Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Ποιος είπε ότι δεν έχει πρόταση για πρόεδρο ο ΣΥΡΙΖΑ.



Έχει πρόταση και θα την κάνει μετά τις εκλογές διαλύοντας την Νουδούλα.  Όταν προτείνει για πρόεδρο τον Καραμανλή να δούμε τι θα πράξουν οι εναπομείναντες στην Ν.Δ. Θα πέσει πολύ γέλιο. Θα τον καταψηφίσουν; Δεν είναι όμως βλάκες να το ανακοινώσουν επίσημα πριν.   

Αντιδράσεις λένε έχει προκαλέσει στον πολιτικό κόσμο της χώρας η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να μην προτείνει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ζητώντας να στηθούν κάλπες για τη διενέργεια βουλευτικών εκλογών.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος, τόνισε: «Πρόκειται για μια σαφέστατη καταστρατήγηση του Συντάγματος από το ΣΥΡΙΖΑ η οποία γίνεται τόσο περισσότερο απαράδεκτη πολιτικώς και θεσμικώς όσο παραπέμπει στην τακτική που ακολούθησε ο Γ. Παπανδρέου το 2009. Όταν δηλαδή, χρησιμοποίησε κάθε μέσο, ακόμη και το Σύνταγμα, για την πτώση της κυβέρνησης Καραμανλή. Ο κ. Τσίπρας έπρεπε να έχει διδαχθεί από αυτό και μόνο ότι ο κ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ της εποχής εκείνης είναι παράδειγμα προς αποφυγή και όχι παράδειγμα προς μίμηση».

Στον αντίποδα βρίσκονται τα όσα δήλωσε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ: «Η σημερινή συγκυβέρνηση μετά τις ευρωεκλογές -των οποίων ο χαρακτήρας ήταν καθαρά πλέον πολιτικός, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ τις χαρακτήρισε δημοψηφισματικές και η συγκυβέρνηση απατώντας θεώρησε ότι το αποτέλεσμά τους συνδέεται με την πολιτική σταθερότητα ή την αστάθεια- αποτελεί πλέον μειοψηφία. Μια τέτοια κυβέρνηση μειοψηφίας δεν μπορεί με κανένα τρόπο να διαπραγματευτεί αξιόπιστα το δημόσιο χρέος που αποτελεί -μετά την κατοχή- τη νέα οικονομική κατοχή. Η χώρα πρέπει να οδηγηθεί σε εκλογές ώστε μια νέα κυβέρνηση νωπής εντολής να μπορεί έχοντας το απαραίτητο πολιτικό κεφάλαιο να διαπραγματευτεί αποτελεσματικά, ώστε να βγει η χώρα -με τις λιγότερες επιπτώσεις- από αυτή την πρωτόγνωρη πολιτικοοικονομική και η ηθική κρίση. Γι’ αυτούς τους λόγους δεν θα συνηγορήσουμε στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από αυτή τη Βουλή».

Από την πλευρά του ο Μιχάλης Κασσής, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, υπογράμμισε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ως πολιτική δύναμη θεωρώντας ότι μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές και να πάρει την εξουσία παίζει με τους θεσμούς. Ο θεσμός του προέδρους της δημοκρατίας είναι κορυφαία διαδικασία και δεν πιστεύω ότι μπορεί η κάθε πολιτική δύναμη ανάλογα με την πολιτική συγκυρία να συμπεριφέρεται όχι πολιτικά. Εξάλλου μπορώ να πω ότι είναι νωρίς ακόμη όσον αφορά την εκλογή του Προέδρου. Οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις εκτός του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής έχουν τη δυνατότητα στην κατάλληλη χρονική περίοδο να επιλέξουν τον καταλληλότερο Πρόεδρο».

Η Ραχήλ Μακρή, βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, με τη δήλωσή της τόνισε: «Η Ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε μια από τις κρισιμότερες καμπές της σύγχρονης ιστορίας του έθνους. Μόνο οι εθελόδουλοι σωπαίνουν στην καταφανή υποδούλωση των πολιτών και μόνο οι ανεύθυνοι συναινούν στην υποτιθέμενη σωτηρία. Η Συγκυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου αποδεικνύεται ότι δεν στοχεύει στην εξυπηρέτηση του συμφέροντος των πολλών αλλά στην υπάκουη εκτέλεση εντολών.
Ακόμα όμως και σε αυτή την ιστορική συγκυρία η Δημοκρατία δεν γνωρίζει αδιέξοδα. Αποτελεί επιβεβλημένη ενέργεια η προσφυγή στην ετυμηγορία του Ελληνικού Λαού, ο οποίος μπορεί να προσφέρει την βέλτιστη λύση, καθαιρώντας την συγκυβέρνηση της μειοδοσίας και εγκαθιστώντας την πραγματική σταθερότητα με πολιτική ηγεσία προσανατολισμένη στον πολίτη και το έθνος. Η Χώρα δεν έχει ανάγκη άλλη σωτηρία, δεν διαθέτει την πολυτέλεια προσχηματικών συσπειρώσεων για την υποτιθέμενη ανάγκη εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. Η γνώμη του λαού ούτε είναι σπατάλη, ούτε αποσταθεροποιεί οτιδήποτε άλλο παρά την επιχειρούμενη εκποίηση. Έφτασε η στιγμή που κάποιοι οφείλουν να συνειδητοποιήσουν ότι το σύνολο βρίσκεται πάνω από καρέκλες και αξιώματα και να συγκαταθέσουν στην προσφυγή στις κάλπες».


Τέλος, ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιώργος Νταβρής, τόνισε: «Είναι καιρός όλα τα κόμματα να ασχοληθούν με τα δυο καίρια θέματα: το πως θα πάρουν τα λεφτά από τις γεμάτες τσέπες που υπάρχουν και το δεύτερο  το θέμα των μεταναστών που κοντεύουν τα 4 εκατ. στη χώρα. Γι’ αυτά δεν μιλάει ούτε η κυβέρνηση ούτε η αντιπολίτευση. Αυτή τη στιγμή το θέμα του προέδρου λειτουργεί ως επικοινωνιακή κουρτίνα».



Eπελαύνουν με 35% στην εξουσία οι "τζιχαντιστές" του ΣΥΡΙΖΑ!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου