Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012
Θα βαφτίσουν το κρέας ψάρι, την ανάγκη φιλοτιμία, και θα παριστάνουν τους ικανοποιημένους για αυτή την ψευτοαλλαγή ρότας.
Ενδεχόμενη βαριά εποπτεία θα πρέπει να αποκρουστεί, υποστηρίζει ο Φώτης Κουβέλης, σχετικά με τις αποφάσεις της συνόδου κορυφής για το ελληνικό χρέος και συμπληρώνει ότι η χώρα δεν έχει ανάγκη από βαριά εποπτεία, «ίσως έχει ανάγκη μόνο από παροχή τεχνικής βοήθειας και τεχνογνωσίας», σε απάντηση της γερμανικής επιθυμίας –πρότασης του Φιλιπ Ρεσλερ όπου αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής. «Χρειαζόμαστε μεγαλύτερη εποπτεία όταν πρόκειται για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων. Εάν οι Έλληνες δεν είναι ικανοί να τα καταφέρουν οι ίδιοι, τότε θα πρέπει να υπάρξει ισχυρότερη πολιτική καθοδήγηση και έλεγχος από το εξωτερικό, για παράδειγμα μέσω της Ε.Ε.» και της «Θύελλας» αντιδράσεων που προκάλεσε το έγγραφο στο οποίο γίνεται αναφορά σε γερμανικό σχέδιο περί εκχώρησης της δημοσιονομικής κυριαρχίας της χώρας και ορισμού υπερεπιτρόπου για τον έλεγχο της εκτέλεσης του ελληνικού προϋπολογισμού.
Έτσι η γενικευμένη κατακραυγή εντός κι εκτός Ελλάδας για τα γερμανικά σχέδια περί ορισμού επιτρόπου στην Ελλάδα, οδήγησε στην απόσυρση της ιδέας, έστω μερικώς, και οι Βρυξέλλες δρομολογούν την τοποθέτηση στην Αθήνα τουλάχιστον ενός επόπτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με το επιτελείο του, δηλαδή μιας ομάδας στα πρότυπα εκείνης του Μπομπ Τράα, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Η Κομισιόν βασίζει την πρότασή της στην απόφαση της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου, που προβλέπει την ενίσχυση των μηχανισμών παρακολούθησης του ελληνικού προγράμματος, κατόπιν αιτήματος της ίδιας της Ελλάδας.
Σε αυτό το πλαίσιο, φαίνεται πως προγραμματίζεται η τοποθέτηση στελέχους μεσαίας κατηγορίας, καθώς και τεσσάρων υπαλλήλων στην Αθήνα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου