Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Δεν ξέρει πώς να συντομεύσει την κατάσχεση ο προδότης Τζεφρυ



O προδότης Τζέφρυ βρισκόμενος σε κατάσταση πανικού, θέτει απλά το δίλλημα μεταξύ πτώχευσης και δραχμής, η ευρώ και υπερχρέωσης εσαεί, με την ελπίδα να καταψηφιστεί και να βρει δικαιολογία να βγούμε από το ευρώ που σημαίνει ταυτόχρονη αυτόματη ενεργοποίηση του μνημονίου, και άρα κατάσχεση της εθνικής περιουσίας από τους δανειστές. αυτό είναι το όλο κόλπο.. Βιάζονται να την αρπάξουν .Εάν πάλι ψηφίσουμε υπέρ της δανειακής σύμβασης το ίδιο τους κάνει διότι μας δένουν διπλά. Δηλαδή από την Σκύλλα στην Χάρυβδη.

Βρε μπαλιομαλάκα Τζεφρυ δεν διάβασες το σύνταγμα;

Άρθρο 44 παρ.2 του συντάγματος.

«Δημοψήφισμα προκηρύσσεται από τον πρόεδρο της δημοκρατίας με διάταγμα και για ψηφισμένα νομοσχέδια που ρυθμίζουν σοβαρό κοινωνικό ζήτημα εκτός από τα δημοσιονομικά εφόσον αυτό αποφασιστεί από τα τρία πέμπτα του συνόλου των βουλευτών ύστερα από απόφαση των δυο πέμπτων του συνόλου».

Έτσι τη διενέργεια δημοψηφίσματος για τη νέα δανειακή σύμβαση που αποφασίστηκε στη Σύνοδο Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου και ψήφο εμπιστοσύνης προς την ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Του λέμε να μιλήσει απλά και καθαρά, με ένα «ναι» ή με ένα «όχι». Η εντολή του θα μας δεσμεύσει όλους», ανέφερε ο κ. Παπανδρέου. Πάντως ο Παπανδρέου δεν διευκρίνισε αν θα παραιτηθεί στην περίπτωση που ο λαός απορρίψει την νέα δανειακή σύμβαση. Ο ίδιος απέρριψε το ενδεχόμενο εκλογών, καθώς η κυβέρνηση διαθέτει τη δεδηλωμένη και έχει μπροστά της δυο χρόνια. «Οι εκλογές θα ήταν σκέτη υπεκφυγή», επεσήμανε. Συνταγματικά το δημοψήφισμα δεν συνδέεται με πρόωρες εκλογές όμως ένα καθολικό "όχι" θα δημιουργούσε άμεση αμφισβήτηση σχετικά με τη νομιμοποίηση της κυβέρνησης να προχωρήσει με τη δανειακή σύμβαση.

Είναι η δεύτερη φορά που διεξάγεται δημοψήφισμα στην μεταπολίτευση, με την πρώτη να είναι στις 8 Δεκεμβρίου 1974 για την επιλογή βασιλευόμενης ή αβασίλευτης δημοκρατίας.

Πάντως, ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης διευκρινίζει πως για να είναι δεσμευτικό το δημοψήφισμα θα πρέπει να συμμετέχει τουλάχιστον το 50% του εκλογικού σώματος, ενώ σε περίπτωση που δεν εγκριθεί η πρόταση από το Κοινοβούλιο τότε απαιτείται το 40% του σώματος. Το κόλλημα όμως είναι ,πως το άρθρο 44 παρ. 2 απαγορεύει ρητά την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για δημοσιονομικούς λόγους ,εκτός εάν ο Τζεφρυ επικαλεστεί άλλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου