Τι έχει κάνει υπέρ της Ελλάδας;
«Ο Ντορο - Μητσοτακισμός ανώτερο στάδιο του Γεωργιο-Παπανδρεϊσμού» θα έγραφε ο Λένιν, εάν ζούσε , όχι το 1916 όταν ολοκλήρωσε τη συγγραφή του «Ιμπεριαλισμός το Ανώτερο Στάδιο του Καπιταλισμού» , αλλά στην «Δυνατή Ελλάδα του 2008»!
Στα πλαίσια της «φιλίας» ανάμεσα των πολιτικών και οικονομικών «elite» των κρατών η κ. Ν. Μητσοτάκη - Μπακογιάννη- Κούβελου θεώρησε εκτάκτως αναγκαίο να αποστείλει συλλυπητήριο μήνυμα προς τον συνάδελφο της, ΥΠΕΞ της Τουρκίας, για τις τελευταίες απώλειες ζωής στρατιωτών του Τουρκικού στρατού σε πολεμική σύγκρουση με Κούρδους αντάρτες που τους χαρακτηρίζει «τρομοκράτες». http://www.mfa.gr/www.mfa.gr/Articles/e ... _F2016.htm
Υποθέτω πως το ίδιο θα έκανε, εάν ήτανε το 1821 ΥΠΕΞ της Αυστρίας, σαν σύμμαχος της τότε «Ιεράς Συμμαχίας» του «Δυτικού Κόσμου» της προόδου ( prosperity) και της ανάπτυξης (development).
Όμως πέρα των ιδεολογικών αντιλήψεων (του ποιος είναι ή δεν είναι τρομοκράτης), που η «Realpolitik» δεν αναγνωρίζει σαν ένα στοιχείο το οποίο θα μπορούσε να επηρεάζει τις "διεθνείς διπλωματικές σχέσεις", προκύπτουν ορισμένα ερωτήματα σχετικά με την τρέχουσα, ισχύουσα , συνταγματική κατοχυρωμένη ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΑΜΟΙΒΑΙΟΤΗΤΑΣ στις διακρατικές σχέσεις.
Το τουρκικό πολιτικό - οικονομικό - στρατιωτικό κατεστημένο (που το αποκαλούμε ισοπεδωτικά, κακώς, «οι τούρκοι», «η Τουρκία»), υποκινεί:
Α) Μειονοτικά θέματα, με αλυτρωτικούς σκοπούς, στην Ελληνική επικράτεια με την φροντίδα και περίθαλψη αλυτρωτικών συλλόγων στην Τουρκία για τη Δυτική Θράκη.
Β) Εμπλέκεται, σαν ΓΕΙΤΟΝΙΚΗ χώρα, μη-φιλικά στην «Ελληνό-Σκοπιανή διαμάχη» (στην επίλυση της οποίας διαμεσολαβεί ο Ο.Η.Ε.) για το όνομα της Μακεδονίας, αναγνωρίζοντας την Π.Γ.Δ.Μ. σαν «Δημοκρατία της Μακεδονίας».
Γ) Το ίδιο κάνει γενικότερα με την ασκούμενη εξωτερική της πολιτική στα Βαλκάνια. Με πρόσφατο παράδειγμα την χωρίς επιφυλάξεις αναγνώριση της απόσχισης του Κοσόβου από την Σερβία, αναγνωρίζοντας με την ενέργεια της αυτή το "δικαίωμα αυτό-προσδιορισμού" των Αλβανό-Κοσοβάρων, ένα δικαίωμα που δεν αναγνωρίζει στους Κούρδους που ζουν, με συμπαγή πληθυσμό, σε ένα μεγάλο γεωγραφικό τμήμα της κρατικής της επικράτειας.
Δ) Επίσης παρεμβαίνει στις διαπραγματεύσεις για την επανένωση της Κύπρου, απαιτώντας την αναγνώριση ενός «ειδικού καθεστώτος», πέρα του λεγόμενου «Κοινοτικού-Ευρω-ενωσιακού κεκτημένου», που θα κατοχυρώνει την παραπέρα παρουσία τουρκικών στρατευμάτων κατοχής, σε ανεξάρτητο υποτίθεται, κράτος.
Όλα τα παραπάνω δεδομένα, καθιστούν την κ. Ν. Μητσοτάκη… υπόλογη απέναντι στον ελληνικό λαό, για την μη τήρηση της συνταγματικής αρχής της αμοιβαιότητας στις εξωτερικές διπλωματικές σχέσεις της Ελλάδας και την παραβίαση του όρκου που είχε δώσει σαν βουλευτής και υπουργός να τηρεί το Σύνταγμα προασπίζοντας τα συμφέροντα και τις Ελευθερίες του ελληνικού λαού.
Τίποτα παραπάνω. http://kostasxan.blogspot.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου