Παρασκευή 6 Μαρτίου 2009

Συνεχίζουν τις προκλήσεις?


Οι γείτονές μας και… «φίλοι» μας, οι Τούρκοι, για άλλη μια φορά επιχειρούν με προκλητικό τρόπο, να διαστρεβλώσουν την Ελληνική ιστορία. Η εκδοχή της γειτονικής χώρας για ιστορικά γεγονότα, αλλά και για θέματα γεωστρατηγικής σημασίας, φαίνεται ότι απέχουν πολύ από την πραγματικότητα και από όσα έχουν συμφωνηθεί και υπογραφή από διεθνείς συμφωνίες. Αυτή τη φορά η πρόκληση των Τούρκων έρχεται από το βιβλίο ιστορίας που διδάσκεται στα σχολεία, με αναφορές τόσο για την ιστορία της Ελλάδας, όσο και για τα γεωγραφικά της όρια. Για πρόκληση που δεν έχει μόνο σκοπό να προπαγανδίσει, αλλά και να διαμορφώσει μια πολιτική ξεκινώντας από τη νέα γενιά, κάνουν λόγο Έλληνες ιστορικοί μιλώντας για τα όσα οι Τούρκοι μαθητές διδάσκονται στα σχολεία τους. Σημαντική όμως είναι και η καταγγελία που γίνεται από Έλληνες ιστορικούς πως αρωγοί στην προσπάθειά της γειτονικής χώρας, να «αλλάξει» ιστορικά γεγονότα είναι και πολλοί Έλληνες Ακαδημαϊκοί, ο κάθε ένας για δικό του λόγο, οι οποίοι μέσα από τα βιβλία τους, τα οποία διδάσκονται στα ελληνικά πανεπιστήμια, υποστηρίζουν τα «ασύστολα ψεύδη των Τούρκων».
Με αποκορύφωμα το βιβλίο με τίτλο «Τα δίκαια της Τουρκίας στο Αιγαίο» (EgeDenizinde TurkHaklari), το οποίο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στη γείτονα το 1955 με την υπογραφή του Τούρκου καθηγητή Ιστορίας Μεχμέτ Σακά και το οποίο διδάσκεται στα σχολεία της Τουρκίας, οι αντιδράσεις Ελλήνων ιστορικών είναι έντονες.
Χαρακτηριστικά στο βιβλίο αναφέρεται ότι όλοι οι πολιτισμοί του Αιγαίου, μεταξύ αυτών και ο ελληνικός, ήταν τουρκικής προέλευσης! Φτάνουν, ακόμα, στο σημείο να θεωρούν Μινωίτες, Μυκηναΐους, Ίωνες, Τρώες και Πελασγούς προτουρκικές φυλές που κατοικούσαν στο Αιγαίο. Επίσης, σύμφωνα με τις θεωρίες τους, οι Έλληνες δεν ήταν παρά ένα μικρό παρακλάδι του «μεγάλου τουρκικού λαού», του «μοναδικού» που είχε τη δύναμη να δημιουργεί μεγάλα κράτη και πολιτισμούς»! Ακόμη πιο προχωρημένη είναι η θεωρία ότι «τα νησιά του Αιγαίου βρίσκονται σήμερα υπό ελληνική κατοχή» και ότι «Η Τουρκία καθόρισε τα χωρικά της ύδατα στα 6 μίλια το 1930. Έτσι η Χίος, η Μυτιλήνη και η Σάμος βρίσκονται μέσα στα χωρικά ύδατα της Τουρκίας».
http://www.tragasnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου