Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Το γήρας ουκ έρχεται μόνον…… συνοδεύεται από.... μαλάκυνση



ΤΟ ΑΠΟΣΤΗΜΑ έσπασε και τίποτε πια δεν εμποδίζει το δικαστικό νυστέρι να φτάσει ως το κόκαλο. Κάθε μέρα, κάθε ώρα, βαρύγδουπα ονόματα συλλαμβάνονται και οδηγούνται στους εισαγγελείς, στους ανακριτές, στον Κορυδαλλό. Πασίγνωστοι «παράγοντες» του Συστήματος αποδεικνύονται αδηφάγα σκυλόψαρα της μίζας και ατσίδες της φοροδιαφυγής! Ο κόσμος βλέπει με ανακούφιση ότι, πράγματι, το απόστημα άνοιξε και κρατά τη μύτη του, μην πέσει ξερός από την αποφορά…
ΠΟΙΟΣ όμως να περίμενε ότι το πιο αιχμηρό νυστέρι της Δικαιοσύνης θα το χειρίζονταν με τέτοια παλικαριά γυναίκες δικαστίνες; Οφείλουμε να τις θυμίσουμε: Από την (πρώτη Ελληνίδα εισαγγελέα του Αρείου Πάγου) Ευτέρπη Κουτζαμάνη, ώς τις πασίγνωστες πια εισαγγελείς και ανακρίτριες Ελένη Ράικου, Πόπη Παπανδρέου, Χριστίνα Φασούλα, Ευγενία Κυβέλου, Ελένη Σίσκου, Παναγιώτα Φάκου, Ιωάννα Κλάπα, Μαρία Δημητροπούλου, Μαρία Νικολακέα, Ειρήνη Καλού και άλλες που, μαζί με τους εξ ίσου ικανούς άνδρες δικαστές, αποτελούν σήμερα την ελπιδοφόρα εμπροσθοφυλακή της σαρωτικής κάθαρσης.
ΣΗΜΑΔΕΜΕΝΟΙ στόχοι τους τα απίστευτα σκάνδαλα των τελευταίων ετών, από τις θηριώδεις μίζες των υποβρυχίων ώς τα θεοσκότεινα δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και από τα καραγκιοζιλίκια του εξαφανισμένου Λιάπη ώς τα κουτοπονηριές του Παπακωνσταντίνου με τη λίστα Λαγκάρντ. Στόχοι τους όμως και τα λαδώματα, τα φακελάκια και οι φοροδιαφυγές χιλιάδων γιατρών, δικηγόρων, ελευθέρων επαγγελματιών, καναλαρχών, ακόμη και δεσποτάδων, που τους ψαρεύει το ΣΔΟΕ και είναι στην ουρά να πληρώσουν. Η τιμωρία όλων αυτών είναι η μεγάλη ελπίδα των Ελλήνων πολιτών, ιδίως εκείνων που έχουν καταφύγει στη «Χρυσή Αυγή», που η ηγεσία της επίσης καλείται από τις δικαστίνες να λογοδοτήσει για τις χονδροειδείς παρανομίες της...
ΞΕΦΥΛΛΙΖΟΝΤΑΣ το χρονολόγιο των γεγονότων, αλλά και τα πρωτοσέλιδα μισού αιώνα που ο ίδιος επιμελήθηκα, στέκομαι σε ένα σημαδιακό για την Ελλάδα γεγονός: Σαν σήμερα, στις 19 Ιανουαρίου του 1953, πανηγυρίζαμε την εκλογή της πρώτης γυναίκας βουλευτίνας, της σπουδαίας Ελένης Σκούρα, στην επαναληπτική της Θεσσαλονίκης. Κάποιοι είπαν τότε ότι «στον 21ο αιώνα οι γυναίκες θα αλλάξουν τον κόσμο». Ολα δείχνουν ότι δικαιώνονται. Ο κόσμος αλλάζει. Δεκάδες γυναίκες είναι ήδη αρχηγοί κρατών και πρωθυπουργίνες, έστω με κορυφαία τη Μέρκελ!..
ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ μεσουράνησαν μεταπολεμικά σπουδαίες Ελληνίδες παγκόσμιας ακτινοβολίας, όπως η Μαρία Κάλλας, η Ελένη Αρβελέρ, η Αμαλία Φλέμιγκ, η Μελίνα Μερκούρη, η Κατίνα Παξινού, η Ειρήνη Παπά, η Πηνελόπη Δέλτα, η Νάνα Μούσχουρη και η Αννα Συνοδινού. Στον πολιτικό στίβο από τότε ως σήμερα, ξεχώρισαν η Αννα Ψαρούδα - Μπενάκη, ως πρώτη γυναίκα πρόεδρος Βουλής, και οι νεότερες Ντόρα Μπακογιάνη, Ολγα Κεφαλογιάννη, Βάσω Παπανδρέου, Αλέκα Παπαρήγα και Μαρία Δαμανάκη. Ενώ από τη σημερινή Βουλή με τις 62 γυναίκες (για πρώτη φορά), διακρίνονται η Σοφία Βούλτεψη, η Λιάνα Κανέλλη, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η Αννα Ασημακοπούλου, η Φωτεινή Πιπιλή (και στα πίσω καθίσματα κάποιες αθόρυβες, όπως η πάμπλουτη ακτιβίστρια Γεωργία Μαρτίνου ή βιαστικά θορυβώδεις)…
ΟΜΩΣ στην κοινωνική προσφορά, κορυφαίες διεθνώς για τις -πολιτιστικές, φιλανθρωπικές, επιχειρηματικές, ακόμη και αθλητικές- επιδόσεις τους είναι η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, η Νίκη Γουλανδρή, η Σοφία Σακοράφα και η Βούλα Πατουλίδου, ενώ το 21% των στελεχών που διευθύνουν σήμερα μεγάλες επιχειρήσεις, πάλι για πρώτη φορά, είναι γυναίκες. Δεν είναι τυχαίο φαινόμενο: Ελληνίδες είναι εκείνες που κυριάρχησαν στη δημόσια ζωή με τις αυτοκράτειρες Κλεοπάτρα, Θεοδώρα και Ειρήνη την Αθηναία, αλλά και με την παντοδύναμη Ολυμπιάδα του Μεγαλέξανδρου, την παρασκηνιακή Ασπασία του Περικλή ή την ταλαντούχα ποιήτρια Σαπφώ. Και πολύ αργότερα με αγωνίστριες όπως η Μπουμπουλίνα και η Μαντώ Μαυρογένους και ακόμη αργότερα με πρωτοπόρες φεμινίστριες όπως η Καλλιρρόη Παρέν, πρώτη Ελληνίδα δημοσιογράφος, προπομπός της Ελένης Βλάχου. Επί ελληνοϊταλικού πολέμου κυριάρχησε η αξέχαστη Σοφία Βέμπο. Και επί Κατοχής οι ηρωίδες της Αντίστασης Λέλα Καραγιάννη και Ηλέκτρα Αποστόλου. Στα δε χρόνια μας η κυρά της Ρω, φρουρός της ελληνικής σημαίας στο έρημο νησί της. Να θυμίσω ότι επί Κατοχής η ΠΕΕΑ (κυβέρνηση των βουνών) ήταν η πρώτη που αναγνώρισε την ισότητα των γυναικών, για να ακολουθήσει αργοπορημένο το Σύνταγμα του 1975…
ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ τα σκαλίζουμε όλα αυτά σήμερα; Για να ρωτήσουμε τους αξιότιμους πολιτικούς αρχηγούς, άπαντες άρρενες: Μήπως είναι ώρα να προτείνουν ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ μια Ελληνίδα για πρώτη γυναίκα Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας τον Φεβρουάριο του 2015; Από τον Στασινόπουλο ώς τον Παπούλια, στα 40 χρόνια της μεταπολίτευσης, πέρασαν έξι άνδρες Πρόεδροι, με δεσπόζουσα προσωπικότητα τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Μήπως πρέπει να δοκιμάσουμε και την πρώτη Ελληνίδα στην κεφαλή του κράτους; Είναι βέβαιο ότι θα τιμήσει το ύψιστο αξίωμα όπως τιμούν το λειτούργημά τους οι σημερινές δικαστίνες… Ισως αυτή τολμήσει και κάτι περισσότερο από τους αρσενικούς προκατόχους της…
Με την..αράδα την ..στήλη η με το άρθρο είναι τα…. αργύρια;

2 σχόλια:

  1. να του πεις του αρθρογράφου ότι το "σύστημα" πάντα διαφημίζει αρκετά την γυναίκα και ταυτόχρονα την μυστηριοποιεί σε οτιδήποτε. Φούσκες ο θησαυρός. Ούτως ή άλλως αν δεν δινόταν εντολή από τα αφεντικά και το μαξίμου, οι κυρίες δικαστίνες και οι λοιπές υπερδιαφημισμένες πριμαντόνες θα είχαν δεμένα τα χέρια τους με αλυσίδες. Συνεπώς, δεν είναι θαραλλέες αυτές αλλά τους το επιτρέπουν. Φθάνει πλέον με τα γνωστά περί ισχυρής γυναίκας που όλα τα κάνει. Όπως και η μαντάμ κουτζαμάνη που την χτυπάνε τηλέφωνα οι προϊστάμενοι (ααα να σας θυμίσω ότι οι προϊστάμενοι της είναι άνδρες). Αμάν πλέον μας έπρηξαν με τα χαζοφεμινιστικά.

    Ποπάκι Παπανδρέου θα βάλεις φυλακή τον Παπανδρέου;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εξασφάλισε το πετρέλαιο του χειμώνα λόγω Μαριάννας εβαλε την μπεκρού Πιπιλη και άφησε από έξω την Ραχηλ στάσου μύγδαλα και την φωνακλού Ζωή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή