Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Παραμένουν τα ερωτήματα για τον Σαμαρά?



Επειδή εμείς δεν «ενθουσιαζόμαστε» εύκολα όταν υπάρχει θέμα που αφορά την εθνική κυριαρχία και ακεραιότητα της χώρας, ρωτάμε Κε ΣΑΜΑΡΑ. Το άρθρο 28 του συντάγματος αναφέρει.

1. Oι γενικά παραδεγμένοι κανόνες του διεθνούς δικαίου, καθώς και oι διεθνείς συμβάσεις, από την επικύρωσή τους με νόμο και τη θέση τους σε ισχύ σύμφωνα με τους όρους καθεμιάς, αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του εσωτερικού ελληνικού δικαίου και υπερισχύουν από κάθε άλλη αντίθετη διάταξη νόμου.
H εφαρμογή των κανόνων του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συμβάσεων στους αλλοδαπούς τελεί πάντοτε υπό τον όρο της αμοιβαιότητας.

2. Για να εξυπηρετηθεί σπουδαίο εθνικό συμφέρον και να πρoαχθεί η συνεργασία με άλλα κράτη, μπορεί να αναγνωριστούν, με συνθήκη ή συμφωνία, σε όργανα διεθνών οργανισμών αρμοδιότητες που προβλέπονται από το Σύνταγμα.
Για την ψήφιση νόμου που κυρώνει αυτή τη συνθήκη ή συμφωνία απαιτείται πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών.

3. H Ελλάδα προβαίνει ελεύθερα, με νόμο που ψηφίζεται από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, σε περιορισμούς ως προς την άσκηση της εθνικής κυριαρχίας της, εφόσον αυτό υπαγορεύεται από σπουδαίο εθνικό συμφέρον, δεν θίγει τα δικαιώματα του ανθρώπου και τις βάσεις του δημοκρατικού πολιτεύματος και γίνεται με βάση τις αρχές της ισότητας και με τον όρο της αμοιβαιότητας.
Ερμηνευτική δήλωση: Το άρθρο 28 αποτελεί θεμέλιο για τη συμμετοχή της Χώρας στις διαδικασίες της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς συνταγματολόγος για να καταλάβει ότι κάνετε όλοι μαζί συνταγματικό πραξικόπημα και πρέπει να σας ταράξουν οι πολίτες στις μηνύσεις για κατάχρηση εξουσίας. Τι θα απαντήσεις για αυτό στην βουλή; Γιατί «αγνοείς» το άρθρο και κατοχυρώνεις την αντισυνταγματική θέση-απόφαση του ΠΑΣΟΚ λέγοντας πως δεν χρειάζεται την ψήφο σου; Θα θελήσεις να συμμετέχεις σε αυτό το άθλιο και προδοτικό παιχνίδι ως δήθεν «ανεύθυνος θεατής» θα το δούμε. Επανερχόμαστε επίσης στο ερώτημα που είχαμε θέσει και το έχουν πνίξει όλα τα πρόστυχα Μ.Μ.Ε. πρόκειται για τον όρο που υπάρχει στην συμφωνία για τον δανεισμό και που λέει ότι: Τα διμερή δάνεια θα είναι στηριγμένα στη νομοθεσία της χώρας που θα δώσει το δάνειο και στην βάση αυτής της νομοθεσίας θα λειτουργήσουν και οι εγγυήσεις της αποπληρωμής τους. Αυτό σημαίνει όπως εξήγησε κυβερνητικό στέλεχος ότι η χώρα που δέχεται το δάνειο το εγγυάται με τις κινητές και ακίνητες αξίες που διαθέτει εντός και εκτός της επικράτειάς της..

Συμφωνείς στο φτηνό ξεπούλημα; τι πάει να πει, μετά θα δούμε τι θα κάνουμε? Μετά θα είναι αργά, αφού θα έχουν μπει οι υπογραφές, και όπως πάντα θα πεις και εσύ ,τι να κάνουμε τώρα, οι προηγούμενοι τα ξεπούλησαν .Έξαλλου το λες πως θα τις… τιμήσεις ? Μεγάλε; μάλλον αποδεικνύεσαι πολύ… μικρός ?

Ολόκληρη η δήλωση του ΣΑΜΑΡΑ παρακάτω

«Ανακοινώνω απόψε τη θέση του Κόμματός μας για τη Συμφωνία χρηματοδότησης από το Μηχανισμό Στήριξης της Ευρώπης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Το καταψηφίζουμε!
Όχι γιατί αρνούμαστε τη χρηματοδοτική στήριξη, που το ΠΑΣΟΚ κατέστησε απαραίτητη πλέον. Αλλά διότι διαφωνούμε με την πολιτική που μας οδήγησε ως εδώ και με την κυβερνητική οικονομική στρατηγική αντιμετώπισης της κρίσης. Άλλωστε η Κυβέρνηση δεν έχει ανάγκη την ψήφο μας για την έγκριση του Νομοσχεδίου. Θέλει “ψήφο ανοχής” για τα πεπραγμένα της ως τώρα… Ούτε επιζητεί τη συναίνεση. Αυτή την έχει προ πολλού απορρίψει. Επιζητεί τη συνενοχή. Σε μια πολιτική στην οποία οδήγησαν τα σφάλματά της, οι καθυστερήσεις της, η αβουλία της, η διγλωσσία της και οι απίστευτες γκάφες της. Ασφαλώς παρέλαβε πρόβλημα ελλείμματος, παρόμοιο όμως με εκείνο, που υπήρχε σε πολλές άλλες χώρες της ευρωζώνης. Και προκάλεσε κρίση δανεισμού. Στη Βουλή θα εξηγήσω αναλυτικά τι σημαίνει η καταψήφισή του από το κόμμα μας. Σήμερα σημειώνω ότι, ανεξάρτητα από τη θέση μας αυτή, θα σεβαστούμε τα χρήματα που δίνονται την κρίσιμη στιγμή στην Ελλάδα από κυβερνήσεις των εταίρων μας και από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Ασφαλώς εμείς δεσμευόμαστε από τις συμβάσεις που υπογράφει το Ελληνικό κράτος, ακόμα κι όταν διαφωνούμε. Η Ελληνική Πολιτεία έχει συνέχεια. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε τα χρήματα αυτά να πιάσουν τόπο και να επιστραφούν όπως προβλέπει η Σύμβαση. Η Ελλάδα έχει αξιοπρέπεια. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε να ξεπεράσουμε την κρίση και να γίνουν όλες οι απαραίτητες τομές και όλες οι απαραίτητες προσαρμογές. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε να βγούμε από την ανάγκη στήριξης του μηχανισμού κι από τους όρους του, όσο γίνεται ταχύτερα. Αυτό το τελευταίο είναι και ο κεντρικός άξονας της δικής μας Πολιτικής. · Η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως πολιτικές δυνάμεις που δεν σκύβουν το κεφάλι, ούτε εξαντλούνται σε διαμαρτυρίες, αλλά χαράζουν προοπτική διεξόδου.
Αυτός είναι ο ρόλος και η ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας.

· Η Ελλάδα χρειάζεται πολιτικές δυνάμεις που κρατάνε ψηλά το ευρωπαϊκό ιδεώδες, παρά τις απογοητεύσεις που προκάλεσε ο μηχανισμός στήριξης. Αυτός είναι ο ρόλος και η ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας. · Η Ελλάδα χρειάζεται δυνάμεις που έχουν καθαρή θέση για το τι επιδιώκουν, σέβονται τις διεθνείς συμβάσεις, αλλά σέβονται και τα συμφέροντα του λαού στον οποίο αποκλειστικά λογοδοτούν. Αυτός είναι ο ρόλος και η ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας. · Η Ελλάδα χρειάζεται δυνάμεις που σε κρίσιμες στιγμές ξέρουν να αντιστέκονται σε πιέσεις, αλλά και ξέρουν να αντιστέκονται στο λαϊκισμό και στα διαλυτικά φαινόμενα. Αυτός είναι ο ρόλος και η ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας. Περισσότερα για τις θέσεις μας επί του Νομοσχεδίου θα πει αύριο στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής ο εισηγητής μας και Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας κ. Τασούλας. Και περισσότερα για τη στάση μας θα ακούσετε μεθαύριο κατά την τοποθέτησή μου στην Ολομέλεια της Βουλής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου