Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Περίμεναν να μην φυλακίζεται το χούφταλο ο....Λαιμός , για ….να το δικάσουν .



Βαρύς έπεσε ο καθυστερημένος πέλεκυς της Δικαιοσύνης στον γνωστό εφοπλιστή – χούφταλο Παναγιώτη Λαιμό (φωτό), ο οποίος καταδικάστηκε τελεσίδικα σε 15 χρόνια κάθειρξη και τριετή στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για το ναυάγιο του «Albion 2», που είχε παρασύρει στον θάνατο 25 ανθρώπους πριν από ….19 χρόνια.
Ο 86χρονος κρίθηκε ένοχος και σε δεύτερο βαθμό για διατάραξη ασφάλειας υδάτινης συγκοινωνίας.
Η απόφαση εκδόθηκε την περασμένη εβδομάδα, αν και ο Χιώτης εφοπλιστής, σύζυγος της Χρυσάνθης Λαιμού, δεν εμφανίστηκε στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων του Πειραιά. Κατά πληροφορίες, είναι μόνιμος κάτοικος Λονδίνου και σε περίπτωση που επιστρέψει στην Ελλάδα θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης. Η υπόθεση του μεταλλευματοφόρου πλοίου, που βυθίστηκε δυτικά της Βρέστης της Γαλλίας, «κυνηγάει» τον Λαιμό από το 1997 και «μπορεί να έχουν επιδικασθεί αποζημιώσεις στους συγγενείς των θυμάτων, ωστόσο δεν έχει καταβληθεί ούτε ένα ευρώ», όπως αποκαλύπτει στην «Espresso» ο συνήγορος πολιτικής αγωγής Γιώργος Τρανταλίδης.
Τον Απρίλιο του 2003 ο κ. Λαιμός είχε παραπεμφθεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών για ανθρωποκτονία από αμέλεια, ωστόσο κατά την έναρξη της διαδικασίας η σύζυγος του Έλληνα υποπλοιάρχου που «χάθηκε» στο ναυάγιο πήρε πίσω τη μήνυση, με αποτέλεσμα να παύσει τη δίωξη. «Εγώ, όμως, ενεργώντας για λογαριασμό Ουκρανής (συζύγου απολεσθέντος), διέσωσα την υπόθεση υποβάλλοντας νέα μήνυση για διατάραξη της υδάτινης συγκοινωνίας» εξηγεί ο κ. Τρανταλίδης.
Η κατάθεση
Σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε η κατάθεση του προηγούμενου πλοιάρχου του «Albion 2», ο οποίος σώθηκε όταν αρνήθηκε να επιβιβαστεί στο πλοίο, επικαλούμενος ασθένεια. «Ο μάρτυρας επιβεβαίωσε την τραγική κατάσταση του πλοίου και τις πλημμελέστατες επισκευές σε άθλιο ναυπηγείο της Ινδίας. Είχε τότε ρωτήσει τον ναυπηγό Λαιμό “σε ποιο ναυπηγείο πας το βαπόρι;” Ο ευσυνείδητος αρχιμηχανικός Βαρούτσικος είχε πει στον Παπανδρεάδη ότι θα πρέπει τρεις φορές την ημέρα να κοιτάζει την κουβέρτα για να μην πάθει κρακ το πλοίο.
Αυτή ήταν η αιτία που ο τελευταίος αποχώρησε, για να σώσει τη ζωή του» περιγράφει ο δικηγόρος και καταλήγει: «Αρμόζει έπαινος στους έμπειρους ναυτιλιακούς δικαστές, οι οποίοι με την τεκμηριωμένη απόφασή τους έρριψαν στεφάνους ανθέων στον υγρό τάφο 25 αθώων και έτσι ύψωσαν τον φάρο της δικής τους ακτινοβολίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου