Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Συμπληρώθηκε ο κύκλος για την …μεγάλη παρτούζα.



Πιο πολιτικός απατεώνας πεθαίνεις.
Η Ελλάδα δέχθηκε την προνομοθέτηση νέων μέτρων για το 2019 και πήρε ως «αντάλλαγμα» την επιστροφή των θεσμών μετά την Καθαρά Δευτέρα. Με κοινό μήνυμα ο Ντάισελμπλουμ, Μοσκοβισί και Ρέγκλινγκ κάνουν λόγο για περαιτέρω μεταρρυθμίσεις σε φορολογικό, συνταξιοδοτικό και αγορά εργασίας. Με μία προσεκτική ανακοίνωση, το ΔΝΤ που επιμενει στην μείωση του αφορολόγητου στα 5.000€, μείωση ή κατάργηση της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις και αύξηση του συντελεστή για τις ομαδικές απολύσεις, καλωσορίζει τη δέσμευση της Ελλάδας στην εκπλήρωση των απαιτήσεων των δανειστών.
Έτσι κατέληξε σε συμφωνία η συνάντηση στις Βρυξέλλες στην οποία συμμετείχαν από την ελληνική πλευρά οι κ.κ. Τσακαλώτος και Χουλιαράκης και από την πλευρά των νταβατζήδων, ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, οι Πιέρ Μοσκοβισί, Μάρκο Μπούτι (Κομισιόν), ο Κλάους Ρέγκλινγκ (ESM), ο Τόμας Βίζερ ...(επικεφαλής EuroWorking Group), ο Μπενουά Κερέ (ΕΚΤ) και οι Ντέλια Βελκουλέσκου, Πόουλ Τόμσεν (ΔΝΤ).
Σύμφωνα με δύο αξιωματούχους, η ελληνική πλευρά δέχθηκε τη λήψη μέτρων για το 2019, ανοίγοντας το δρόμο για την επιστροφή των νταβατζήδων στην Αθήνα μέσα στις ερχόμενες ημέρες.
Η έκτακτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ των επικεφαλής των νταβατζήδων και της ελληνικής πλευράς, προκειμένου να υπάρξει συμφωνία για το περιεχόμενο κοινού ανακοινωθέντος το οποίο αναμένεται να εκδοθεί στο Eurogroup.
Εκτιμάται ότι το Βερολίνο, δήθεν υποχώρησε, καθώς ο χρόνος τελειώνει και εν όψει των γαλλικών και ολλανδικών εκλογών, δεν θα ήθελε το ελληνικό ζήτημα να συνεχίσει να αποτελεί όπλο στα χέρια των αντιπάλων των Βρυξελλών και του Βερολίνου.
Την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα το επόμενο διάστημα επιβεβαίωσε μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, ενώ τόνισε ότι δεν υπάρχει ακόμη πολιτική συμφωνία για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.
Ο κ Ντάισελμπλούμ εξέφρασε μεν την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι μετά από εντατικές συνομιλίες οι υπουργοί αποφάσισαν να ανάψουν το πράσινο φως για την επιστροφή στην Αθήνα των θεσμικών εκπροσώπων των δανειστών.
Σύμφωνα ωστόσο με τον πρόεδρο του Eurogroup η Ελλάδα συμφώνησε σε μεταρρυθμίσεις σε συνταξιοδοτικό και φορολογικό, αλλά και στο πεδίο της αγοράς εργασίας.
Σύμφωνα τώρα με όσα δήλωσε ο Παππάς στον Χατζηνικολάου "Για κάθε ευρώ μέτρων που θα νομοθετηθεί και θα επιβαρύνει τους πολίτες θα νομοθετηθεί ένα ευρώ μέτρων που θα τους ελαφρύνουν, ώστε το καθαρό δημοσιονομικό αποτέλεσμα να είναι μηδενικό"

Τα θετικά μέτρα θα μπορούσαν να προβλέπουν, όπως είπε, τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, του ΦΠΑ στην εστίαση και την ενέργεια

Απαντώντας στο ερώτημα, για ποιο λόγο να ληφθούν τα μέτρα αφού θα έχουν μηδενικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα, ο υπουργός είπε ότι ήταν αναγκαίο για να επιτευχθεί η συμφωνία (σ.σ.: καθώς το ΔΝΤ ζητά σε κάθε περίπτωση τη μείωση του αφορολόγητου και της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις).

Με άλλα λόγια όταν λένε ότι δεν θα πάρουν μέτρα εννοούν πχ ότι θα κόψουν τις συντάξεις αλλά ταυτόχρονα θα μειώσουν πχ τον ΦΠΑ στην εστίαση...

Αυτό φυσικά μπορεί να έχει μηδενικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα για το υπουργείο καθώς παίρνει απο τη μία τσέπη και βάζει στην άλλη αλλά - και εδώ έγκειται η απάτη - για τον συνταξιούχο δεν είναι το ίδιο...

Έτσι εάν κόψουν από τον συνταξιούχο πχ 100 ευρώ θα πρέπει να κάτσει να υπολογίσει πόσα σουβλάκια θα πρέπει να φάει ώστε από την μείωση του ΦΠΑ (εάν φυσικά πα
ίρνει απόδειξη) να ρεφάρει τη χασούρα...




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου