Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021

Δεν μπορεί. Μας κάνουν πλάκα.

Την παραίτησή του ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου ότι θα υποβάλει ο Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς, καθώς τον βαρύνουν υποψίες ότι στο παρελθόν χρησιμοποίησε δημόσια κονδύλια για να εξασφαλίσει ευνοϊκή κάλυψη από ΜΜΕ.
Ο ίδιος και άλλοι εννέα ύποπτοι, καθώς και τρεις οργανισμοί βρίσκονται στο επίκεντρο της έρευνας για διάφορες αξιόποινες πράξεις στο πλαίσιο της υπόθεσης, ανακοίνωσε η εισαγγελία διαφθοράς έπειτα από σειρά εφόδων.
Οι έφοδοι, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έγιναν στις εγκαταστάσεις του υπουργείου Οικονομικών, στα κεντρικά γραφεία του συντηρητικού κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος (ÖVP), στην έδρα μέσου ενημέρωσης και σε κατοικίες διαφόρων πολύ στενών συνεργατών του επικεφαλής της αυστριακής κυβέρνησης.

Μεταξύ του 2016 και του 2018, «πόροι του υπουργείου χρησιμοποιήθηκαν για να χρηματοδοτηθούν εν μέρει χειραγωγημένες δημοσκοπήσεις που εξυπηρετούσαν αποκλειστικά παραταξιακό πολιτικό συμφέρον», σύμφωνα με τους εισαγγελείς

Σύμφωνα με την εισαγγελία, δημοσιεύονταν εγκωμιαστικά άρθρα και ευνοϊκές δημοσκοπήσεις για τον κ. Κουρτς σε αντάλλαγμα για την αγορά διαφημιστικού χώρου από το υπουργείο Οικονομικών, που βρισκόταν την εποχή στα χέρια των συντηρητικών. Το ποσό για το οποίο γίνεται λόγος ξεπερνά το 1 εκατομμύριο ευρώ.

Κουρτς: Από το βραβείο «ελευθερίας» του… Μητσοτάκη στις κατηγορίες για χειραγώγηση των ΜΜΕ...

Λίγους μήνες πριν, πολλοί στην ΕΕ τον εξυμνούσαν, και μάλιστα του έδωσαν και... βραβείο… «ελευθερίας των ΜΜΕ» των εκδόσεων «Weimer» ! Μάλιστα τον πανηγυρικό λόγο στη βράβευση αυτή τον είχε εκφωνήσει ο... Μητσοτάκης.

 

Παραιτήθηκε ο Καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς. Ο ΛΟΓΟΣ; "λαδωσε" -λένε- ΜΜΕ για να λένε υπέρ του. Α. ρε Ελλαδάρα μου με τα ωραία σου, ΕΔΩ θάπρεπε να εκτελεσθούν ΟΛΟΙ.

 

Τα πολλαπλά κέρδη της συνενοχής στη χειραγώγηση.


Λίστα Πέτσα: Τα ΜΜΕ που έλαβαν τα περισσότερα χρήματα

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Πετσας εισήχθη στο νοσοκομείο με κήλη από τα ΓΈΛΙΑ. Ο Κουρτς έδωσε 1.000.000 σε ΜΜΕ για να τον αποκαλούν Μωυσή της Αυστρίας και αναγκάστηκε να παραιτηθεί. Ο Μητσοτάκης έχει δώσει 40.000.000 και είναι σε διακοπές στο Μαράθι. Ξέρετε γιατί; Γιατί δύο πυλώνες ελέγχου στη Δημοκρατία, η Δικαιοσύνη και η Δημοσιογραφία είναι διεφθαρμένοι

Ανώνυμος είπε...

Εδώ στην Ελλάδα δεν γίνεται άλλη δουλεία δεκαετίες τώρα. Λαδώνουν οι Γερμανοί για 3 κόμματα έχει ακουστεί(μάλλον είναι και άλλα) και στήνονται οι δημοσκοπήσεις ανάλογα ποιος παραγγέλνει(ο πελάτης). Άλλοι πολιτικοί παίρνουν με την σειρά τις πρεσβείες ΗΠΑ, Γαλλίας, Αγγλίας, Ισραήλ(ότι κάτσει τελόσπάντων μέχρι να γίνει η δουλειά τους). Θα το πει κάποιος πολιτικός στην Ελλάδα αυτό και θα του πουν καλά αυτό ήταν όλο, γιατί όλοι οι προηγούμενοι τι νομίζεις ότι έκαναν;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...