Δευτέρα 13 Ιουλίου 2009

Συντρέχουν λόγοι εθνικής ασφάλειας της χώρας με τους «βλαστούς»;

Η συμβολή της ΕΥΠ στην πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος, των απαγωγών και την Εθνική μας άμυνα.-

Η λεπτομερής καταγραφή των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων μεταξύ των μελών της συμμορίας των απαγωγέων, όπως αυτή αποτυπώνεται στην «έκθεση απομαγνητοφώνησης» αποκαλύπτει σε μεγάλο βαθμό τη συμβολή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών στην εξιχνίαση της πολύκροτης υπόθεσης.

Η συνεχής παρακολούθηση των τηλεφωνικών συνομιλιών των απαγωγέων τροφοδότησε τις αστυνομικές αρχές με κρίσιμα για την εξιχνίαση της υπόθεσης στοιχεία. Μετά την εξιχνίαση της απαγωγής Μυλωνά, μάλιστα, στο υπουργείο Εσωτερικών οι επικεφαλής της ΕΥΠ είχαν διατυπώσει την ενόχλησή τους για το γεγονός ότι δεν είχε γίνει μνεία στον ρόλο της υπηρεσίας στις έρευνες. Παράλειψη που δεν επαναλήφθηκε στην περίπτωση των ερευνών για την εξιχνίαση της απαγωγής του εφοπλιστή κ. Περικλή Παναγόπουλου...(kathimerini)

11/4/2002 - ΑΠΑΓΩΓΗ ΜΑΡΚΕΛΛΑΣ.

Όμηρος για 26 ημέρες έμεινε στα χέρια των τριών απαγωγέων της η 6χρονη Μαρκέλλα Χαζάκη, η οποία απήχθη το πρωί της 11 Απριλίου, λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι της στην Περαία. Οι δράστες άρπαξαν το παιδί και ανάγκασαν διερχόμενη οδηγό να εγκαταλείψει το όχημά της, στο οποίο επιβιβάστηκαν και εξαφανίστηκαν.

Οι δράστες, που ζητούσαν 3 εκατ. δολάρια ως λύτρα, κρατούσαν την 6χρονη σε διαμέρισμα της οδού Αρτέμιδος στην ανατολική Θεσσαλονίκη και επικοινωνούσαν μέσω κινητών τηλεφώνων με τον πατέρα της. Η ΕΥΠ Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με επιχειρησιακό κλιμάκιο της ΕΥΠ Αθηνών, εντόπισε το στίγμα των κινητών και με οργανωμένη επιχείρηση εφόδου των ΕΚΑΜ συνελήφθησαν οι απαγωγείς στο διαμέρισμα και απελευθέρωσε τη Μαρκέλλα.

Οι απαγωγείς καταδικάστηκαν. Ο 27χρονος Δημήτρης Κιτσικίδης σε 23 έτη και 8 μήνες, ο 24χρονος Ευάγγελος Σαρίδης σε ποινή 21 ετών και 4 μηνών, ενώ στον 24χρονο Σεργκέι Ζοραμπιάν επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 20 ετών και ενός μηνός.

Πλήθος άλλες περιπτώσεις οι οποίες αφορούν κακουργηματικές πράξεις και εγκληματικές ενέργειες, έχουν εξιχνιαστεί με την συμβολή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Η συμβολή της ΕΥΠ στην συλλογή και αξιοποίηση πληροφοριών, ειδικά από τις χώρες των Βαλκανίων, όπου το οργανωμένο έγκλημα οργιάζει, είναι τεράστια.

Πλήθος υποθέσεις ναρκωτικών, λαθραίας μεταφοράς όπλων, λαθρομεταναστών, διακίνησης γυναικών μέχρι και εμπορίας οργάνων, έχουν εξιχνιαστεί με αποκλειστικές πληροφορίες της ΕΥΠ.

Η δράση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών στα Βαλκάνια, στην πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος, της ισλαμικής τρομοκρατίας κλπ, έχει επισημανθεί αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια, τόσο από την ΕΕ όσο και από τις ομόλογες μυστικές υπηρεσίες πολλών χωρών.

Είναι γνωστό πως απεκαλύφθησαν, τουλάχιστον 3 περιπτώσεις κατασκοπείας εις βάρος της Χώρας μας, στις οποίες πραγματοποιήθηκαν συλλήψεις των ξένων πρακτόρων, από τις αρχές του 2009.

Η ΕΥΠ στον τομέα της αντικατασκοπίας, είχε σημαντικές επιτυχίες οι οποίες δεν είδαν το φως της δημοσιότητας, καλυπτόμενες από το πέπλο της μυστικότητας, που επιβάλουν οι υποθέσεις υψίστης Εθνικής σημασίας...

Πρόσφατα, στις αρχές του Ιουνίου, δύο αλλοδαποί δημοσιογράφοι, 49 και 25 χρόνων, που εργάζονται για κρατικό τηλεοπτικό σταθμό της Φινλανδίας, συνελήφθησαν στο δέλτα του Έβρου.

ΧΤΥΠΗΜΑ ΤΗΣ ΕΥΠ ΣΤΗΝ ΑΛ ΚΑΪΝΤΑ

Η πιο σημαντική σύλληψη από τις ελληνικές αρχές μουσουλμάνου τρομοκράτη, που μάλιστα συνδεόταν και με δίκτυο της Αλ Κάιντα, έγινε στις 13 Σεπτεμβρίου 2005. Τότε συνελήφθη στο Τελωνείο Κήπων, στα ελληνοτουρκικά σύνορα, ο Μαροκινός υπήκοος Ανουάρ Μαζράρ, ο οποίος καταζητούνταν από τις γαλλικές και τις μαροκινές αρχές για συμμετοχή του σε οργάνωση φανατικών μουσουλμάνων που δρούσε ως παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη βορειοαφρικανική χώρα.

Κυνηγημένος από τη μαροκινή Αστυνομία ο Μαζράρ είχε καταφέρει να διαφύγει στη Γαλλία, όπου σύμφωνα με τις πληροφορίες των γαλλικών μυστικών υπηρεσιών φέρεται να οργάνωσε δίκτυο μουσουλμάνων εξτρεμιστών. Λίγο πριν από τη σύλληψή του από τις Ελληνικές αρχές μετά από ασφαλείς πληροφορίες της ΕΥΠ, κατάφερε να διαφύγει σε αραβική χώρα από την Γαλλία χρησιμοποιώντας πλαστό γαλλικό διαβατήριο και από εκεί να περάσει στην Τουρκία, από όπου και επιχείρησε να εισέλθει στην Ελλάδα.

Επιπλέον οι αμερικανικές, βρετανικές, ιταλικές και γαλλικές μυστικές υπηρεσίες είχαν ενημερωθεί από την ΕΥΠ, πως στελέχη ισλαμικών τρομοκρατικών οργανώσεων, έχουν περάσει από την Τουρκία στην Βουλγαρία, έχοντας στη διάθεσή τους πλαστές ταυτότητες και διαβατήρια, τα οποία κατασκεύασαν τέως πράκτορες της Βουλγαρικής KGB, οι οποίοι είναι διαβόητοι για τις ικανότητές τους στις πλαστογραφήσεις.

Επίσης, άλλες συλλήψεις Αράβων με την συμβολή της ΕΥΠ έχουν γίνει στη Βρετανία, την Πορτογαλία, τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ολλανδία, ενώ όπως αποκαλύφθηκε, είχαν προμηθευτεί τα πλαστά έγγραφα από δίκτυα πλαστογράφων συμπατριωτών τους, σε συνεργασία με διεφθαρμένα στελέχη των αρχών ασφαλείας της Τουρκίας! Σε τουλάχιστον 2 περιπτώσεις, πληροφορίες από συλληφθέντες ισλαμιστές στην Ευρώπη, φέρουν την Τουρκική ΜΙΤ, ως κατασκευαστή των πλαστών ταξιδιωτικών τους εγγράφων!

Δίκτυο Τούρκων πρακτόρων στη Νότια Βουλγαρία και στην ορεινή Θράκη!

Κι ενώ αυτά συνέβαιναν το 2007 και 2008, στις ημέρες μας η δράση μουσουλμανικού δικτύου ανακαλύπτεται στη νότια Βουλγαρία με σαφή προσανατολισμό την συλλογή πληροφοριών για στρατιωτικές μονάδες της Ελληνικής Θράκης και ιδιαίτερα του Έβρου.

Ταυτόχρονα, κινήσεις ομάδων τούρκων τουριστών ανδρών έχουν σημειωθεί μέσα στο έδαφος της Ελληνικής επικράτειας. Οι κινήσεις αυτών των ομάδων είναι ιδιαίτερα έντονες στα ορεινά των νομών Ροδόπης και Ξάνθης, όπου έρχονται σε επαφές με μουσουλμάνους (υποχείρια του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής) .

Τουλάχιστον 2 περιπτώσεις κατασκοπείας εις βάρος της Ελλάδος, κατεστάλησαν στον Έβρο με δράστες Βούλγαρους υπηκόους, που ενεργούσαν για λογαριασμό της Τουρκίας. Η δράση της ΕΥΠ για την διασφάλιση της Εθνικής και Κοινωνικής μας ασφάλειας είναι τεράστια! Με μυστικότητα και αφανείς τρόπους, τα στελέχη της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, αγωνίζονται νυχθημερόν, εντός και εκτός συνόρων, για την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών και την άμυνα της Χώρας. Η ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ

Δεν είναι τόσο απλή η υπόθεση με την αλλαγή ηγεσίας στην ΕΥΠ. Η απομάκρυνση του πρέσβη Ιωάννη Κοραντή και η αντικατάσταση του από τον εισαγγελέα αρμόδιο για θέματα τρομοκρατίας Δ. Παπαγγελόπουλο. Ο πρωθυπουργός στην πρόσφατη συνάντηση με τον Πρ. Παυλόπουλο είχε συμφωνήσει στην αλλαγή. Επί της ουσίας η αντικατάσταση του πρέσβη Κοραντή, από τον Δ. Παπαγγελόπουλο έρχεται σε μια περίοδο που η κυβέρνηση θέλει πάση θυσία να εξαρθρώσει την τρομοκρατία. Θα το πετύχει; Το καίριο ερώτημα όμως είναι άλλο. Από πότε η ΕΥΠ κάνει την δουλειά της αστυνομίας; Η υπηρεσία αυτή έχει το δικαίωμα να παρακολουθεί έλληνες πολίτες εάν δεν συντρέχουν λόγοι εθνικής ασφάλειας της χώρας; Και από πότε οι πράξεις των εγκληματιών του κοινού ποινικού δικαίου εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της; έκτος εάν συντρέχουν λόγοι και μας το αποκρύπτουν, η προσπαθούν να περάσουν από την πίσω πόρτα αρμοδιότητες που δεν έχει. Ασφαλώς και της αξίζουν συγχαρητήρια για τις επιτυχίες της αλλά μην ξεχνάμε και τα θεσμικά όρια.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου