Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Ρίξε μου έναν …πούτσον… να πάρω την… ασφάλεια.



Αποστομωτική απάντηση δίνεται μέσω της ελληνικής Δικαιοσύνης στο προκλητικό δημοσίευμα της Βρετανικής εφημερίδας «Daily Mirror» που παρουσίαζε τα Μάλια ως «κολαστήριο βιασμών Βρετανίδων τουριστριών» με βάση τα καταγγελλόμενα περιστατικά.
Από την ποινική εξέλιξη των υποθέσεων αυτών προκύπτει ότι σε πολλές περιπτώσεις δεν υπήρξε βιασμός με τους καταγγελλόμενους δράστες να απαλλάσσονται πανηγυρικά με βουλεύματα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.
Είναι επίσης ενδιαφέρον το στοιχείο ότι την τελευταία τριετία παραπέμφθηκαν σε δίκη τρεις υποθέσεις βιασμών Βρετανίδων με τους δράστες να είναι επίσης Βρετανοί.
Το Δικαστικό Συμβούλιο έκρινε ότι δεν στοιχειοθετείται η κατηγορία του βιασμού με βάση το σύνολο του αποδεικτικού υλικού που είχαν στη διάθεση τους οι δικαστές, θέτοντας τις υποθέσεις στο αρχείο.
Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις τεσσάρων Ηρακλειωτών, δύο Βρετανών, ενός Αλβανού και ενός Τυνήσιου, οι οποίοι συνελήφθησαν, κρατήθηκαν και κατηγορήθηκαν για το βιασμό σε βάρος Βρετανίδων που έκαναν διακοπές στα Μάλια και στη Χερσόνησο. Και οι οχτώ απαλλάχτηκαν με βούλευμα καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία που να συνηγορούν υπέρ του βιασμού.

Ενδεικτική είναι η περίπτωση 30χρονου Τυνήσιου, ο οποίος απαλλάχτηκε από το Δικαστικό Συμβούλιο. Τον 30χρονο είχε καταγγείλει μία 18χρονη Βρετανίδα, η οποία έκανε διακοπές στην Ανάληψη Χερσονήσου μαζί με τους γονείς και άλλα συγγενικά της πρόσωπα.
Xωρίς αντίσταση Η νεαρή Βρετανίδα κατήγγειλε ότι είχε γνωρίσει τον Τυνήσιο στο ξενοδοχείο, όπου ο τελευταίος είχε επισκεφθεί έναν εργαζόμενο φίλο του. Η 18χρονη μετά από νυκτερινή διασκέδαση, επέστρεψε στο δωμάτιο της. Κατήγγειλε ότι την ακολούθησε ο 30χρονος, ο οποίος την έπεισε να τον ακολουθήσει στο δωμάτιο του όπου και τη βίασε. Με βάση τα όσα αναφέρονται στο βούλευμα, ο ιατροδικαστής δεν διαπίστωσε κακώσεις ή σημάδια που να συνηγορούν υπέρ της εκδοχής του βιασμού της 18χρονης. Επιπλέον η κοπέλα με βάση τις μαρτυρικές καταθέσεις, φαίνεται να βγήκε από το δωμάτιο του Τυνήσιου σε ήρεμη κατάσταση, ενώ πριν αλλά και κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης δεν έφερε την παραμικρή λεκτική ή σωματική αντίσταση.
Δικηγόροι και αστυνομικοί υποστηρίζουν ότι ένα ισχυρό κίνητρο για τις καταγγελίες αυτές είναι η διεκδίκηση αποζημίωσης από ασφαλιστικές εταιρείες. Όπως εξηγούν, η καταγγέλλουσα μπορεί να αξιώσει αποζημίωση από την ασφαλιστική εταιρεία με αντίγραφο της δικογραφίας που σχηματίζεται από το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα, το οποίο αποστέλλουν μεταφρασμένο.
Υπάρχουν και οι περιπτώσεις, όπως σχολιάζουν, που οι νεαρές αποφασίζουν να καταγγείλουν βιασμό από ντροπή ή για να δικαιολογήσουν τα όσα συνέβησαν εξαιτίας της κατάστασης μέθης τους.
Σκηνοθετημένοι βιασμοί «Θα πρέπει να υπάρξει καθολική αντίδραση στις περιπτώσεις εκείνες που είναι στημένες και είναι κραυγαλέες. Πολλές νεαρές αλλοδαπές έρχονται στην Κρήτη για τουρισμό και το έχουν κάνει επάγγελμα». Το κόλπο είναι γνωστό. «Σκηνοθετούν» το βιασμό τους-συνήθως λίγο πριν αναχωρήσουν για την πατρίδα τους- επιδιώκοντας να βάλουν στην τσέπη την αποζημίωση των ασφαλιστικών εταιρειών. Πολλές φορές επίσης οι αλλοδαπές κάνουν την καταγγελία με σοβαρή καθυστέρηση, δίνοντας αόριστα στοιχεία για τον τόπο του συμβάντος ή τα χαρακτηριστικά των δραστών.
Στη συνέχεια επικαλούμενες το σοκ αρνούνται να εξεταστούν από ιατροδικαστή και πολύ συχνά συμβαίνει να φεύγουν για τη χώρα τους πριν ολοκληρωθούν οι απαραίτητες ιατροδικαστικές διαδικασίες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου