Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Στο τέλος ως συνήθως θα τα πάρουν από τους …κουλουράδες και τους …ψιλικατζήδες.



Μέσω των email βρήκαν ποιος στήνει μεγάλα έργα . Τι λέει η Επιτροπή Ανταγωνισμού . Αλλάζει καθεστώς η Αττική Οδός . Στο κράτος το Μέγαρο Μουσικής . Άρχισε κανονικός πόλεμος στο λαθρεμπόριο καυσίμων, και άλλα γραφικά ΣΥΡΙΖΟόνειρα, αφού πρέπει πρώτα να επιστρέψουν την οικονομική ενίσχυση που πήραν από δαύτους, πίσω.  


Με τη μέθοδο των ταυτόχρονων ανακρίσεων, κάτω από ασφυκτική πίεση και απανωτές ερωτήσεις, σε βαθμό ώστε πολλοί φτάνουν να μιλούν για κατάσταση «Κομαντατούρ», τοποθετούμενοι σε διπλανά αλλά χωρίς μεταξύ τους επικοινωνία δωμάτια και κάτω από συνθήκες πρωτοφανούς για τα ελληνικά δεδομένα αυστηρότητας, εξετάζουν στην Επιτροπή Ανταγωνισμού τους μεγαλύτερους εργολάβους δημοσίων έργων της χώρας. Δύο χρόνια μετά την αστυνομικού τύπου επιδρομή των εκπροσώπων της Ανεξάρτητης Αρχής στα γραφεία των έξι μεγαλύτερων κατασκευαστικών εταιρειών της χώρας (Ακτωρ ΑΤΕ, Μοχλός, ΑΕΓΕΚ, JP ΑΒΑΞ, INTRAKAT, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ) αλλά και των δύο θεσμικών φορέων του κλάδου (ΣΤΕΑΤ και ΣΑΤΕ), σε καθημερινή πλέον βάση από τα τέλη Ιανουαρίου και με εντατικούς ρυθμούς καλούνται τόσο οι διευθύνοντες των εταιρειών όσο και οι μεγαλομέτοχοί τους προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για συμπράξεις, ενδεχόμενες συστάσεις καρτέλ και άλλες τυχόν παράνομες ενέργειες. Πρόκειται για πρόσωπα κύρους, με μεγάλη κοινωνική επιφάνεια και πολιτικές διασυνδέσεις, τα οποία όμως τώρα αναγκάζονται να βρεθούν σε θέση άμυνας και να απολογούνται στην ελέγχουσα αρχή.

Ανακρίσεις με όλη τη σημασία της λέξης 

Η όλη διαδικασία είναι πρωτοφανής. Όλοι οι εμπλεκόμενοι καλούνται ακριβώς την ίδια ώρα, απομονώνονται μεταξύ τους σε ξεχωριστά γραφεία ώστε να μην έχει δυνατότητα ο ένας να γνωρίζει τι απαντά ο άλλος και καταθέτουν. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες έγκυρες πηγές, οι συνθήκες της ανάκρισης είναι πρωτόγνωρες για Έλληνες επιχειρηματίες που είχαν συνηθίσει σε έρευνες-χάδια, οι οποίες σπάνια τους άγγιζαν και πολύ σπανιότερα κατέληγαν σε αποτέλεσμα. «Μόνο η περίφημη ανακριτική λάμπα λείπει», τονίζει χαριτολογώντας, αλλά με εμφανή ανησυχία γνωστός επιχειρηματίας του κλάδου, ο οποίος φυσικά εκφράζει τις αντιρρήσεις του για τη σφοδρότητα και τον τρόπο αυτής της ελεγκτικής διαδικασίας. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου