Δευτέρα 20 Μαΐου 2024

Στο σκαμνί οι ...θύτες

«Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο ζητά εντάλματα σύλληψης για τον ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινγουάρ, και τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου με κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας για τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ και τον πόλεμο στη Γάζα που ακολούθησε».

Τα παραπάνω επιβεβαίωσε στο CNN ο ίδιος γενικός εισαγγελέας του Δικαστηρίου, Καρίμ Καν.

Ο Χαν είπε ότι το ΔΠΔ θα εκδώσει επίσης εντάλματα για τον υπουργό Άμυνας του Ισραήλ Yoav Gallant, καθώς και για δύο άλλους κορυφαίους ηγέτες της Χαμάς – τον Mohammed Diab Ibrahim al-Masri, τον αρχηγό των Ταξιαρχιών Al Qassem και πιο γνωστό ως Mohammed Deif, και τον Ismail Haniyeh, της Χαμάς.

Οι κατηγορίες εναντίον των πρωθυπουργού και Υπουργού Άμυνας του Ισραήλ θα περιλαμβάνουν «την πρόκληση εξόντωσης, την πρόκληση πείνας ως μέθοδο πολέμου, συμπεριλαμβανομένης της άρνησης παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας και τη σκόπιμη στόχευση αμάχων σε συγκρούσεις».

Τα εντάλματα κατά των Ισραηλινών πολιτικών σηματοδοτούν την πρώτη φορά που το ΔΠΔ στοχεύει τον κορυφαίο ηγέτη ενός στενού συμμάχου των Ηνωμένων Πολιτειών.


Eχουμε περάσει σε νέα φάση κλιμάκωσης;

Δεν είχαμε καμία ανάμειξη στον θάνατο του Ραϊσί, δηλώνει Ισραηλινός αξιωματούχος

 

Τον θάνατο του προέδρου του Ιράν, Εμπραχίμ Ραϊσί και του υπουργού Εξωτερικών της χώρας, Χουσέιν Αμιραμπντολαχιάν, ανακοίνωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας λίγη ώρα μετά τον εντοπισμό των συντριμμιών του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαιναν και το οποίο συνετρίβη το απόγευμα της Κυριακής. Ο θάνατος του Ιρανού πρόεδρου Ε.Ραϊσί θα επιφέρει ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις καθώς στο άμεσο διάστημα, ο αντιπρόεδρός του Μοχάμαντ Μοχμπέρ θα αναλάβει τον έλεγχο και θα διεξαχθούν εκλογές εντός 50 ημερών.

 

Ραγδαίες εξελίξεις - Νεκρός ο Ιρανός πρόεδρος και ο υπουργός Εξωτερικών.Στη δημοσιότητα τα πρώτα πλάνα από την μεταφορά των σορών του Ιρανού προέδρου και των υπόλοιπων αξιωματούχων (βίντεο).

 

Επικίνδυνη κλιμάκωση όλα δείχνουν ότι δεν απομένει παρά η τελική μετωπική. Προχθές έγινε απόπειρα δολοφονίας του Σλοβάκου Πρωθυπουργού που χαροπαλεύει γιατί διαφωνούσε με αποστολή όπλων στην Ουκρανία και σε μια σειρά από θέματα παγκοσμιοποίησης. Ανακαλύφθηκε η ανταλλαγή μηνυμάτων της συντρόφου του επίδοξου δολοφόνου που είναι Ουκρανικής καταγωγής με SBU.

Σήμερα δολοφονούν με άνανδρη μπαμπεσιά τον πρόεδρο και τον ΥΠΕΞ της μόνης χώρας που τόλμησε να ταπεινώσει το Ισραήλ εντός έδρας.. Μόνο που το Ιράν είναι πυρηνική υπερδύναμη.. Το Ιράν πρόσφατα ανακοίνωσε πως έχει ατομική βόμβα στην κατοχή του

 

«Πρόκειται για κατάρριψη», λένε στην Ρωσία!

 

Συντρίμμια στην ομίχλη. Οι NewYork Times αναλύουν τις επιπτώσεις του θανάτου Raisi για το Ιράν και τον κόσμο


Ο υποπτος ρόλος του Αλίεφ στο θανατηφόρο ατυχημα του Προέδρου του Ιραν

 

Εμπραχίμ Ραΐσι: Ποιος ήταν ο πρόεδρος του Ιράν - Η πορεία και ο ρόλος του στην «Επιτροπή Θανάτου»