Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2008

μια "απάντηση" στην επιστολή ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ


http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_1_04/11/2008_290757




Τη θέση του ότι προτιμά μία αυτοδύναμη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ παρά την ακυβερνησία υπογραμμίζει σε επιστολή, που απέστειλε στην «Κ» ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Κ. Μητσοτάκης. Η επιστολή του έχει ως εξής:

“Για μένα, ένα είναι το μεγάλο πρόβλημα, η Ελλάς πρέπει να κυβερνάται.(πρωτίστως από το μητσοτακεικο) Το μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδος είναι μην πέσει σε ακυβερνησία. Κυβερνήσεις τέλειες δεν υπάρχουν. Όλες οι κυβερνήσεις έχουν τα ελαττώματά τους και τα προσόντα τους. (Δεν μας ξεκαθαρίζεις κε Μητσοτάκη πως γίνετε να έχουν πάντα ποιο πολλά «ελαττώματα» από «προσόντα» ) Καθένας έχει τη δική του προτίμηση.(αυτό έλειπε να μην έχει την δική του προτίμηση τι έχομε χούντα;) Και εγώ έχω τη δική μου προτίμηση, (και το 1965 είχες) τελείως ξεκάθαρη και δεν την κρύβω. Αλλά προκειμένου η χώρα να πέσει στην ακυβερνησία, πρέπει όλοι μας να προτιμούμε να έρθει ο πολιτικός μας αντίπαλος με ισχυρή κυβέρνηση, από το να πέσουμε σε ακυβερνησία. (ξέχασες τις «ενέργειες»σου το βρώμικο 89) Η ακυβερνησία είναι το μόνο πράγμα το οποίο δεν πρέπει με κανένα τρόπο να υποστεί η Ελλάδα...”. Από το κείμενο προκύπτει ολοκάθαρα ότι προσπαθώ και αγωνίζομαι για μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας (ότι και να πεις για την Ν.Δ το μητσοτακεικο είναι «ξένο σώμα») και μετά τις επόμενες εκλογές. Εάν, όμως, πρόκειται να πέσουμε σε ακυβερνησία, προτιμώ έστω αυτοδύναμη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.(αρκετά δεν τους βοηθάς; κιαλλο;)
Τη θέση μου για την ανάγκη αυτοδύναμων κυβερνήσεων, αφού δυστυχώς, εκ των πραγμάτων στην Ελλάδα, κυβερνήσεις συνεργασίας δεν μπορούν να υπάρξουν,(ποιος το αποφάσισε αυτό εσύ;) υποστήριξα σε όλη μου τη ζωή και με τα λόγια και με τα έργα μου. (ξέχασες ότι η «συνεργασία» με την αριστερά ήταν για να «καθίσει» ο Παπανδρέου στο σκαμνί) Όταν τον Σεπτέμβριο του 1993 τα διαπλεκόμενα (ποια αυτά που σας χρηματοδοτούν;)έριξαν την κυβέρνησή μου, είχα τη δυνατότητα να ψηφίσω σε συνεργασία με την Αριστερά την απλή αναλογική και να εμποδίσω την επιστροφή του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία. (Το σκέφτηκες όμως να το εμποδίσεις)Δεν το έπραξα, διότι φοβόμουν την ακυβερνησία και έκαμα εκλογές με τον νέο νόμο που είχα ψηφίσει τον πρώτο χρόνο της κυβέρνησής μου, που έδινε άνετη πλειοψηφία στο πρώτο κόμμα (που να περίμενες όταν τον ψήφιζες τότε το τι θα πάθαινες)– όπως άλλωστε είχα υποσχεθεί στον λαό όταν εψήφιζα τον νέο εκλογικό νόμο. Άλλωστε, κανείς πολιτικός στην Ελλάδα δεν γνωρίζει καλύτερα από μένα, που επέτυχα να σχηματισθεί οικουμενική κυβέρνηση (και διέλυσες την αριστερά ωραίο κατόρθωμα) με συμμετοχή του υπόδικου τότε Α. Παπανδρέου (ο «υπόδικος»φάνηκε γενναιόδωρος σε γλύτωσε από το σκαμνί το ξέχασες;) και του Χ. Φλωράκη, πόσο δύσκολο και τελικά αναποτελεσματικό είναι να επιδιώκουμε στην Ελλάδα κυβερνήσεις συνεργασίας.
Τον τελευταίο καιρό συνειδητά αποφεύγω τον δημόσιο διάλογο, (πάντα απόφευγες τον «δημόσιο» διάλογο όλα από «πίσω» και «υπογείως» τα έκανες) διότι πιστεύω ότι η αντιπολίτευση και η μεγάλη πλειοψηφία των Μέσων Ενημέρωσης δεν ασχολούνται με τα πιο καυτά προβλήματα του λαού μας, τα οποία συχνά και οι πολιτικοί αποφεύγουν από φόβο του πολιτικού κόστους.(συμπεριλαμβάνεται και η «κόρη» σε αυτούς;) Κατ’ εξαίρεση μίλησα στον ραδιοφωνικό σταθμό City 99,5 για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, που την έζησα, και απαντώντας σε ερωτήματα έκαμα ελάχιστες επισημάνσεις συγκρίνοντας την τότε εποχή με το σήμερα. Δεν απάντησα και δεν πρόκειται να ασχοληθώ με τους, ευτυχώς, ελάχιστους (ε? όχι και ελάχιστοι για ρώτα και τους ηρακλειώτες )που κατά τη συνήθειά τους αρκέστηκαν να υβρίσουν, χωρίς να επικαλεστούν κανένα επιχείρημα. (Θα μας πεις γιατί δίχασες τους Κρητικούς με το εφετείο;)Δεν θέλω όμως να υπάρξει καμιά παρεξήγηση σε ότι αφορά τη θέση μου, στην ανάγκη να έχουμε μετά τις επόμενες εκλογές – που προσωπικά ελπίζω να γίνουν στο τέλος της τετραετίας (για να έχει τον απαιτούμενο χρόνο να προετοιμάσει την διαδοχή η Ντόρα;) για να μπορέσει η Νέα Δημοκρατία να ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις της – αυτοδύναμη κυβέρνηση. Αυτό είναι κατεξοχήν αναγκαίο σήμερα, εν όψει της βαθιάς διεθνούς οικονομικής κρίσης που μας έρχεται. (και που δεν έχεις καμία ευθύνη εσύ απλώς υπήρχες όλα αυτά τα χρόνια)





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου