Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Αρχίζει να διαφαίνεται ποιο μικρό κόμμα τα πήρε από την Siemens.Σαμαρά ξέρεις τίποτα για τον… φόνο;





Ο Νομικός Σύμβουλος του Α. Σαμαρά, Νομικός Σύμβουλος και της Siemens!

Ιστορίες (και μνήμες) από τα παλαιά (και συγκεκριμένα από το 1993) θύμισε η απόφαση του Πρωθυπουργού Α. Σαμαρά να διορίσει ως Νομικό Σύμβουλό του τον ομότιμο καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Ι. Καρακώστα. Και αυτό διότι ο Ι. Καρακώστας, όπως αποκαλύπτει το avantipopolo.gr, λειτουργούσε ως νομικός σύμβουλος της Siemens στα «σκοτεινά» χρόνια του Ηλ. Γεωργίου, του Μ. Χριστοφοράκου και του Χρ. Καραβέλα.


Υπενθυμίζεται ότι το 1993 η κυβέρνηση Μητσοτάκη προωθούσε την εκχώρηση του ΟΤΕ σε ιδιώτες, αλλά η Siemens, που (με συνεταίρο την INTRACOM του Σ. Κόκκαλη) είχε «μονοψώνιο» με τον ΟΤΕ, αντιδρούσε, δεν συμμετείχε στο διαγωνισμό και προσπαθούσε να τον μπλοκάρει. Η προσπάθεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη να πουλήσει τον ΟΤΕ οδήγησε σε οριστική και πλήρη ρήξη με τον Α. Σαμαρά, ο οποίος παραιτήθηκε από υπουργός, ίδρυσε την ΠΟΛΑΝ και έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Τότε είχαν ακουστεί πολλά (ο Κ. Μητσοτάκης μιλούσε για σακούλες και βαλίτσες με χρήματα από το Υπουργείο Εξωτερικών), αλλά τίποτε δεν αποδείχθηκε. Όπως δεν αποδείχθηκε ποτέ ποιο «μικρό κόμμα που σήμερα δεν υπάρχει», είχε πάρει χρήματα από την Siemens…

Το avantipopolo.gr δημοσιεύει την «εντολή» του γενικού διευθυντή της Siemens Hellas Ηλ. Γεωργίου προς τον Ι. Καρακώστα να συντάξει γνωμοδότηση (και συγκεκριμένα «ένα είδος «νομικής μελέτης»»…) σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του 35% του ΟΤΕ και την διάθεση του management σε αλλοδαπούς. Η «εντολή» δίνεται από τον Ηλ. Γεωργίου στις 22 Ιανουαρίου 1993, δηλαδή στην πολιτικά κρίσιμη περίοδο με το έντονο παρασκήνιο, και κοινοποιείται μεταξύ άλλων και στον «περίφημο» Χρ. Καραβέλα. Ο τελευταίος είναι πρώην διευθυντής τηλεπικοινωνιών της Siemens Hellas και ο φερόμενος ως «ταμίας» του πολιτικού χρήματος. Σήμερα ο Χρ. Καραβέλας (όπως και ο Μ. Χριστοφοράκος) διαφεύγει στο εξωτερικό…

Στο δεύτερο έγγραφο που δημοσιεύει το avantipopolo.gr ο Ι. Καρακώστας και ο νομικός Φ. Δωρής καταθέτουν στις 31 Μαρτίου 1993 γνωμοδότηση που τους ζητήθηκε. Σε αυτήν μεταξύ άλλων λένε ότι αξιολογήθηκαν προσφορές που αντιβαίνουν απαραβίαστους όρους του διαγωνισμού και ότι αυτό «δημιουργεί υποχρέωση του ΟΤΕ για αποκατάσταση όχι απλώς του αρνητικού διαφέροντος, αλλά πλήρους διαφέροντος».

Από την «εντολή» του Ηλ. Γεωργίου υπάρχουν ορισμένα αξιοσημείωτα:

-φοβάται ότι η πώληση του ΟΤΕ «θα προωθηθεί ταχύτατα
και για το λόγο ότι μετά την Άνοιξη μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο». Που το ήξερε η Siemens τον Γενάρη του 1993 ότι οι εκλογές θα γίνονταν πρόωρα, ενώ η θητεία της κυβέρνησης έληγε το 1994;

-η εκμυστήρευση του Ηλ. Γεωργίου ότι η Siemens δεν ανησυχεί για την πώληση του ΟΤΕ σε ιδιώτες, αλλά για την ανάληψη του management «από αλλοδαπούς, κατά κύριο λόγο ανταγωνιστές μας».

-οι «υποδείξεις» του Ηλ. Γεωγίου προς τον Ι. Καρακώστα «που θα ήθελα να κατευθυνθεί η όλη μελέτη του θέματος» και «τι ακριβώς ζητάω να περιλαμβάνει αυτή η «νομική μελέτη»».

-το ερώτημα της Siemens αν μία κυβέρνηση μπορεί να πουλά τους εθνικούς πόρους χωρίς να ρωτήσει τον ελληνικό λαό. Έχει ενδιαφέρον η νομική απάντηση του Ι. Καρακώστα σε μία περίοδο που η κυβέρνηση Σαμαρά σχεδιάζει να πουλήσει τον δημόσιο πλούτο.



Τουλάχιστον 10 εκατομμύρια Ευρώ οι μίζες από το 1993. Ακόμα και σε “έγκριτους καθηγητές ποινικολόγους”. Όλη η λίστα Γεωργίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου