Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Καλά, με τόσο πολιτικά ηλίθιους έχουμε να κάνουμε;



Προτάσεις για την εφαρμογή και στην Ελλάδα του πρόσφατου νόμου Μπερλουσκόνι για την ανωνυμία των blogs εξετάζει η..σοσιαληστρικη κυβέρνηση όπως αναφερει Δημοσίευμα των «Νέων», ζηλεύοντας την… δόξα του φασισταρά.
Έτσι επανήλθε στο προσκήνιο το θέμα της ανωνυμίας των blogs και των δεκάδων μηνύσεων που έχουν καταθέσει εις βάρος τους πολιτικοί, κυβερνητικά στελέχη και επιχειρηματίες. Δηλαδή όλα τα… καλά παιδιά. Πάντως το ιταλικό νομοσχέδιο, που κατατέθηκε στις 10 Μαΐου από τον υπουργό Δικαιοσύνης της Ιταλίας Αντζελίνο Αλφάνο, στην παράγραφο 28 εξισώνει τα blogs με τα υπόλοιπα ΜΜΕ. Σύμφωνα με το ιταλικό σχέδιο, οι ιδιοκτήτες των blogs θα πρέπει να προσκομίζουν στο υπουργείο Τύπου στοιχεία που να αποδεικνύουν την ταυτότητα του κατόχου τους. Σε διαφορετική περίπτωση θα κλείνουν. Τα δύο τελευταία χρόνια μόνο στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής έχουν κατατεθεί περισσότερες από 600 μηνύσεις. Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν έγινε δυνατό να βρεθεί ο συντάκτης των ηλεκτρονικών δημοσιευμάτων για τα οποία έχει γίνει μήνυση.

Όπως προέκυψε από σχετική έρευνα των διωκτικών αρχών, στην Ελλάδα έχουν δημιουργηθεί 132.000
blogs από τα οποία τα 3.500 έχουν καθημερινή ανανέωση.

Οι εισαγγελικές, ανακριτικές και προανακριτικές αρχές, πολύ δε περισσότερο τα δικαστικά συμβούλια και τα δικαστήρια, δικαιούνται να ζητούν από τους παρόχους των υπηρεσιών επικοινωνίας, μέσω του Δαδικτύου, τα ηλεκτρονικά ίχνη μιας εγκληματικής πράξεως, την ημεροχρονολογία και τα στοιχεία του προσώπου στο οποίο αντιστοιχεί το ηλεκτρονικό ίχνος, από τους λοιπούς δε παρόχους των υπηρεσιών επικοινωνίας τα «εξωτερικά στοιχεία» της επικοινωνίας και ο πάροχος υποχρεούται να τα παραδίδει χωρίς να είναι αναγκαίο να προηγηθεί άδεια κάποιας αρχής και ιδία της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών. Η γνωμοδότηση αυτή ωστόσο δεν είναι δεσμευτική για τις υποθέσεις που φτάνουν στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και πρέπει να αποδειχθεί πως μια υπόθεση είναι κακούργημα και όχι πλημμέλημα για να κινηθεί επιπλέον διαδικασία.

Πείτε στους νομοθέτες ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ τρόπος να φιμώσουν τους bloggers που γνωρίζουν το είδος. Τι θα κάνετε εάν αναρτούν από ασύρματο ιντερνέτ; Mα τόσο χαζοί είναι που νομίζουν πως μπορούν να σταματήσουν την εξέλιξη στην ενημέρωση; Προσωπική μας γνώμη ότι όλα αυτά εντάσσονται στην τρομοκράτηση των bloggers και την.. αυτοφίμωσή τους. Από το δημοσίευμα όμως αποκαλύπτεται πως έχουν κάνει το …χουντικό «φακέλωμα» τους οι σοσια-λησταράδες. Εάν δημιουργήσετε blog στην wordpress.com που εδρεύει στην Αμερική δεν μπορούν να κάνουν τίποτα, κανένας ελληνικός νόμος ή απόφαση ελληνικού δικαστηρίου δεν μπορεί να επέμβει. To οξύμωρο όμως είναι ότι αυτοί που κρύβονται πίσω από τη βουλευτική ασυλία ενοχλούνται από τη δήθεν ασυλία των bloggers.


1 σχόλιο:

  1. Στη Γερμανία είναι παράνομο να έχεις ξεκλείδωτο ασυρματο ιντερνετ.
    Το θέμα είναι να μη μασάς.
    Long live piratebay !

    ΑπάντησηΔιαγραφή