Έδινε ρέστα μέχρι τις αρχές της πρώτης δεκαετίας του 21ου αιώνα από τις τηλεοπτικές οθόνες πουλώντας βιβλία για την Ελλάδα. Ήξερε καλά τη συγκεκριμένη δουλειά, ίσως γιατί είχε μάθει την εποχή που ζητωκραύγαζε τον Ανδρέα Παπανδρέου ως νεολαίος του ΠΑΣΟΚ τί... πουλούσε και τι όχι. Ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΛΑΟΣ Κυριάκος Βελόπουλος είναι μια ιδιάζουσα περίπτωση στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Μεγαλωμένος στη Γερμανία, ο Κυριάκος απόκτησε μια περίεργη αντίληψη για τη ζωή θεωρώντας ότι όλα αρχίζουν και τελειώνουν στη... γκλαμουριά των αρχαίων Ελλήνων. Δεν είναι τυχαίο ότι στο... πόνημά του «Η Ελλάδα αιμορραγεί» ο κ. Βελόπουλος θεωρεί ότι στις μέρες μας οι εχθροί του έθνους βρίσκονται ανάμεσά μας, δίπλα μας, και προσπαθούν να μας αφελληνίσουν με τη βοήθεια του κράτους και των ΜΜΕ. Πώς αναφέρεται στην γνωστή ταινία επιστημονικής φαντασίας; «Ζουν ανάμεσά μας»! Θα μπορούσε, λοιπόν, ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, και εδώ και μερικούς μήνες εκπρόσωπος τύπου του ΛΑΟΣ, να τα έχει πάει πολύ καλά είτε στο ΠΑΣΟΚ, από το οποίο άρχισε, είτε στη Νέα Δημοκρατία, με την οποία έχει καλές σχέσεις εάν λάβει κανείς υπόψη ότι είναι κουμπάρος του υφυπουργού Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη. Εάν, μάλιστα, κάποιος τον ρωτήσει αν ήξερε από τη Θεσσαλονίκη τον Κώστα Καραμανλή, δεν θα απαντήσει αλλά θα χαμογελάσει με νόημα.
Στα μέσα και στα έξω
Από τον Οκτώβριο του 2008 είναι στα μέσα και στα έξω του κόμματος. Ανέλαβε, με απόφαση του προέδρου Γιώργου Καρατζαφέρη, τις ανακοινώσεις του ΛΑΟΣ προς τα μέσα ενημέρωσης. Κάτι που εντυπωσίασε πολλούς, είναι αλήθεια. Όμως, ο κ. Καρατζαφέρης θεώρησε πως οι «έξυπνες ατάκες» του μπορούν να λειτουργήσουν επικοινωνιακά. Όμως, όπως και να το κάνουμε, άλλο οι ατάκες τού εγνωσμένης αξίας Καρατζαφέρη και άλλο οι ατάκες του... αρχαιολάτρη Βελόπουλου.
Ο νυν βουλευτής, πάντως, έχει ιδιαίτερη σχέση με την τηλεόραση. Από το «γυαλί», άλλωστε, απόκτησε την αναγνωρησιμότητα που του έδωσε τη δυνατότητα εκλογής του στις εκλογές του 2007. Τι κι αν είχε μεγάλη κόντρα με τον άλλο μεγάλο καναλάρχη της συμπρωτεύουσας, τον Βασίλη Χρηστίδη της «ΟΡΙΟΝ TV». Αυτός -ο Κυριάκος- τα πήγε μια χαρά στο «ΕΓΝΑΤΙΑ ΤV». Το 2005, όμως, η σχέση των δύο ανδρών είχε φθάσει στο ναδίρ, όταν αλληλοκατηγορούνταν στα τηλεοπτικά παράθυρα ως «τσοντοκαναλάρχες». Βέβαια, η Δικαιοσύνη δεν ασχολήθηκε με τον κ. Βελόπουλο, ενώ αντιθέτως τίμησε... δεόντως τον κ. Χρηστίδη. Βέβαια, ο κ. Βελόπουλος πέρασε και από άλλα κανάλια όπως «Θεσσαλονίκη», «Ερμής» και «Best-TV», από τα οποία άσκησε συστηματική ιδεολογική επιρροή, αλλά προχώρησε και στην προπαγάνδιση πολιτικών εκδηλώσεων για θέματα που άπτονταν του «εθνικού συμφέροντος».
Ποιός δεν τον θυμάται όταν είχε πρωτοστατήσει στην κινητοποίηση κατά της επίσκεψης Τούρκων επιχειρηματιών στη Θεσσαλονίκη το 1997 που είχε ως συνέπεια τα γνωστά έκτροπα.
Η μεγάλη στροφή…
Βέβαια, όταν ασχολήθηκε το 2004 με την πολιτική και προτιμήθηκε από 5.700 Θεσσαλονικείς είχε αφήσει κατά μέρος τις... αποκαλύψεις του ότι οι Έλληνες καταγόμαστε από τον Σείριο και ότι ακόμη και οι «Μάγια» κατάγονται από τους Έλληνες! Όπως επίσης και την άλλη... ριζοσπαστική άποψή του ότι ο Χριστός δεν είναι άλλος από τον Έλληνα και Αθηναίο Ιάσωνα Πανδήρα, μακρινό απόγονο του ζεύγους Ζευς - Ηρα!
«Αναντικατάστατος» σε κάθε εκπομπή
Εν τω μεταξύ, όμως, η γνωριμία του με τα media της Αθήνας τον έκαναν αναντικατάστατο σε κάθε λογής εκπομπές. Είχε ένα πλεονέκτημα άλλωστε. Δεν είχε αυτή την τσιριχτή φωνή του Αδωνι Γεωργιάδη που εκνεύριζε αφάνταστα όχι μόνο τους συνομιλητές του, αλλά και τους τηλεθεατές.
Πάντα είχε κάτι να πει, ανεξαρτήτως εάν γινόταν κατανοητός ή όχι. Ηρθε και η... ανακήρυξή του σε επίσημο... ρήτορα του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού -σε εκπρόσωπο τύπου δηλαδή- και το γλυκό έδεσε εξαιρετικά. Παράλληλα, όμως, είχε να κερδίσει και έναν άλλο... πόλεμο. Αυτόν της πρωτοκαθεδρίας στην κατάθεση ερωτήσεων. Δηλαδή παραγωγής κοινοβουλευτικού έργου. Εκεί είχε και έχει απίστευτη κόντρα με τον Κώστα Αϊβαλιώτη και οι διαφορές παραγωγικότητας κρίνονται με διαφορά στήθους.
Όλο το άρθρο στο http://www.paraskhnio.gr/modules/news/article.php?storyid=1224
Today is good weather, isn't it?
ΑπάντησηΔιαγραφή