Τούρκος σεισμολόγος προβλέπει μεγάλο σεισμό στην Κωνσταντινούπολη
Νέα σενάρια τρόμου για μεγάλο καταστροφικό σεισμό στην Κωνσταντινούπολη έρχονται και πάλι στην επιφάνεια. Τον καταστροφικό σεισμό προβλέπει ο διακεκριμένος Τούρκος σεισμολόγος Αχμέτ Μετέ Ισικκάρα, προκαλώντας έντονη ανησυχία για την ενεργοποίηση του ρήγματος της Ανατολίας που φτάνει μέχρι τη χώρα μας.
Ο Τούρκος σεισμολόγος ανοίγει και πάλι το φάκελο της «σεισμοφρένειας» που ακολουθεί μετά από κάθε προσπάθεια πρόβλεψης ή εκτίμησης για επικείμενο σεισμό. Ο ίδιος εκτιμά ότι από το 2010 μέχρι το 2014 μπορεί να συμβεί μεγάλος σεισμός στην Κωνσταντινούπολη, ενώ η περίοδος μέχρι τις 17 Απριλίου, χαρακτηρίζεται από τον ίδιο, ως πολύ επικίνδυνη.
Έλληνες σεισμολόγοι, που μιλούν για την πρόβλεψη του Τούρκου συναδέλφου τους, εκτιμούν ότι το σεισμικό κενό που υπάρχει στην θάλασσα του Μαρμαρά, σαφώς και σημειώνει έντονη επικινδυνότητα, όπως είναι γνωστό και από το παρελθόν, αλλά οι προβλέψεις ή οι όποιες εκτιμήσεις δεν μπορούν να συνυπογραφούν και από τους ίδιους. Εμφανίζονται μάλιστα ιδιαίτερα εφησυχαστικοί όσον αφορά στο θέμα της ενεργοποίησης των ρηγμάτων που θα μπορέσουν να επηρεάσουν και τη χώρα μας. Παραδέχονται, ωστόσο, ότι η χώρα μας θα πρέπει να αποκτήσει την παιδεία, και όλα τα συστήματα πρόληψης, προκειμένου να αντιμετωπίσει ένα φυσικό φαινόμενο, όπως ένας σεισμός μικρής έντασης ή ένας μεγαλύτερος ή ακόμη και καταστροφικός σεισμός
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Πεταλωτής, δεν έλαβε «θέση», για το συκοφαντικό σχόλιο του «ΑΝΤΙΦΩΝΗΤΗ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ» όπως και η Νομαχιακή επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ροδόπης……..Ενώ……..
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε περιόδους πολιτικών, οικονομικών κρίσεων, και προεκλογικών (όπως αυτή την χρονική περίοδο που ζούμε στη χώρα μας), είναι σύνηθες να εκδηλώνονται, στη Θράκη δραστηριότητες από ανεγκέφαλους οργανωμένους ψευτοπατριώτες, που στόχο έχουν πάντοτε, να επιρρίψουν ανυπόστατες ευθύνες, στους αρχηγούς των δημοκρατικών κομμάτων, με στόχο πάντοτε μέσα από τα σενάρια που σχεδιάζουν, να φοβίσουν τον λαό της Θράκης, να συσπειρώσουν τους ψηφοφόρους, «πέριξ» των συντηρητικών παρατάξεων, για να «πάρουν» την πολυπόθητη πλειοψηφία. Τα παραδείγματα πολλά στη Θράκη.
Έτσι, ενώ εξελισσόταν το «πρόβλημα», «T.C. ZIRAAT BANCASI A.S», και οι πολιτικοί της Θράκης, για «μια βαριά αμέλεια που δεν συγχωρείται σε έναν τραπεζικό οργανισμό», όπως δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Πεταλωτής, ξαφνικά μέσα στο «πολιτικό λυκόφως που έντεχνα σχεδιάσθηκε»,
στο γνωστό blog « makelio.blogspot.com.», στις 14 Φεβρουαρίου αναρτήθηκε το παρακάτω κατάπτυστο συκοφαντικό σχόλιο, για τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ και εν δυνάμει πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου, το οποίο ανασύρθηκε από το «ακροδεξιό πολιτικό χρονοντούλαπο της ιστορίας» με τίτλο:
«ΤΟ ΜΙΣΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ,
ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ»
του γνωστού για τις ακραίες και διχαστικές θέσεις και πράξεις του, εκδότη της εφημερίδας «ΑΝΤΙΦΩΝΗΤΗΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ», και καθηγητού της Μέσης Εκπαίδευσης, ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ».
Το «παράδοξο» είναι ότι ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Πεταλωτής, ενώ «έλαβε» θέση για το «πρόβλημα», «T.C. ZIRAAT BANCASI A.S.», για την «βαριά εκτροπή» του «φίλου του» Κώστα Καραϊσκου, δεν έλαβε ουδεμία θέση, όπως και η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ ΡΟΔΟΠΗΣ» δεν ασχολήθηκε με τον γνωστό ακροδεξιό εκδότη, για προστατέψει την τιμή και την υπόληψη του μελλοντικού Πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου.
Μα πώς θα λάβει θέση οκ. Βουλευτής, όταν:
Στην εκδήλωση που οργάνωσε η εφημερίδα «ΑΝΤΙΦΩΝΗΤΗΣ» παρουσίασης του τελευταίου βιβλίου, του δημοσιογράφου κ. Στάυρου Λυγερού, ο κ. Πεταλωτής μαζί με τον υπουργό κ. Στυλιανίδη, δεν ήταν μόνο παρόντες, αλλά έκαναν και το θέλημα του Κώστα Καραϊσκου, να παρουσιάσουν και το βιβλίο!!!!!!
Να μην πούμε και για τις λεπτομέρειες, σε ότι αφορά την «διανομή», χρημάτων από τους «ΑΝΤΙΦΩΝΗΤΕΣ», σε Αθιγγάνους ψηφοφόρους του νομού Ροδόπης, στις εκλογές του 2006, για την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, για να «βοηθήσουν» την εκλογή συγκεκριμένου Νομαρχιακού Συμβούλου. Ο μπαγαμπόντης εκλέχθηκε, και τώρα μας κόπτεται, ότι θα είναι υποψήφιος Νομάρχης ή Δήμαρχος στις εκλογές του 2010.
ΝΤΡΟΠΗ!!!!!
Η «χρηματοδότηση», έγινε από γνωστό μεγαλοεπιχειρηματία, ο οποίος είναι «ερωτευμένος», με τις μπίζνες της Θράκης.
EMILIO SALVATORE
ΣΣ. Το Ελληνοτουρκικό Δίκτυο Δήμων Ανατολικής-Δυτικής Θράκης:
Υπουργική διαταγή και τα σκυλιά δεμένα, σύμφωνα με το σκεπτικό «ΤΩΝ ΑΝΤΙΦΩΝΗΤΩΝ»:
Είναι πρωτοβουλία της «ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ», το Δίκτυο Ανατολικής-Δυτικής Θράκης, με στόχο την σύσφιξη των σχέσεων των παρασυνόριων κατοίκων Ελλάδος και Τουρκίας.
Παράδειγμα η ηθική-κοινωνική-υλική, συμπαράσταση στους σεισμοπαθείς κατοίκους του Δήμου της Γιάλοβας, από τον Δήμο Κομοτηνής με Δήμαρχο τον Τάσο Βαβατσικλή.
Οι «ΑΝΤΙΦΩΝΗΤΕΣ», ενώ βρισκόμαστε στο έτος 2010 μ.Χ., επιμένουν να ζούνε σε κοινωνικό-πολιτικό μεσαίωνα.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Παπανδρέου ως υπουργός Εξωτερικών, απλά υλοποίησε την απόφαση της «ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ».
ΥΓ. Μετά την ανησυχία της για τον χειρισμό του θέματος «T.C. ZIRAAT BANCASI A.S.», που εξέφρασε η υπουργός Εξωτερικών κ. Ντόρα Μπακογιάννη σε στενό κύκλο βουλευτών προχθές το βράδυ μετά την ομιλία της για μία «σύγχρονη πόλη» σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής», και ανέφερε ότι είναι καλό να μην δημιουργούνται προβλήματα, και ότι πρέπει να παραβρεθούν στα εγκαίνια οι τοπικοί φορείς.
Οι τοπικοί φορείς ( Ο υπουργός κ. Στυλιανίδης Περιφερειάρχης, Νομαρχης, Δήμαρχος κλπ.} εξαφανίσθηκαν από προσώπου γής, « Άλλος για Χίο τράβηξε και άλλος για Μυτιλήνη και άλλος στης Σύρας τα στενά αίμα και δάκρυ χύνει».
Την Παρασκευή το Σάββατο και την Κυριακή, στην παρέα και ο υπουργός κ. Στυλιανίδης, ήταν σε εκδηλώσεις συλλόγων «Κοπής Βασιλόπητας»!!!!!!!!!!
Λέτε να έγινε και κάποια συμφωνία!!!!!!!!
ΤΟ ΜΙΣΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ!!!
14 Φεβρουαρίου 2009 07:29
Ελληνοτουρκικό Δίκτυο Δήμων Ανατολικής-Δυτικής Θράκης:
Υπουργική διαταγή και τα σκυλιά δεμένα
Είναι γνωστό ότι ζούμε σε μια «δημοκρατία» που είναι στην πραγματικότητα κομματοκρατία - ολιγαρχία. Οι κομματικοί μηχανισμοί είναι αυτοί που αναδεικνύουν πρόσωπα και δυνάμεις στο πολιτικό σκηνικό και, βέβαια, τους κομματικούς αυτούς μηχανισμούς κάποιοι έχουν την ευχέρεια να τους κατευθύνουν ή πάντως να τους ελέγχουν. Έτσι μας προκύπτει κάθε 3-4 χρόνια και μια κυβέρνηση «δημοκρατικά εκλεγμένη» που νομιμοποιεί τη μέσω αυτής παρέμβαση των ισχυρών που διαπλέκονται μαζί της. Κάπως έτσι μας προέκυψε και η σημερινή κυβέρνηση, με υπουργό επί των Εξωτερικών τον Γιώργο Παπανδρέου.
Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει μια δική του αντίληψη για το τι σημαίνει εξωτερική πολιτική της χώρας μας, τι σημαίνει εθνικό συμφέρον τι σημαίνει Ελλάδα τελικά και Έλληνας. Αυτά δεν είναι κάτι άγνωστο (συζητήθηκε αλλά και καταγγέλθηκε επανειλημμένως) ούτε περίεργο (λαμβανομένης υπόψη της παιδείας και της καταγωγής του) ούτε και μεμπτό: πάντα οι διαφορετικές απόψεις εμπλουτίζουν και μπορούν να λειτουργήσουν γόνιμα στη Χάραξη μιας πολιτικής. Ζήτημα, κατά την ταπεινή μας άποψη, δημιουργείται όταν η εξωτερική πολιτική της χώρας αλλάζει συνολικά στην αρχή ανομολόγητα, σε πλήρη αντίθεση με τη γνώμη του Διπλωματικού Σώματος και του πολιτικού προσωπικού της χώρας, ακόμη και επιφανών μελών της ίδιας της κυβέρνησης.
Όταν επιβάλλεται μια προσωπική πολιτική μέσω φίλων, συμβούλων, νεόκοπων συνεργατών, δημοσίων σχέσεων και με την έμμεση αλλά προφανή υποστήριξη ανθρώπων που έχουν δώσει από χρόνια το ιδεολογικό τους στίγμα πρεσβεύοντας έναν καταστατικό εθνομηδενισμό και έναν «κοσμοπολιτισμό» χιλιαστικής ευήθειας (για τους «καχύποπτους»).
Πώς μπορεί κανείς να νιώσει ασφαλής για το μέλλον, όταν βλέπει να διαχειρίζονται ζωτικά συμφέροντα του τόπου του άτομα που πάντα αντιμετώπιζαν με ειρωνική και συγκαταβατική αν όχι επιθετική διάθεση οτιδήποτε χαρακτηρίζονταν «εθνικό» ή «ελληνικό»; Και βλέπει ότι, βασικά ελέω ΥΠΕΞ, αυτό το «κύκλωμα» βρίσκεται πλέον παντού στα πράγματα (με το αζημίωτο, φυσικά...) και με μια «περίεργη» (κι ολοένα μεγαλύτερη) ευχέρεια αναπαράγει τον εαυτό του;
Ίσως τα παραπάνω να ήταν υπερβολικά πολλά για εισαγωγή στο προκείμενο θέμα. Όμως αφενός διευκρινίζουν τη στάση μας έναντι του προσώπου του σημερινού υπουργού κι αφετέρου φωτίζουν το ζήτημα της πολιτικής στη Θράκη, έτσι όπως α διαγράφεται με το λεγόμενο «Δίκτυο Δήμων Ανατολικής - Δυτικής Θράκης».
Το Δίκτυο αυτό θα είναι η ένωση δεκάδων δήμων και φορέων από το, ελληνικό και το τουρκικό τμήμα της Θράκης, που «θα συντάσσει σχέδια συνεργασίας και θα σχεδιάζει συνοριακές δράσεις, θα προωθεί τη διασυνοριακή και διαπεριφερειακή συνεργασία, θα αναπτύξει πρωτοβουλίες συνεργασίας με μη κυβερνητικές οργανώσεις και φορείς», κ.λπ.
Μιλάμε δηλαδή για μια άτυπη και χαλαρή πλην υπαρκτή και νομοθετημένη σύζευξη της ελληνικής Θράκης με την Τουρκία. Από τη μια μεριά ένα τμήμα της χώρας μας μάλλον φτωχό τμήμα της χώρας μας μάλλον φτωχό εθνικό κορμό γεωγραφικά και οικονομικά κι από την άλλη το πλουσιότερο και πολυπληθέστερο τμήμα της γείτονος.
Από τη μια μεριά μια μειονότητα στρατηγικής σημασίας για το αντι5ημοκρατικό τουρκικό καθεστώς εντός του Δικτύου και από την άλλη το λείψανο της ελληνικής παρουσίας σε Πόλη, Ίμβρο και Τένεδο εκτός του Δικτύου.
Εάν δε αυτό συνδυαστεί και με τις παράλληλες, αμέτρητες, ελληνοτουρκικές συμπράξεις και τη νομιμοποιημένη πλέον ταύτιση των μουσουλμάνων της ελληνικής Θράκης με τη «μητέρα Πατρίδα» (βλέπε και άρθρο για το συνέδριο των «Τούρκων Δυτικής Θράκης»), δεν είναι εθναμυντωρισμός να διαπιστώνει κανείς την κατάρρευση όλων των αντιστάσεων που είχε η εθνική μας πολιτική έναντι του επεκτατικού αναθεωρητισμού της Τουρκίας και του αλυτρωτισμού των ανθρώπων της στη Θράκη. Θα εκλείψουν αυτά με τις νέες συνθήκες. Πολύ καλό για να γίνει πιστευτό και καμία ένδειξη περί τούτου δεν έχουμε.
Το σχέδιο, λοιπόν, αυτού του Δικτύου, υποτίθεται πως είναι μια πρωτοβουλία της τοπικής αυτοδιοίκησης, σαν να λέμε των πολιτών, από τις δυο μεριές του Έβρου, με κυρίαρχο το ρόλο του δημάρχου Σαπών, Ντίνου Χαριτόπουλου (που προ ετών ξαφνικά έγινε κουμπάρος με τον Γιώργο Παπανδρέου...) και με τη σύμφωνη γνώμη των δημοτικών συμβουλίων του τόπου.
Η αποθέωση της υποκρισίας! Αφήνοντας κατά μέρος την προκλητική διγλωσσία της κυβέρνησης και την καταδικαστέα «ιδιωτική εξωτερική πολιτική» και για την καλοδεχούμενη «διπλωματία των πολιτών» (αναλόγως αν ελέγχεται η κατάσταση ή όχι), μένουμε στη δήθεν «τοπική πρωτοβουλία».
Οι μέχρι τώρα πληροφορίες μας από τους κατά τόπους δήμους επιβεβαιώνουν αυτό που εξαρχής πιστεύαμε: δεν γίνεται συζήτηση επί της ουσίας πουθενά, σύμβουλοι αλλά και δήμαρχοι αγνοούσαν το τι είδους καταστατικό καλούνται να υπερψηφίσουν και οι όποιες αντιρρήσεις ξεπερνιούνται και οι όποιες αντιρρήσεις ξεπερνιούνται με το ακαταμάχητο επιχείρημα της άνωθεν εντολής! Ακόμα κι εκεί που κάποιος δήμος είχε αντιρρήσεις για τη συμμετοχή του, έπεσαν τα πιεστικά τηλεφωνήματα και η τοπική αυτοδιοίκηση «κατάλαβε το σφάλμα της»...
Μήπως είναι κανείς τόσο αφελής που να πιστεύει ότι υπάρχει κυβερνητική εποπτεία στην Ελλάδα για το εγχείρημα και δεν υπάρχει στην Τουρκία; 'Η μήπως θεωρεί ότι η «κοινωνία των πολιτών» είναι περισσότερο ισχυρή κι αυτόνομη εκεί παρά εδώ; Μήπως, τέλος, πιστεύει κανείς στα σοβαρά ότι άλλαξε ο στρατηγικός σχεδιασμός της φασιστογείτονος σε βάρος μας λόγω του... Ελσίνκι;
Να πούμε για το όνομα (ΘΡΑΚΗ) της τουρκικής αστικής εταιρείας που θα δικτυωθεί με τη δική μας; Να πούμε για το γεγονός ότι η ελληνική αστική εταιρία δεν προβλέπεται να διαλυθεί ακόμη κι αν φύγουν οσαδήποτε μέλη της; Δηλαδή ότι μπορεί να μείνει ο δήμος Σαπών και η φιλαρμονική του(!) και να εκπροσωπούν όλη την ελληνική Θράκη; Να πούμε για το ποιοι γνωστοί επαγγελματίες πλέον σύμβουλοι θα «στελεχώσουν» το Δίκτυο; Αυτά είναι μάλλον λεπτομέρειες ήσσονος σημασίας. Το κυριότερο ζήτημα είναι ότι ένα ακόμη μοδάτο και ψευδεπίγραφο εργαλείο δημιουργείται για την αμφιλεγόμενη πολιτική του σημερινού ΥΠΕΞ, σε ένα θέμα τεράστιο, που δεν μπορούμε να παίζουμε τις κουμπάρες...
Κώστας Καραίσκος,
«Άμυνα και Διπλωματία», τ. 112, Αύγουστος 2000