Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021

Ερχονται σιγά-σιγά τα ...κοντέινερ.

Έφτασαν οι πρώτοι οικίσκοι που θα φιλοξενήσουν σεισμόπληκτους στη Βόνη του δήμου Μινώα Πεδιάδος. Συνολικά πρόκειται για 34 οικίσκους: είκοσι έξι που θα τοποθετηθούν στο Αρκαλοχώρι και οχτώ που έφτασαν ήδη στη Βόνη. Παράλληλα προετοιμάζεται από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών η προμήθεια επιπλέον 90 οικίσκων για την εξασφάλιση της στέγασης και την υποστήριξη όσων την έχουν ανάγκη, καθώς και επιπλέον 100 λυόμενων σχολικών αίθουσων για τους μαθητές της Κρήτης οι οποίες θα φτάσουν τμηματικά στην Κρήτη .

Συνεχίστηκαν με αμείωτο ρυθμό οι έλεγχοι και οι αυτοψίες από μηχανικούς του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, σε κατοικίες, επαγγελματικούς χώρους και Δημόσια κτίρια των πληγεισών περιοχών στους Δήμους Μίνωα – Πεδιάδας, Αρχάνων - Αστερουσίων, Ηρακλείου, Μαλεβιζίου, Οροπεδίου Λασιθίου, Γορτύνας, Χερσονήσου, Βιάννου, Φαιστού και Ιεράπετρας.

Στις πληγείσες περιοχές γίνεται αποτίμηση των ζημιών στα πληγέντα κτίρια (κατοικίες, δημόσια κτίρια, σχολικές μονάδες, κέντρα υγείας) από μηχανικούς του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Έως το τέλος της σημερινής ημέρας έχουν διεξαχθεί αυτοψίες σε 7.561  κτίρια:

  • Από αυτές 6.256 αφορούν σε κατοικίες, εκ των οποίων οι 3.567 έχουν κριθεί μη κατοικήσιμες.
  • Επίσης, έχουν ελεγχθεί 320 επαγγελματικοί χώροι, εκ των οποίων ακατάλληλοι είναι οι 173.
  • Όσον αφορά τους ιερούς ναούς και τα δημόσια κτίρια «κίτρινα» έχουν χαρακτηριστεί τα 181 από τις 437 αυτοψίες, ενώ σε 548 άλλα κτίρια (αποθήκες, στάβλους) τα 453 κρίθηκαν μη κατοικήσιμα.

 

Αρκαλοχώρι: Φόβοι ότι θα ερημώσει το χωριό - «Σήμερα δεν υπάρχει ζωή, οι κάτοικοι φεύγουν»

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η πανούκλα θα κουβαλήσει και θα εγκαταστήσει σ αυτά τους λαθρο-ορκ.
Να το θυμάστε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...