Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Ο επόμενος στόχος θα είναι τραπεζικός;



Την τρίτη, 8 Μαρτίου 2011 το έγκριτο “Εuropean Βusiness Review” γράφει στην στήλη «Εμπιστευτικά» τα εξής:

«Παρά τις «αδελφικές» σχέσεις και την συμμετοχή του στη Σοσιαλιστική Διεθνή, στην κυβέρνηση συζητούν σοβαρά να δεσμεύσουν τις τραπεζικές καταθέσεις του Μουαμάρ Καντάφι σε περίπτωση που οι ταραχές φέρουν και άλλα θύματα και η διεθνής κοινότητα κινηθεί εναντίον του. Ωστόσο, δεν θα είναι η πρώτη φορά που η Ελλάδα παγώνει τις καταθέσεις του Καντάφι. Την πρωτιά έχει ο Κων. Μητσοτάκης, επί της πρωθυπουργίας του οποίου καταρρίφθηκε το αεροπλάνο της Pan-Am πάνω από το Λόκερμπι της Σκωτίας, με αποτέλεσμα να βρουν τον θάνατο περισσότερα από 300 άτομα και να επιβληθεί πολυετές εμπάργκο στην Λιβύη. Ο Κων. Μητσοτάκης είχε ζητήσει τότε από τον στενό του φίλο και διοικητή της Εθνικής –όπου και οι καταθέσεις του Μ.Καντάφι– Μιχάλη Βρανόπουλο να προχωρήσει σε δέσμευση. Λίγο καιρό αργότερα, τον Μιχ. Βρανόπουλο δολοφονούσαν, ύπουλα ως συνήθως, οι δολοφόνοι της «προόδου» της 17 Νοέμβρη. Σύμπτωση;».

Τον Σεπτέμβριο του 2011 σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Financial Times», «Το ποσό των 23 δισ. δολαρίων «ανακάλυψε» στην Κεντρική Τράπεζα της Λιβύης το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο, κρυμμένα μέσα σε ένα κιβώτιο, μέσα στην Τράπεζα. Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών του Συμβουλίου, Βαφίκ Σάτερ, τα χρήματα αυτά, όσο και τα ποσά τα οποία παραμένουν δεσμευμένα σε τράπεζες του εξωτερικού, τα οποία υπολογίζονται σε 160 δισ. δολάρια, «αποτελούν την ασφάλεια της χώρας για την επόμενη μέρα». 

Σημειώστε ότι σύμφωνα με οδηγία της Ε.Ε. αλλά και των Η.Π.Α έχουν δεσμευτεί όλα τα  περιουσιακά στοιχεία του Καντάφι. 

Τον Δεκέμβριο του 2012 σε επίσημη επίσκεψη του στη Λιβύη , ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος υπόσχεται να βοηθήσει τη Λιβύη να λάβει τα χρήματα που είναι παγωμένα στο εξωτερικό. Μάλιστα ο Υπουργός Διεθνούς Συνεργασίας της Λιβύης Μ. Αμπντελαζίζ δήλωσε δημοσίως ότι «θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κύριο Υπουργό για την υπόσχεση του να βοηθήσει τη Λιβύη να λάβει τα χρήματα που είναι παγωμένα στο εξωτερικό».  
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος θητευσε υπό τον Χρήστο Μαχαιρίτσα στο διπλωματικό γραφείο του Ανδρέα Παπανδρέου την εποχή του  «Τρίτου Δρόμου προς τον Σοσιαλισμό» αγκαλιά με τον Σαντάμ και τον Μουαμάρ. Από τότε δρομολογούνται οι «σχέσεις» του.

Τον Οκτώβριο του 93 έχουμε πρόωρες εκλογές  που προκλήθηκαν από την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη τον Σεπτέμβριο. Κερδήθηκαν από τον Ανδρέα Παπανδρέου που σχημάτισε την τρίτη και τελευταία κυβέρνησή του στις 13 Οκτωβρίου. Στην προκήρυξη της η 17Ν λέει ότι η απόφαση της να δολοφονήσει τον Βρανόπουλο είχε ληφθεί από τον Ιούνιο του 1993 και γι' αυτό το πρώτο μέρος της γράφθηκε τότε. Το δεύτερο μέρος  συντάχθηκε τον Δεκέμβριο. Η δολοφονία όμως έγινε την δευτέρα 24 Ιανουαρίου του 94 με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ.

Ολόκληρο το θέμα εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου