Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Και άλλος… κολλητός - συνεργάτης του.. ΑΚΗ χωσμένος στα σκατά



Υπάρχει και άλλος «Μαντέλης» Υπάρχει και άλλος υπουργός που είχε δοσοληψίες με τη Siemens και κρύβεται πίσω από παρένθετο φίλο ή κουμπάρο; Τα ερωτήματα αυτά εγέρθηκαν μόλις τα μέλη της εξεταστικής επιτροπής άρχισαν να παίρνουν έτοιμη δουλειά από τους ελεγκτές της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) που επιχείρησαν να διαβάσουν λογαριασμούς εμπλεκομένων που περιέχονται στην πολύκροτη δικογραφία από το 2008 και λιμνάζουν. Απόσπασμα από την έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος για την αξιολόγηση των συναλλαγών κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης Siemens, όπου εμφανίζεται και η μεταφορά ποσού 5 εκατ. δραχμών από λογαριασμό του Ηλ. Γεωργίου στον Π. Νικολαΐδη Το ενδιαφέρον εστιάστηκε στο όνομα Παύλος Νικολαΐδης, ο οποίος εμφανίζεται να λαμβάνει από τον πρώην γενικό διευθυντή της Siemens, Ηλία Γεωργίου, 5 εκατ. δρχ., μέσω της UBS στις 26 Ιουλίου 2000. Την περίοδο εκείνη ο κ. Π. Νικολαΐδης ήταν διορισμένος ως αντιπρόεδρος στο δ.σ. της ΕΒΟ (Ελληνική Βιομηχανία Οπλων) και στη συνέχεια αναβαθμίστηκε σε διευθύνοντα σύμβουλο ως πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του πρώην υπουργού Αμυνας Ακη Τσοχατζόπουλου, με τον οποίον, τότε, είχε -διαπιστωμένα- σχέσεις επί καθημερινής βάσεως.

Εμβασμα χωρίς αιτιολογία

Στο ΠΑΣΟΚ, όσοι -λίγοι ομολογουμένως- ανοίγουν το στόμα τους για τον «κολλητό του Ακη» τον περιγράφουν ως ιστορικό στέλεχος, «που μάλλον στον πρώτο του γάμο είχε παντρευτεί με εξαδέλφη του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου». Οι περισσότεροι πάντως από το ΠΑΣΟΚ αποφεύγουν τα σχόλια, έως και προσποιούνται ότι δεν τον γνωρίζουν. Πάντως, ο κ. Παύλος Νικολαΐδης το 1984 κατέχει και άλλη σημαντική θέση, στην πρώτη περίοδο της «αλλαγής», αυτήν του προέδρου της Ενωσης Ελληνικών Ασφαλιστικών Εταιρειών, με τότε γενικό της γραμματέα τον Γιώργο Ανωμερίτη.

Τα ερωτήματα του εμβάσματος του Ηλία Γεωργίου προς τον Παύλο Νικολαΐδη είναι εύλογα, καθώς για τη συναλλαγή δεν υπάρχει αιτιολογία. Αν οι δυο τους είχαν επιχειρηματικές συναλλαγές, αυτό εύκολα μπορεί να αποδειχθεί και από άλλες πράξεις. Αν όχι, τότε η συναλλαγή χαρακτηρίζεται πολιτικά ύποπτη, ενώ σίγουρο θεωρείται ότι θα σκαλιστούν και άλλα, μήπως και βρεθεί χρήμα της Siemens πίσω από offshore, συμφερόντων του Π. Νικολαΐδη, εταιρείες που έπαιξαν με τις χρηματιστηριακές φούσκες τους και ξέπλυναν μίζες όπως οι: Plexus, Wega, ΟΝΥΧ, Galigula, CMI Trust, Gordon Dadds, πιθανότατα και η Telepassport.

Ο κ. Παύλος Νικολαΐδης, αν δεν πρόκειται περί συνωνυμίας, εμφανίζεται με λιγοστές εγγραφές και στα περιβόητα ημερολόγια του Μιχάλη Χριστοφοράκου, κάτι το οποίο δείχνει ότι η σχέση του με το management της γερμανικής εταιρείας ήταν διαχρονική.

Η μοναδική γνωστή συναλλαγή του με τον Ηλία Γεωργίου δημιουργεί σκιές, είτε για το κομματικό ταμείο του ΠΑΟΣΚ, είτε για τον τέως υπουργό Άμυνας. Ωστόσο «κατηγορητήριο» δεν μπορεί να βγει εις βάρος του Άκη Τσοχατζόπουλου με μόνο δεδομένο τον σύνδεσμό του με τον κ. Παύλο Νικολαΐδη.

Πάντως ελάχιστοι είναι «πρόθυμοι» να ρίξουν και για τη Siemens ανάθεμα στον «σύντροφο Ακη», όσο και αν είναι στα κάγκελα με τις συγγενικές offshore και τις πολυτελείς έως προκλητικές real estate επενδύσεις του.

Κάποιοι από τον πολιτικό αλλά και τον δημοσιογραφικό χώρο εκτιμούν ακόμα τη μεγαλοσύνη του Ακη, που όταν ήταν ισχυρός δεν χαλούσε κανενός το χατίρι...

Πάντως, τον συναλλασσόμενο με το μεγαλοστέλεχος της Siemens Παύλο Νικολαΐδη και τον Ακη Τσοχατζόπουλο τον συνδέει ένα ακόμα real estate στο Καρπενήσι. Ή καλύτερα η φήμη που περιφέρεται επί χρόνια για το ξενοδοχείο-φάντασμα του Τσοχατζόπουλου (όπως έλεγε ο τοπικός τύπος και η ιστοσελίδα Lamia News), που όμως ως μετόχους έχει τη γνωστή οικογένεια Κλαουδάτου και την οικογένεια του Παύλου Νικολαΐδη.

Στο Καρπενήσι

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα που έχουν κατακλύσει τον τοπικό τύπο, απέναντι από το ξενοδοχείο «Λευκό Ορος», στο κέντρο του Καρπενησίου, από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 άρχισε να κατασκευάζεται 8ώροφο κτίριο, 7.000 τ.μ., που το 2000 υπήχθη στην εταιρεία ΚΑΛΛΙΟΝ Α.Ε. Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις. Μαντέψτε ποιος έκανε το αρχιτεκτονικό σχέδιο. Η Αρετή Τσοχατζοπούλου! Το κτίριο δεν έχει ακόμα γίνει ξενοδοχείο, κάτι στο οποίο φαίνεται ότι συνετέλεσαν μετοχικές τριβές. Από το 2007 η οικογένεια Παύλου Νικολαΐδη απέκτησε τον μετοχικό έλεγχο και τώρα και αυτό το «φάντασμα» πλανιέται πάνω από τις υποθέσεις της Siemens, των ακινήτων του Ακη Τσοχατζόπουλου (υπαρκτών και θρυλούμενων), της πολιτικής διαφθοράς κ.ά.

Σύντομα ίσως ο κ. Π. Νικολαΐδης θα κληθεί να εξηγήσει περί των συναλλαγών του με τη Siemens, είτε από την εξεταστική, αν κομματικοποιηθεί, αλά Μαντέλη το θέμα, είτε από την τακτική δικαιοσύνη. Αυτά εν αναμονή νέων ευρημάτων... Πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου