Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Σαχινίδης : «Θα….. επιδιωχθεί …να μην… είμαστε… προδότες»




Έγγραφη απάντηση για το δίκαιο που θα διέπει τα νέα ομόλογα διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Φίλιππο Σαχινίδη προς απάντηση σχετικής ερώτησης βουλευτή της Αντιπολίτευσης.

Ο κ. Σαχινίδης στην έγγραφη αυτή απάντηση(φωτο) αναφέρεται στις διαπραγματεύσεις για την ανταλλαγή των ομολόγων λέγοντας : «…δεδομένου ότι το μεγαλύτερο ποσοστό ομολόγων (93%) που θα ανταλλαγούν είναι εισηγμένα στο ΧΑΑ και διέπονται από το ελληνικό δίκαιο, θα επιδιωχθεί κατά τις διαπραγματεύσεις τα νέα ομόλογα που θα εκδοθούν, …. να διέπονται από το Ελληνικό δίκαιο» προσβάλωντας όχι μόνο το Κοινοβούλιο , αλλά και τη νοημοσύνη μας. Γιατί; Διότι ο κ. Σαχινίδης υποστηρίζει εγγράφως ότι «θα επιδιωχθεί.. να διέπονται από το Ελληνικό Δίκαιο» , ενώ ο κ. Παπαδήμος στις 2 Δεκεμβρίου 2011 από το βήμα της Βουλής έλεγε ότι (αντιγράφω από τα πρακτικά της Βουλής): «Δεν έχει γίνει αποδεκτό το αίτημα των πιστωτών, να διέπονται οι δανειακές συμβάσεις από το αγγλοσαξονικό δίκαιο»

Μπερδευτήκατε; Κακώς! Τώρα θα μπερδευτείτε! Διότι σύμφωνα με το παρακάτω «αυστηρά εμπιστευτικό» έγγραφο που έστειλε το υπουργείο Οικονομικών στις 25 Αυγούστου 20011 , δηλαδή πολλούς μήνες πριν και από την έγγραφή απάντηση του κ. Σαχινίδη με το … «θα επιδιωχθεί» και αρκετούς μήνες πριν την από το βήμα της Βουλής διαβεβαίωση του κ. Παπαδήμου ότι «Δεν έχει γίνει αποδεκτό το αίτημα των πιστωτών», αποκαλύπτεται ότι όχι μόνο δεν «θα επιδιωχθεί» ή «Δεν έχει γίνει αποδεκτό το αίτημα των πιστωτών», αλλά την υπαγωγή στο Αγγλικό Δίκαιο των νέων ομολόγων που θα εκδοθούν, την έχουμε προτείνει …. ΕΜΕΙΣ !!!!!

Με το έγγραφο αυτό (, υπογεγραμμένο από τον κ. Ε. Βενιζέλο), είχε ξεκινήσει επίσημα η διαδικασία των διαπραγματεύσεων για το PSI, και το υπουργείο παρουσίαζε στους δανειστές τέσσερις επιλογές για τον τρόπο με τον οποίο θα γινόταν το «κούρεμα».

Οι διαφορές των τεσσάρων επιλογών αφορούσαν κυρίως τον χρόνο λήξης των νέων ομολόγων και το ύψος των επιτοκίων.

Είχαν όμως ένα κοινό γνώρισμα : Και στις τέσσερις περιπτώσεις ως Δίκαιο των νέων ομολόγων ο κ. Ε. Βενιζέλος είχε προτείνει – σε ξεχωριστό μάλιστα πλαίσιο- το Αγγλικό Δίκαιο. Διακρίνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ «Govering law : English law».

Ποιος κοροϊδεύει λοιπόν ποιον. Οι επίσημες διαβεβαιώσεις προς την Βουλή ότι … «θα επιδιωχθεί» ή «Δεν έχει γίνει αποδεκτό το αίτημα των πιστωτών» , την ώρα που εδώ και πολλούς μήνες η ΙΔΙΑ η ελληνική κυβέρνηση έχει προτείνει το Αγγλικό Δίκαιο για τα νέα ομόλογα, αποτελεί όχι μόνο εμπαιγμό του έστω ελαττωματικού Κοινοβουλίου αλλά και καταρράκωση κάθε Δημοκρατικού Θεσμού.

Φυσικά το γεγονός ότι ο φιλόδοξος, πλην επικίνδυνος, Ε. Βενιζέλος έχει προσφέρει από τον περασμένο Αύγουστο, γην και ύδωρ στις ξένες τράπεζες και στα κερδοσκοπικά funds , οδηγεί λογικά στο συμπέρασμα ότι αυτά τα «κερδοσκοπικά κοράκια» κάτω από το Αγγλικό Δίκαιο δεν θα έχουν πλέον κανένα ενδοιασμό να οδηγήσουν την Ελλάδα σε ανεξέλεγκτη χρεοκοπία στο άμεσο μέλλον. Αντίθετα θα το επιδιώκουν!

Όσο για δηλώσεις πριν λίγες ημέρες του κ. Ε. Βενιζέλου που χαρακτήρισε «επικίνδυνη» τη συζήτηση για το αν θα ισχύσει το ελληνικό ή το αγγλικό δίκαιο στη διαδικασία ανταλλαγής ομολόγων, τονίζοντας ότι «η αναγκαστική εκτέλεση διέπεται από το δίκαιο του τόπου, δηλαδή στην περίπτωση μας από το ελληνικό, είναι θεμελιώδης η διαφορά», να θέσω τα πολύ απλά και εύλογα ερωτήματα:

- Αν είναι έτσι όπως ισχυρίζεται ο κ. Βενιζέλος, τότε ΠΡΟΣ ΤΙ οι παραπάνω αντιφατικές επίσημες δηλώσεις των κ.κ Παπαδήμου και Σαχινίδη , οι οποίες μάλιστα έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις πράξεις του ;

-Η εμμονή των τραπεζών και των κερδοσκοπικών funds για υπαγωγή στο Αγγλικό Δίκαιο είναι τυχαία;

-Γιατί στην δανειακή σύμβαση (Μνημόνιο) που έχει υπογραφεί, αλλά και στην νέα που είναι υπό διαπραγμάτευση (Νέο Μνημόνιο) τίθεται ως απαράβατος όρος η υπαγωγή στο Αγγλικό Δίκαιο; Τυχαία και εδώ;

-Γιατί από το βήμα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, ο έτερος συνταγματολόγος της κυβέρνησης, ο Ανδρέας Λοβέρδος, είχε δηλώσει ότι τα νέα ομόλογα πρέπει να διέπονται από το ελληνικό δίκαιο;

-Γιατί ο ίδιος ο Λι Μπουχαίτ , συνέταιρος της δικηγορικής εταιρίας Cleary Gottlieb Steen & Hamilton,που έχει επιλεγεί από τον ίδιο τον κ. Βενιζέλο ως νομικός σύμβουλος της κυβέρνησης για το «κούρεμα» των ομολόγων, έχει υποστηρίξει παλαιότερα ότι «με διαφορά το μεγαλύτερο πλεονέκτημα που η Ελλάδα θα απολάμβανε στην αναδιάρθρωση του χρέους της απορρέει από το γεγονός ότι ένα τόσο μεγάλο μέρος του χρέους της διέπεται από το ελληνικό Δίκαιο» ;

-Τέλος, τι θα συμβεί στην (καθόλου απίθανη σύμφωνα με τον ίδιο τον κ. Βενιζέλο) περίπτωση που η Ελλάδα οδηγηθεί σε ανεξέλεγκτη χρεοκοπία , υποχρεωθεί να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη και το ελληνικό χρέος θα πρέπει να κριθεί εάν θα είναι σε ευρώ ή σε δραχμές;

Έχει μεγάλη σημασία να αποφασίσει σχετικά ένα ελληνικό και όχι ένα βρετανικό δικαστήριο; Ναι ή Όχι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου