Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Θα του αφαιρέσουν τα πρωταθλήματα που έχει πάρει;



Θα τον καθαρίσει ο Μητσοτάκης του όταν γίνει πρωθυπουργός.
Τηλεφωνική συνομιλία που καταγράφηκε νομίμως απο τον υπερκοριό αποκαλύπτει την εμπλοκή προέδρου πολύ μεγάλης ΠΑΕ σε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Το ηχητικό ντοκουμέντο βρίσκεται στα χέρια των εισαγγελικών αρχών που διεξάγουν την παράλληλη έρευνα για την πολύκροτη υπόθεση του Noor One, του ναρκοπλοίου που μετέφερε 2,1 τόνους ηρωίνης.
Ο διάλογος γίνεται στις 5 Ιουνίου 2012,ώρα 12:50.
Ο πρόεδρος της μεγάλης ΠΑΕ ενημερώνεται απο την γραμματέα του… οτι ο γενικός διευθυντής της εταιρίας του έφερε σε μετρητά 2.200.000 ευρώ:
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Μου έφερε ο κύριος Σ. κάτι.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ:Ποιός;
Γ:O κύριος Σ.Ν.
Π:Ναι,ναι…πόσα;
Γ.:Και θα πρέπει να κανονίσω…δύο διακόσια.
Π.:Μμμ
Γ.:Και θα πρέπει να κανονίσω διακόσιες πενήντα πέντε χιλιάδες δολάρια, μου είπε.
Π.:Εντάξει, κάντο. Έχουμε… (ακατάληπτο);
Γ.:Εεε δεν έχει τόσα θα…
Π.:Πόσα έχει;
Γ.:Ε τίποτα. Δεκατρία έχει τώρα και εγώ μπορώ να πληρώσω εξήντα χιλιάδες.Δεν έχω κάτι άλλο σε εκκρεμότητα.
Σε άλλες τηλεφωνικές συνομιλίες ο γενικός διευθυντής της εταιρίας του προέδρου της μεγάλης ΠΑΕ αναφέρεται ως καπετάν-Νικόλας. Μάλιστα προστατευόμενος μάρτυρας τον κατονομάζει ως τον άνθρωπο που μετέφερε στις αποσκευές του απο το Ντουμπάι προς την Ελλάδα χαρτονομίσματα πεντακοσίων ευρώ, ξεπλένοντας βρώμικο χρήμα. Σύμφωνα με την ίδια ένορκη μαρτυρική κατάθεση, ο καπετάν-Νικόλας (Σ.Ν.) χρημάτιζε επιθεωρητές που μετρούσαν ποσότητες καυσίμων, μετέχοντας σε λαθρεμπόριο πετρελαίου. Χρησιμοποιούσε τεχνικές πρόσμιξης του καυσίμου με γλυκό νερό ώστε το πετρέλαιο να παραδίδεται χωρίς ελλείμματα στους ναυλωτές.
Ο προστατευόμενος μάρτυρας αναφέρει χαρακτηριστικά στην κατάθεση του:» Aυτό αποδεικνύεται κάνοντας εναν έλεγχο στα παραστατικά της εταιρίας που εκπροσωπούσε ο Σ.Ν.. Απο τον έλεγχο φαίνεται  οτι οι ποσότητες νερού που προμηθεύονταν τα πλοία της συγκεκριμένης εταιρίας στον λιμάνι της Φουτζέιρα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ήταν ασυνήθιστα μεγάλες συγκριτικά με τα υπόλοιπα λιμάνια. Ένα απο τα λιμάνια που γνωρίζω οτι κατάφεραν να έχουν μεγάλα πλεονάσματα πετρελαίων (ανω των χιλίων πεντακοσίων τόνων) ήταν η Μπάρσα του Ιράκ. Επειδή η διαδικασία του ανεφοδιασμού ενός πλοίου ορίζεται απο τους ναυλωτές και όχι απο την διαχειρίστρια ενός πλοίου (στην συγκεκριμένη περίπτωση της εταιρίας που εκπροσωπούσε ο Σ.Ν.),ο πρόεδρος της μεγάλης ΠΑΕ δημιούργησε εταιρία εντός του κτιρίου των επιχειρήσεων του, η οποία λειτουργούσε ως μεσάζοντας (brocker) πετρελαίων, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει στους ναυλωτές μια ανταγωνιστική τιμή για να τους προμηθεύει πετρέλαιο, επιτυγχάνοντας ουσιαστικά το από ποιά εταιρία θα ανεφοδιαστούν τα πλοία με καύσιμα».
Ο προστατευόμενος μάρτυρας κατονομάζει τέσσερα πλοία του προέδρου της μεγάλης ΠΑΕ που προέβαιναν σε πράξεις παράνομης διακίνησης πετρελαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου