Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Αυτός είναι ο «δήμιος» του Καραμανλή.




Ξετυλίγεται σιγά-σιγά ο µίτος του περίφηµου σχεδίου «Πυθία», που είχε στόχο τη φυσική εξόντωση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραµανλή, από το σκάνδαλο των υποκλοπών και του σχεδιασµού για την ανατροπή του γεωπολιτικού-ενεργειακού πρότζεκτ της τότε κυβέρνησης, µε αδιάσειστα στοιχεία και διάφορους πρωταγωνιστές που έρχονται στο φως.
Παρά τις περί του αντιθέτου προβλέψεις, το ενδιαφέρον εστιάζεται σε συνολικά τέσσερα πρόσωπα. Ο λόγος για τον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιµάκη, δύο πρώην υπαλλήλους της ΕΥΠ και τον «αόρατο» πράκτορα της CIA William G. Basil, που αποδείχτηκε ότι ήταν ο συνδετικός κρίκος µεταξύ των υποθέσεων.
Στη φωτογραφία που δημοσιεύουν αποκλειστικά τα «Π» φαίνεται ένας κύριος µε πυκνό λευκό µούσι και µαύρο πουκάµισο, µαζί µε άλλα δύο πρόσωπα, µία γυναίκα και έναν άνδρα, να χαµογελάει πλατιά. Κάλλιστα θα µπορούσε να υποθέσει κανείς ότι είναι ιερωµένος, µόνο που η δουλειά του δεν είχε ποτέ σχέση µε τη θρησκεία. Είναι ο 66χρονος Ελληνοαµερικανός πρώην πράκτορας της CIA William G. Basil ή William B.B. ή Βασίλης Βασιλειάδης, που έστησε το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών το 2004 και για τον οποίο έχει εκδοθεί ένταλµα σύλληψης από τον ανακριτή κ. ∆ηµήτρη Φούκα.
Η φωτογραφία του υπερκατάσκοπου από την Κάρπαθο, όπως τον αποκαλούν, τραβήχτηκε, σύµφωνα µε πληροφορίες, τον Μάιο του 2009 στον Λυκαβηττό, όταν εκείνος ήταν 60 ετών. Η εµφάνιση του William G. Basil στο µοναδικό αυτό ντοκουµέντο, εκτός από ιερωµένο, θα µπορούσε να παραπέµψει άνετα κάποιον ακόµα και σε Αφγανό Ταλιµπάν. Αυτό, όµως, είναι αναµενόµενο για όσους γνωρίζουν καλά τις συνεχείς µεταµφιέσεις που έκανε τις δεκαετίες που ήταν στον σκοτεινό κόσµο των µυστικών υπηρεσιών.
Ο πρώην επιτελικός της CIA, που, µετά το σκάνδαλο των υποκλοπών, επέστρεψε επισήµως ως πρώτος γραμματέας της αµερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, τα τελευταία έξι χρόνια εργάζεται κυρίως στη Μέση Ανατολή, µε ενδιάμεσους σταθµούς στην Αθήνα και τη Βαλτιµόρη. Η επιθυµία του να καταθέσει για το σκάνδαλο των υποκλοπών είναι δεδομένη, αλλά τελικά δεν εµφανίστηκε ποτέ στον ανακριτή, και το γιατί είναι πολύ εύκολο να απαντηθεί: Λόγω της θέσης του στη CIA και του απορρήτου που κάλυπτε όλες τις επιχειρήσεις στις οποίες είχε λάβει µέρος όταν ήταν στην Αθήνα, θεωρείται απίθανο να καταθέσει.
Ανάµεσα στις υποθέσεις στις οποίες εµπλέκεται ο William B. ξεχωρίζει αυτή που αφορά στις παρακολουθήσεις των συνοµιλιών του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραµανλή, κορυφαίων υπουργών της κυβέρνησής του και άλλων αξιωµατούχων, η οποία «έσκασε» σαν βόµβα τον Μάρτιο του 2005. Ο πρώην πράκτορας φέρεται να είναι αυτός που αγόρασε µέσω της συζύγου του τέσσερα καρτοκινητά-«σκιές» από κατάστηµα του Πειραιά το καλοκαίρι του 2004. Αυτά τα τηλέφωνα, µαζί µε άλλα, χρησιµοποιήθηκαν για να υποκλέπτονται οι τηλεφωνικές συνοµιλίες, µε τη βοήθεια του κακόβουλου λογισµικού παρακολούθησης υψηλής τεχνολογίας και άγνωστης προέλευσης που είχε «προσβάλει» το υποσύστηµα νοµίµων συνακροάσεων της Vodafone.
Ο William B., µετά τα «αποκαλυπτήρια» της υπόθεσης από τον κ. Γιώργο Κορωνιά, έφυγε µόνο για λίγο, επέστρεψε όµως ξανά µε τον τίτλο του πρώτου γραµµατέα της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα. Αναχώρησε τον Φεβρουάριο του 2006, λίγα 24ωρα µετά την περίφηµη συνέντευξη Τύπου των τριών υπουργών της κυβέρνησης Καραµανλή, όµως, όπως φάνηκε, πηγαινοερχόταν συνεχώς στη χώρα µας µέχρι πέρυσι τον Ιανουάριο.

Ολόκληρο το ρεπορτάζ εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου