Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Οι .. «ταχυδρόμοι» μας ενδιαφέρουν, ποιο πολύ από τους αποδέκτες.



Μια ζωή είμαστε αυτοβούλως ομοιόμορφοι ψηφοφόροι, ομοιόχρωμοι κομματικά, συναινετικοί στην διαφθορά, συγκαταβατικοί στην σαπίλα, και στο στυλ, εγώ θα βγάλω το φίδι από την τρύπα; Βλέπουμε τώρα τα αποτελέσματα της κοινωνικής αυτής συμπεριφοράς και αντιμετώπισης των γεγονότων που έγιναν τα τελευταία τριάντα χρόνια στην πολιτική κονίστρα . Οι πολλοί για να ζήσουν καλά ως σκλάβοι των εντεταλμένων πολιτικών σκουπιδιών ,έβαλαν σε ομηρία και τα δισέγγονα τους, και οι νέοι για να ξεφύγουν από αυτό, ρίχνουν μαύρη πέτρα πίσω τους, και γίνονται μετανάστες ,αφήνοντας τα συγκαταβατικά γερόντια να τσακώνονται για το ποιος φταίει ποιο πολύ, για αυτό το αίσχος, παρέα με τους «ειρηνόφιλους» λαθρομετανάστες-δούλους τους. Διότι πώς να το κάνουμε ξεπεινάσαμε και γίναμε από ξυπόλητοι, εκμεταλλευτές των νέο-ξυπόλητων από όλο τον πλανήτη. Τα βάζουμε με τους λαθρομετανάστες αλλά όχι με αυτούς τους σπουδαίους ελληναράδες που τους κοιμίζουν εκατό – εκατό στις πρώην «κατακόμβες» για πέντε ευρώ. Όχι με αυτούς που τους βάζουν να ραντίζουν με τα πολυεθνικά ποντικοφάρμακα-εντομοκτόνα τα χωράφια τους, νομίζοντας πως έτσι θα γλυτώσουν από τον καρκίνο , όχι αυτούς που τους βάζουν σαν νέο-σκλάβους χωρίς ασφάλιση για πενταροδεκάρες να τους δουλεύουν μέρα νύχτα, και όταν τους σπάζουν το κεφάλι για να πάρουν αυτά που έπρεπε, φωνάζουν με λήστεψαν. Οχι αυτούς που κουβαλούν με τις νταλίκες τους τα λαθραία, αλλά με τους Αγιάννηδες που τα διακινούν. Το ίδιο δεν κάνουν και με τις πολιτικές ρεμούλες-αρπαχτές-κλεψιές-μίζες; Οι .. «ταχυδρόμοι» μας ενδιαφέρουν ποιο πολύ από τους αποδέκτες. Ιδου λοιπόν τα αποτελέσματα της άφρονος τακτικής-συμπεριφοράς μας με νούμερα.

Κύμα μετανάστευσης του νέου επιστημονικού προσωπικού που υπάρχει στη χώρα απειλεί να δημιουργήσει η παρατεταμένη ύφεση στην αγορά και οι ολοένα και λιγότερες ευκαιρίες για μόνιμη και ασφαλή εργασία που προσφέρουν οι ελληνικές επιχειρήσεις.

Το συμπέρασμα-σοκ που προκύπτει από τη μεγάλη έρευνα της Κάπα Research.

Επτά στους δέκα Έλληνες οι οποίοι είτε έχουν ολοκληρώσει είτε ολοκληρώνουν τις σπουδές τους θα εγκατέλειπαν ευχαρίστως την Ελλάδα για μια δουλειά στο εξωτερικό, ενώ οι μισοί από αυτούς έχουν ήδη προβεί και στις σχετικές ενέργειες.

Το 73,6% δηλώνει ότι θα έφευγε από την Ελλάδα,

το 42% δηλώνει ότι έχει ήδη προβεί σε συγκεκριμένες κινήσεις για να το επιτύχει, αναζητώντας εργασία στο εξωτερικό, κατοικία ή κάποιο ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα πρόσθετης επιμόρφωσης.

το 66,4% δηλώνει ότι το κάνει για να έχει καλύτερη ποιότητα ζωής συνολικά,

το 44,7% για να βρει μια καλή δουλειά

το 32,6% για να διασφαλίσει περισσότερη αξιοκρατία στην εξέλιξή του.
το 60,7% δηλώνει ότι θα προτιμούσε μια θέση εργασίας με προοπτική καριέρας στο εξωτερικό παρά μια μόνιμη θέση εργασίας στον ιδιωτικό ή στον δημόσιο τομέα στην Ελλάδα.

ποσοστό 86,2%, λένε ότι οι λύσεις που προτείνονται για την έξοδο της χώρας από την κρίση εξακολουθούν να αγνοούν τις δικές τους ανάγκες.
το 62,7% εργάζεται με πλήρη απασχόληση, το 12,4% με καθεστώς μερικής απασχόλησης, ενώ το 24,5% δεν εργάζεται και αναζητεί δουλειά.

Από εκείνους που εργάζονται 40,6% απασχολούνται ως ιδιωτικοί υπάλληλοι γραφείου, 18,7% ως ελεύθεροι επαγγελματίες, 10,6% ως δημόσιοι υπάλληλοι, 6% ως τεχνίτες ή εργάτες και 4,4% ως ιδιοκτήτες επιχειρήσεων. Συγχρόνως, από τους νέους ηλικίας 22 ως 35 ετών οι οποίοι εργάζονται, το 54% απασχολείται σε τομέα σχετικό με εκείνον που σπούδασε, το 26,65% απασχολείται σε αντικείμενο που έχει μερική σχέση με τις σπουδές του, ενώ το 19,2% απασχολείται σε εντελώς άσχετο αντικείμενο με τις σπουδές του.
Σε ποσοστό 34% οι ερωτηθέντες δηλώνουν ότι επιθυμούν γενικώς να έχουν δουλειά, ανεξαρτήτως με το πού θα απασχοληθούν, ενώ σε ποσοστό 26,4% θα ήθελαν να είχαν τη δική τους επιχείρηση. Το 15,5% θα επιθυμούσε να εργαστεί σε κάποια ιδιωτική επιχείρηση, ενώ το 10,6% θα ήθελε να εργαστεί ως αυτοαπασχολούμενος.

Στις απαντήσεις που δόθηκαν απεικονίζονται ανάγλυφα η αγωνία τους για το μέλλον και η απογοήτευσή τους για την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά. Εκφράζεται επίσης η έλλειψη εμπιστοσύνης στα κόμματα και στο κράτος, ενώ τονίζουν ότι η εκτεταμένη διαφθορά που επικρατεί και η έλλειψη κανόνων αξιοκρατίας τους οδηγούν στην απόφαση να αναζητήσουν την τύχη τους εκτός των συνόρων της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου