Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

«Γλυκοκοιτάζει» τα κοιτάσματα η Αγγλία.



Mεγάλη μέρα για τον κυπριακό Ελληνισμό καθώς ξεκίνησε η γεώτρηση του οικοπέδου 11 της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης με τις ήδη στην ελληνική και στην κυπριακή κυβέρνηση γνωστές πληροφορίες να αναφέρουν ότι οι αναμενόμενες ελάχιστες, μέσες και μέγιστες ποσότητες στα κοιτάσματα των blocks 10, 6 &11 θα είναι πενταπλάσιες από αυτές του κολοσσιαίου αιγυπτιακού κοιτάσματος “Zor”!
Την ίδια στιγμή οι Βρετανοί επιδιώκουν την σύνταξη ενός νέου πονηρού σχεδίου τύπου «Ανάν» με βάση το οποίο θα καταλυθεί η Κυπριακή Δημοκρατία βάζοντας το δηλητηριώδες «τυρί» της μείωσης (ΟΧΙ ΑΠΟΣΥΡΣΗΣ) των κατοχικών στρατευμάτων.
Το ζήτημα είναι ότι οι Βρετανοί μετά το «φιάσκο» για αυτούς της Πενταμερούς Διάσκεψης στο Κραν Μοντάνα της Ελβετίας προωθούν ένα νέο σχέδιο που περιλαμβάνει  μείωση των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής στην Κύπρο, νομιμοποίησή τους μέσα από μια συμφωνία και παραπομπή στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ να αποφασίσει για τις εγγυήσεις.
Δηλαδή θα επιχειρήσουν να «χρυσώσουν» το χάπι και να βάλουν σε δύσκολη θέση τον Έλληνα ΥΠΕΞ Ν.Κοτζιά τον μόνο «μη παραγωγικό» κατά δήλωση του ίδιου του τουρκικού ΥΠΕΞ
Στην πρόταση αυτή αντιδρούν θετικά και άλλες χώρες και οργανισμοί δια τον απλούστατο λόγο ότι δεν τους αφορά και δεν χάνουν τίποτα οι ίδιοι αν η Κύπρος γίνει τουρκικό προτεκτοράτο
Όπως γίνεται κατανοητό κάποιοι κύκλοι του εξωτερικού ανησυχούν καθώς όχι μόνο βλέπουν την Ελληνική Κυπριακή Δημοκρατία να προχωράει στις γεωτρήσεις αλλά και να έχει την απαραίτητη υποστήριξη μεγάλων δυνάμεων λόγω συμφέροντος.
Το συμφέρον είναι πάντα επικρατέστερο στο τέλος οποιουδήποτε άλλου σχεδιασμού. Για αυτό άλλωστε βιαζόντουσαν κάποιοι να καταλυθεί η κυπριακή Δημοκρατία άμεσα και τάχιστα.
Επιδίωξη της Αγγλίας ήταν πάντα η διεκδίκηση δικαιωμάτων εντός της Κυπριακής ΑΟΖ. Όσοι επιμένουν να τους δείξουμε το σημείο στο Σχέδιο Ανάν όπου η Αγγλία «θα έπαιρνε το φυσικό αέριο της Κύπρου», είτε είναι αφελείς, είτε συμβαίνει κάτι άλλο, γιατί μια συνωμοσία δεν είναι ποτέ τόσο ολοφάνερη.

Το Σχέδιο Ανάν απορρίφθηκε. Το φυσικό αέριο είναι πλέον εξακριβωμένο στοιχείο στην Κυπριακή ΑΟΖ και μάλιστα εντός της θαλάσσιας περιοχής που η Αγγλία θα διεκδικούσε! Η ΑΟΖ μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και Αιγύπτου δεν ακυρώθηκε όπως προνοούσε το Σχέδιό τους, αλλά ενδυναμώθηκε με ΑΟΖ Κύπρου-Ισραήλ, ενώ εκκρεμεί η ΑΟΖ με Λίβανο λόγω παρέμβασης της Τουρκίας.

Ο μέσος Κύπριος είναι πεπεισμένος πως αν γινόταν αποδεχτό το σχέδιο Ανάν η Κύπρος θα έχανε τον εθνικό πλούτο που ανακαλύφθηκε στις θάλασσες της, διότι οι Βάσεις θα αποκτούσαν υφαλοκρηπίδα, ΑΟΖ, ή αιγιαλίτιδα ζώνη. Πολλοί είναι απολύτως πεπεισμένοι ότι αυτός ήταν και ο λόγος της υποβολής του Σχεδίου: «να μας πάρουν οι Άγγλοι τα πετρέλαια μας»

Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες, λέει μια αγγλική φράση όταν τα κορυφαία ζητήματα συγκαλύπτονται με πανουργία και «υποβαθμίζονται» έντεχνα για να εμφανίζονται ως …λεπτομέρειες. Αλλά είναι η ουσία. Αυτό συνέβη στο Σχέδιο Ανάν και τον παρεμβατικό ρόλο της Τουρκίας-Αγγλίας με στόχο το φυσικό αέριο. Συνοπτικά, από το 2001 οι Άγγλοι προέβαλαν κυριαρχικό δικαίωμα σε «χωρικά ύδατα» με εφαλτήριο τις δύο περιοχές των «κυρίαρχων αγγλικών βάσεων» (Ακρωτήρι και Δεκέλεια). Μάλιστα, χαρτογράφησαν τα κυρίαρχα αγγλικά «χωρικά ύδατα» στα τρία ναυτικά μίλια και δυνητικά στα δώδεκα. Την θάλασσα πέραν από τα αγγλικά «χωρικά ύδατα», την όρισαν «Διεθνή Ύδατα» (όλα στη σημερινή Κυπριακή ΑΟΖ). Ουσιαστικά, η όποια ρύθμιση της ΑΟΖ πλέον εμποδιζόταν από την αγγλική επέμβαση και η Κυπριακή Δημοκρατία έχανε ΟΡΙΣΤΙΚΑ το αποκλειστικό δικαίωμα ρύθμισης της ΑΟΖ. Αυτά εμπεδώνονταν συγκαλυμμένα μέσω του Σχεδίου Ανάν με απώτερο στόχο τα θαλάσσια «οικόπεδα». Ανάλογη παρέμβαση μέσω … διαβολικών «λεπτομερειών» αποκτούσε και η Τουρκία διά του Νόμου για την υφαλοκρηπίδα (κατέχουμε τα έγγραφα για τροποποίηση του Νόμου αυτού που έγινε στο πλαίσιο της επιδιαιτησίας παραμονές του δημοψηφίσματος!), της λήψης αποφάσεων και μέσω ακύρωσης της συμφωνίας ΑΟΖ Κύπρου με Αίγυπτο κ.ά. Η συνομωσία δεν ήταν φανερή αλλά ενσωματώθηκε με πανούργα συγκάλυψη.

Α. Μιχαηλίδης, Σχέδιο Ανάν, Κυπριακή ΑΟΖ και βρετανικές βάσεις, Η Σημερινή, 5/5/2012

Βρετανικές βάσεις και κυπριακή ΑΟΖ





"συνωμοσία" των Εγγλέζων να μας κλέψουν την ΑΟΖ




Η τεράστια συνομωσία κρύφτηκε στις … λεπτομέρειες


Ανεξαρτήτως των  προθέσεων της Βρετανίας, η προτίμησή  της για ασάφεια επί του θέματος αυτού, προκαλεί πολλά ερωτηματικά. Η Βρετανική διπλωματία και η εποικοδομητική ασάφεια αποτελεί πλέον την προδιαγεγραμμένη συνταγή μελλοντικής κατοχύρωσης τόσο της ισχυροποποίησης του καθεστώτος των Βάσεων όσο και της δημιουργίας νέων κυριαρχικών δικαιωμάτων, η σε έσχατη λύση λυση να βάλει στο παιχνίδι των κοιτασμάτων την Τουρκία μέσω ενός νέου σχεδίου ΑΝΑΝ..

Όσο για το Ελλαδιστάν ; Θα το πληρώσουμε πολύ ακριβά το κωλοπετρελαιο για το οποίο είχαν λυσσάξει οι Φώσκωλοι με απανωτές δηλώσεις για τις τεράστιες ποσότητες που έχουμε στο υπέδαφος. Ξεχνούν κάποιοι ότι έχουμε παραχωρήσει τα πάντα στους τοκογλύφους και σε εμάς ισως να μείνει στο τέλος, κάποιος…πόλεμος. 



Η Liberation προετοιμάζει την γαλλική κοινή γνώμη ακόμα και για σύρραξη με την Τουρκία



Για λογαριασμό της Γερμανίας, που θέλει να τιμωρήσει τους Άγγλους για το brexit.

2 σχόλια:

  1. Όποιος πιστεύει ότι μπορεί να αγνοηθεί το έστω 24% των τουρκοκυπρίων από τα πιθανά οφέλη των κοιτασμάτων είναι πολύ αφελής .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια κατσαριδούλα η μικρή Τερέζα θα την πατήσουν οι Κύπριοι και τέζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή