Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Συνελήφθει ο «εκδότης» της Ακρόπολης ΜΑΥΡΙΚΟΣ.



Σε εξέλιξη βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα, αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για την εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας που διέπραττε...
εκβιασμούς σε βάρος ΔΕΚΟ, πιστωτικών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων.
Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί ένας 42χρονος ημεδαπός, εκδότης και ιδιοκτήτης μέσων ενημέρωσης (έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου) καθώς και δύο ημεδαποί δημοσιογράφοι ηλικίας 35 και 50 ετών. Οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και μόλις ολοκληρωθούν θα υπάρξει νεώτερη ενημέρωση.
Σε εξέλιξη βρίσκεται αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής για την εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας που διέπραττε εκβιάσεις σε βάρος ΔΕΚΟ, πιστωτικών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί ο εκδότης και διευθυντής της ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ των 400 φύλλων Παναγιώτης Μαυρίκος  καθώς και 2 Έλληνες δημοσιογράφοι ηλικίας 35 και 50 ετών ο Παναγιώτης Μουσσάς και Χρήστος Φράγκου.

 Οι έρευνες συνεχίζονται.

Τώρα πως έγινε εκδότης ένας παλιός παρατρεχάμενος του Καρατζαφέρη που είχε κάνει και κόμμα με το βαρύγδουπο όνομα ΔΕΞΙΑ είναι προς συζήτηση. Πώς ο μικρός ρεπόρτερ έγινε προνομιακός συνομιλητής των υπουργών; ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ 2006 ελάχιστοι γνώριζαν τον δημοσιογράφο και μετέπειτα εκδότη τεσσάρων εφημερίδων κ. Παναγιώτη Μαυρίκο. Από το ευρύ κοινό ενδεχομένως να είχαν ανακαλύψει την πολυσχιδή δράση του μόνον οι τηλεθεατές του ΤΗΛΕΑΣΤΥ του κ. Γιώργου Καρατζαφέρη.
Η πρώτη εφημερίδα που εξέδωσε ήταν η «Μεσημβρινή». Με το που βγήκε το φύλλο η οικογένεια Βαρδινογιάννη κατέθεσε εναντίον του ασφαλιστικά μέτρα, διεκδικώντας τον τίτλο που της ανήκε. Με αφορμή τη συγκεκριμένη δικαστική αντιπαράθεση αποκαλύφθηκε η στρατηγική που ακολουθούσε ο «κρατικοδίαιτος» -όπως τον χαρακτηρίζουν- εκδότης. Όπως λένε, παρακολουθούσε στην Επιτροπή Σημάτων του υπουργείου Εμπορίου τον χρόνο λήξης των σημάτων και μόλις διαπίστωνε ότι οι κάτοχοί τους δεν ανανέωναν τους τίτλους, έσπευδε και τους κατοχύρωνε. Ο κ. Μαυρίκος, όπως αποδεικνύεται, έδειχνε ιδιαίτερη προτίμηση στους ιστορικούς τίτλους («Μεσημβρινή», «Ακρόπολις», «24 Ωρες», «Επικαιρότητα» κ.ο.κ.). Στην περίπτωση της «Μεσημβρινής» δεν υπήρξε ανοχή από την οικογένεια Βαρδινογιάννη, όπως συνέβη με τον κ. Δημήτρη Κοντομηνά και την «Ακρόπολη», την οποία συνεχίζει να εκδίδει. Μετά την τελεσίδικη απόφαση του δικαστηρίου ο κ. Μαυρίκος αναγκάστηκε να αναστείλει την έκδοση της «Μεσημβρινής». Πριν από τη συγκεκριμένη εξέλιξη είχε φροντίσει τον Νοέμβριο του 2008 να προχωρήσει στην έκδοση της «Ακρόπολις». Πέντε μήνες αργότερα και ενώ η κρατική διαφήμιση έρεε, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου «Μαυρίκος Ελληνικός Τύπος Α.Ε.» προχώρησε στην έκδοση δύο ακόμη εφημερίδων. Συγκεκριμένα, στις 8 Απριλίου του 2007 εξέδωσε την πρωινή εφημερίδα «Επικαιρότητα» και στις 15 Μαΐου έβγαλε τις «24 Ωρες». Η «Επικαιρότητα» ήταν η πρώτη εφημερίδα του «γαλάζιου» εκδότη που είχε φιλοπασοκική γραμμή. Με το ΠΑΣΟΚ, όμως, δεν έχει ιδιαίτερες σχέσεις. Αλλωστε επί χρόνια κινούνταν στον χώρο που σήμερα αναπτύσσει δράση ο κ. Γιώργος Καρατζαφέρης. Από το ΠΑΣΟΚ συνδέεται φιλικά με τον πρώην αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Παναγιώτη Κρητικό, ο οποίος λέγεται ότι έχει αναλάβει να του κάνει «περάσματα» και στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το αξιοσημείωτο στην όλη ιστορία έχει να κάνει με το γεγονός ότι όλα τα έντυπα του κ. Μ α υ ρ ί κ ο υ έχουν παραπλήσια κείμενα. Αυτό αποδεικνύει ότι στόχος του δεν είναι η ενημέρωση, αλλά το πώς θα καταφέρει να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερη κρατική διαφήμιση. Στον Πειραιά πλέον οι πάντες αναρωτιούνται πώς τα κατάφερε ο μικρός ρεπόρτερ του ΤΗΛΕΑΣΤΥ να γίνει εκδότης και συνομιλητής πολλών υπουργών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου