Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Πως το λέγατε; επονείδιστο και επαχθές χρέος ;





 Πως το λένε τώρα ??Τι θα κάνατε ??? λογιστικό έλεγχο ??? Πότε είπατε θα αρχίσει ??? Την επόμενη μέρα των εκλογών??? 


Χρειάζεται, ακόμα, άμεση ανακεφαλοποίηση με ομόλογα γης που θα δοθούν από την κρατική περιουσία. Εξάλλου η κρατική και η δημόσια περιουσία ανήκει στον ελληνικό λαό και δεν ανήκει ούτε στους τραπεζίτες, ούτε στους δανειστές, ούτε στους τοκογλύφους.

Μετά την ανακεφαλοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων, τη μείωση των φόρων, τα βήματα που πρέπει να γίνουν, πρέπει να έχουν άμεση σχέση με τη μονομερή καταγγελία του μνημονίου και τη διαγραφή του επαχθούς και του επονείδιστου χρέους. Τα ψέματα τελείωσαν, δεν μπορεί η Ελλάδα να πληρώσει το επονείδιστο χρέος που δημιουργήθηκε με τοκογλυφικά επιτόκια, κατά παράβαση των ευρωπαϊκών συνθηκών, με έξι φορές πάνω επιτόκια από το πρώτο μνημόνιο που εισέπραξαν οι Γερμανοί τραπεζίτες. Εκατόν σαράντα τέσσερα δις κέρδισε η Γερμανία από την κρίση της Ελλάδας, αυτά τα λεφτά δεν πρόκειται να τα πάρουν ποτέ.

Αποσπάσματα από την ομιλία του συνταγματολόγου Γ. Κατρούγκαλου.

Οι πολιτικοί οφείλουν κατ’αρχάς να διερευνήσουν πλήρως τίς “εναλλακτικές” λύσεις τις οποίες διαθέτουν, είναι όμως υποχρεωμένοι να διασφαλίσουν ότι η επιλογή τους είναι η βέλτιστη μεταξύ των εναλλακτικών.

Η σύσταση Επιτροπής Ελέγχου του Χρέους ήταν και παραμένει άμεση πολιτική προτεραιότητα η οποία θα φωτίσει πάρα πολλές πλευρές αυτού που σήμερα ονομάζουμε “Ελληνικό Δημόσιο Χρέος”.

Ήταν και είναι η απόλυτη υποχρέωση του πολιτικού συστήματος να πράξει, να καταδείξει, εάν μπορεί, την δημοκρατική νομιμοποίηση και κατόπιν την θεσμική νομιμοποίηση του περιβόητου χρέους.
Ανακύπτουν ερωτηματικά σοβαρά για τους κυβερνώντες τα τελευταία χρόνια την χώρα, όπως και απορίες περί του χειρισμού του μεγαλυτέρου προβλήματος, του χρέους, το οποίο εσκεμμένα δεν χαρακτηρίζω προς το παρόν “επονείδιστο” ή “επαχθές”.

Γιατί δεν συστάθηκε Επιτροπή Ελέγχου του Χρέους ;;;

Γιατί δεν διερευνήθηκε η νομιμότητα και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του χρέους, και άν έγινε γιατί δεν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα;;;

Γιατί γίνεται προσπάθεια να κλείσει μιά συμφωνία (PSI) άρον-άρον, με τούς “βρυκόλακες-πιστωτές” μας, όταν δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν την νομιμότητα του χρέους, εάν πληρεί τούς κανόνες τους Διεθνούς Δικαίου, κτλ ;;;

Γιατί είμαστε τόσο “σίγουροι” περί της μή ύπαρξης σκοπιμοτήτων κατά την δημιουργία αυτού του χρέους ;;;

Γιατί δεν εξετάζουμε την περίπτωση της καταγγελίας, κατόπιν ελέγχου του χρέους, από Διεθνείς εμπειρογνώμονες ;;;

Υπάρχουν κρίσιμα ερωτήματα για τα οποία οφείλονται απαντήσεις από αυτούς οι οποίοι διαχειρίζονται το Ελληνικό Δημόσιο Χρέος!!!

Δημόσιος Λογιστικός Έλεγχος του «Επαχθούς Χρέους


 

Τι είναι το "απεχθές χρέος";;;





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου