Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Αληθεύει; Εάν ναι, πρέπει να κρεμάσουμε όλους τους… σεισμολόγους.



Ερωτήματα προκύπτουν για τον τρόπο καταγραφής της ισχύος των σεισμών από τα αρμόδια ελληνικά γεωδυναμικά ινστιτούτα όπως το Αστεροσκοπείο Αθηνών, μετά την εκ νέου διάσταση των αποτελεσμάτων των μετρήσεων μεταξύ αυτών και των αντίστοιχων ξένων γεωδυναμικών ινστιτούτων σε Δύση και Ανατολή.
Συγκεκριμένα και ενώ χθες έδιναν τα δικά μας ινστιτούτα 5,7 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ την ισχύ του χθεσινού σεισμού στην Κεφαλονιά, τα ξένα έδιναν 6,1.
Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σεισμολογικό Ινστιτούτο η σεισμική δόνηση ήταν 6,1 Ρίχτερ (5,7 Ρίχτερ σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο), 20 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Αργοστολίου και με εστιακό βάθος μόλις 10 χιλιομέτρων.
Tο Ευρωμεσογειακό, τον εμφανίζει μεγέθους 6,1. Αρχικά το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο της Αθήνας έκανε λόγο για 5,9 βαθμούς της κλίμακας ρίχτερ.
Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 12χλμ. βορειοδυτικά του Αργοστολίου (14.9χλμ Βορειοδυτικά από Κεφαλονιά - Ληξούρι), με εστιακό βάθος 5-10 χλμ.
Το αμερικανικό γεωδυναμικό ινστιτούτο (USGS) είχε δώσει το μέγεθος του σεισμού στα 6,4 Ρίχτερ. Λίγα λεπτά αργότερα αναθεώρησε, δίνοντας μέγεθος σεισμού 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Το ίδιο μέγεθος δίνει και το Emsc.
Το γεωδυναμικό ινστιτούτο της Μόσχας τον κατέγραψε επίσης 6,1 Ρίχτερ!
Το γεωδυναμικό ινστιτούτο της Ουγγαρίας RSOE επίσης το κατέγραψε 6,1 ρίχτερ.
Και αυτή η κατάσταση η οποία τροφοδοτεί, υπόνοιες περί ηθελημένης παρουσίασης χαμηλότερης ισχύος σεισμών, προκειμένου να υπάρξουν χαμηλότερες διεκδικήσεις ασφαλιστικών εταιρειών, που ασφαλίζουν τα ακίνητα για σεισμούς από 6 ρίχτερ και πάνω, είναι μόνιμη.
Να σημειώσουμε ότι το κράτος είναι υπόχρεο αποζημιώσεων σε περίπτωση που ο σεισμός είναι από 7 ρίχτερ και πάνω.
Κάποιος θα πρέπει να δώσει μια πειστική απάντηση στους Έλληνες πολίτες σχετικά με τις τεράστιες αποκλίσεις που υπάρχουν στην μέτρηση των σεισμικών δονήσεων.
Να σημειώσουμε ότι ένας σεισμός μεγέθους 5,7 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ έχει μεγάλη διαφορά από έναν σεισμό των 6,1.
Για αν γίνει κατανοητό, ένας σεισμός των 7 βαθμών ρίχτερ είναι τριάντα φορές ισχυρότερος από έναν των 6! Η αύξηση είναι λογαριθμική. defencenet.gr

Το ψάξαμε και θα επιζητήσουμε οπωσδήποτε απάντηση, με αφορμή ένα σχόλιο  που έγραφε.
 ΙΧΝΟΣ, ΠΡΟΣΕΞΕ ΠΟΥΣΤΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ!

ΘΥΜΑΣΑΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΡΟ ΤΡΙΕΤΙΑΣ- ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΡΙΧΤΕΡ Η ΟΠΟΙΑ ΗΤΑΝ ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ ΚΛΙΜΑΚΑ ΚΑΤΑ 0,5 ΒΑΘΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΩΡΙΝΗ;

ΔΩΣΕ ΒΑΣΗ…προκειμένου να υπάρξουν χαμηλότερες διεκδικήσεις ασφαλιστικών εταιρειών, που ασφαλίζουν τα ακίνητα για σεισμούς από 6 ρίχτερ και πάνω.

...το κράτος είναι υπόχρεο αποζημιώσεων σε περίπτωση που ο σεισμός είναι από 7 ρίχτερ και πάνω.

ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟ...
ΟΛΑ ΤΑ ΓΕΩΔΥΝΑΜΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΕΔΩΣΑΝ 6,1 ΡΙΧΤΕΡ.

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ... ΜΕΤΡΗΘΗΚΕ ΩΣ 5,7

3 σχόλια:

  1. ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΙΡΙΟ

    Έρχεται το "σεισμόσημο" - Νέα απαίτηση από την τρόικα για υποχρεωτική ασφάλιση όλων των ακινήτων

    http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=227260&catid=3

    ΘΕΛΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ
    Σεισμόσημο για όλα τα ακίνητα

    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63873425

    ΥΠΟΙΚ
    Υποχρεωτική ασφάλιση στα ακίνητα και στα μισθώματα

    http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=27198&subid=2&pubid=112999610

    ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ! ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΔΥΝΑΤΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ.
    ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΑΔΕΡΦΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΘΑ ΚΑΘΙΕΡΩΘΕΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΓΑΜΙΟΣΗΜΟ ...
    ΔΕ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ ΑΓΑΜΗΤΟΣ ΝΤΙΠ ΓΙΑ ΝΤΙΠ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΟΝΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ . Ε ΤΙ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ .. ΠΑΕΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟ-ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ .. ΤΙ ΛΕΤΕ ΠΑΕΙ ...???

    ΑπάντησηΔιαγραφή