Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017

Αναμένονται νέες συλλήψεις για την απαγωγή Λεμπιδακη.



Σε έξι συλλήψεις ατόμων, τρεις στην Αθήνα και τρεις στην Κρήτη, που συμμετείχαν ενεργά στην απαγωγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη, θα προχωρήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα τα στελέχη των αστυνομικών υπηρεσιών της Κρήτης. Οι δύο πρώτοι είχαν συναντήσεις με τον 60χρονο μεσίτη και αδερφό κατηγορουμένου στην Αθήνα, ενώ φέρεται να προέβησαν σε τουλάχιστον τρεις επαφές διαπραγμάτευσης με μέλη της οικογένειας του επιχειρηματία.
Τα δύο άτομα από την Κρήτη φαίνεται πως βρέθηκαν σε «μυστική» συνάντηση με τρεις από τους συλληφθέντες στα Βρασκά Σφακίων και, σύμφωνα με υψηλόβαθμους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., είχαν ενεργή συμμετοχή στη διάπραξη της απαγωγής και απόκρυψη του ομήρου. Την ίδια ώρα έχουν συλλέξει στοιχεία για τον «επιχειρησιακό αρχηγό» της απαγωγής, που είχε κατηγορηθεί και για αυτή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, τα οποία σύντομα θα μετατρέψουν τις αρχικές ενδείξεις σε ενοχοποιητικά τεκμήρια ενοχής του. Σε αυτό το σημείο τα στελέχη της Αστυνομίας φοβούνται το ενδεχόμενο δολοφονικής «βεντέτας» αν σπάσει η… ομερτά και οδηγήσει στον ασύλληπτο «πυρήνα».
Στελέχη της Αστυνομίας που ασχολούνται με τη σοβαρή υπόθεση υποστηρίζουν ότι τα τέσσερα αυτά άτομα έγιναν «αόρατα», από τη στιγμή που θεώρησαν ότι… κάηκαν, μετά τον «τυχαίο» αστυνομικό έλεγχο στις 7 Ιουλίου, όταν ο 22χρονος, που είχε κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας της πεθεράς του, πέταξε κινητό τηλέφωνο, που είχε χρησιμοποιηθεί εκείνη τη νύχτα για διαπραγμάτευση με μέλη της οικογένειας του Μιχάλη Λεμπιδάκη. Οι τέσσερις ύποπτοι, που αναμένεται να συλληφθούν, στα τέλη Ιουλίου είχαν «μυστική» συνάντηση στα Σφακιά στην οποία παραβρέθηκε και ο φερόμενος «επιχειρησιακός αρχηγός», ενώ ακολούθησε η αστυνομική επιχείρηση στην ίδια περιοχή στις αρχές Αυγούστου, κάτι που αποτέλεσε την οριστική απόφασή τους να παρακολουθούν από απόσταση…
Συνάντηση με… σβηστά φώτα
Μετά τον έλεγχο του αυτοκινήτου όπου επέβαιναν ο 44χρονος ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων, ο 22χρονος σεσημασμένος και ο 46χρονος αγρότης, οι αστυνομικοί τούς τοποθέτησαν κάτω από μία ηλεκτρονική «ομπρέλα» παρακολούθησης.

Το απόγευμα της 24ης Ιουλίου εντοπίστηκε το σπίτι ενός 43χρονου ασύλληπτου ακόμη άνδρα στην Ιμπρο Σφακίων Χανίων, όπου πήγαν ο 44χρονος ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων, ο αδερφός του και μία κοπέλα. Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού έφυγε και κατευθύνθηκε προς τον Βρασκά Σφακίων Χανίων, σε απόσταση 10 χιλιομέτρων, όπου διατηρεί δεύτερη οικία και σταμάτησε το αυτοκίνητο με σβηστά φώτα. Εκεί τον περίμενε ο 22χρονος σεσημασμένος με άλλο όχημα. Λίγο αργότερα έφυγαν και οι δύο προς διαφορετικές κατευθύνσεις.
Στις 31 Ιουλίου έξω από το σπίτι του 43χρονου υπόπτου, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ήταν σταθμευμένος μεγάλος αριθμός αυτοκινήτων, χωρίς να υπάρχει… φως στο οίκημα. Ενα από αυτά ανήκε στον ύποπτο ως «επιχειρησιακό αρχηγό» και ένα ακόμη σε έναν 35χρονο, που δεν έχει συλληφθεί ακόμη. Εκεί ήταν και τα οχήματα του 22χρονου σεσημασμένου, του 44χρονου επιχειρηματία νυχτερινών κέντρων, του αδερφού του και του ιδιοκτήτη του σπιτιού. Όλοι αποχώρησαν με κλειστά τα φώτα των αυτοκινήτων τους και με χαμηλή ταχύτητα. Κάτι αντίστοιχο συνέβη και στις 4 Αυγούστου. Δύο ημέρες αργότερα εξελίχθηκε αστυνομική επιχείρηση στα σπίτια του 43χρονου στην Ιμπρο και στον Βρασκά, με αρνητικό αποτέλεσμα. Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης στην κατάθεσή του είχε πει πως στις 6 Αυγούστου μετακινήθηκε εκτάκτως σε μαντρί, με τους απαγωγείς να τον ενημερώνουν ότι η μετακίνησή του οφειλόταν σε αστυνομική επιχείρηση για την απελευθέρωσή του.
Οι τέσσερις ύποπτοι, που αναμένεται να συλληφθούν, στα τέλη Ιουλίου είχαν «μυστική» συνάντηση στα Σφακιά στην οποία παραβρέθηκε και ο φερόμενος «επιχειρησιακός αρχηγός»
Οι ύποπτοι του «Ciao Italia»
Από την ηλεκτρονική παρακολούθηση των επικοινωνιών οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι από τις 14 έως τις 21 Ιουλίου τηλεφωνική σύνδεση που ανήκε σε συγγενικό πρόσωπο του 44χρονου ιδιοκτήτη νυχτερινών κέντρων ενεργοποίησε κεραίες που καλύπτουν περιοχές του Νομού Αττικής.

Από την παρακολούθηση του υπόπτου διαπιστώθηκε ότι το βράδυ της 17ης Αυγούστου συναντήθηκε σε κατάστημα με τον τίτλο «Ciao Italia», στη Λ. Συγγρού, με δύο άνδρες, 45 και 44 χρόνων, με καταγωγή το Ρέθυμνο και έναν ακόμη άγνωστο προς το παρόν άνδρα. Τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο έγιναν η 23η, η 24η και η 25η επικοινωνία διαπραγμάτευσης με μέλη της οικογένειας στις 15, στις 18 και τις 19 Ιουλίου, με ενεργοποίηση κεραιών που καλύπτουν περιοχές του Νομού Αττικής και κυρίως στα νότια προάστια.
Στο συγκεκριμένο σημείο της δικογραφίας, οι αστυνομικοί επισημαίνουν ότι «κρίνεται αναγκαία η περαιτέρω διερεύνηση για τα έτερα -πέραν των κατηγορουμένων- άτομα που μνημονεύονται, σε βάρος των οποίων προκύπτουν αποχρώσες ενδείξεις ως προς την εμπλοκή τους στην υπόθεση απαγωγής του Λεμπιδάκη Μιχαήλ, οι οποίες κατέστη αδύνατο να εξεταστούν στο σύνολό της στο συγκεκριμένο χρόνο περαίωσης της προανακριτικής διαδικασίας».
Φάκελος στο… γιατρό της Κηφισιάς
Η 32η και τελευταία επικοινωνία διαπραγμάτευσης, πριν από τη σύλληψη μελών της συμμορίας, έγινε στις 28 Σεπτεμβρίου, όταν απαγωγέας, ενδεχομένως ο 60χρονος μεσίτης που είχε έρθει στην Αθήνα, κάλεσε τη θεία του ομήρου, ενημερώνοντάς την πως είχε αφήσει φάκελο στο όνομά της σε γραμματοκιβώτιο ιατρείου, στην περιοχή της Κηφισιάς. Οι αστυνομικοί παρέλαβαν το φάκελο και τον μετέφεραν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για εξερεύνηση.

Ο φάκελος εμπεριείχε δύο ιδιόχειρες επιστολές του ομήρου, με την πρώτη να απευθύνεται στη θεία του, την οποία παρακαλούσε να αποστείλει μέσω φαξ στην οικογένειά του στην Κρήτη τη δεύτερη επιστολή. Η δεύτερη επιστολή απευθυνόταν στα μέλη της οικογένειας, με τον απαχθέντα να μεταφέρει τη δυσαρέσκεια των απαγωγέων για τη μη συμφωνία στην καταβολή των 18.000.000 ευρώ, καθώς και ότι απείλησαν ότι θα τον μεταφέρουν σε άλλο κρησφύγετο, όπου οι φύλακες θα είναι πιο σκληροί απέναντί του. Στον επίλογο ο Μιχάλης Λεμπιδάκης εκφράζει την προσωπική του σωματική και ψυχική αδυναμία να υπομείνει για άλλο καιρό την κράτηση. Η τηλεφωνική σύνδεση που χρησιμοποίησε ο απαγωγέας είχε χρησιμοποιηθεί στην 29η και την 30ή επικοινωνία διαπραγμάτευσης και ενεργοποίησε κεραία στο κέντρο της Αθήνας.
Το «άφαντο» τζιπ και οι ασύρματοι
Κατά τη διάρκεια των αστυνομικών ερευνών οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι οι δράστες κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της απαγωγής χρησιμοποίησαν τρία οχήματα. Ενα μπλε φορτηγό μάρκας MAZDA, ένα μαύρο BMW 518i και ένα μαύρο JEEP GRAND CHEROKEE που δεν είχαν πινακίδες. Το φορτηγό που προσέκρουσε πάνω στο αυτοκίνητο του Μιχάλη Λεμπιδάκη είχε κλαπεί στις 28/02/2017, από το Πετροκεφάλι Ηρακλείου, με τον ιδιοκτήτη να έχει καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας από το 2012. Το BMW που έκαψαν οι δράστες ήταν «χιλιοκομμένο». Είχε αριθμούς πλαισίου και κινητήρα που δεν αντιστοιχούσαν σε εκείνους που ήταν καταγεγραμμένοι. Το JEEP GRAND CHEROKEE, που χρησιμοποίησαν οι απαγωγείς για να διαφύγουν από το σημείο εμπρησμού των δύο άλλων, μαζί με τον όμηρο, δεν έχει ακόμη εντοπιστεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην προσπάθεια των αστυνομικών να διαπιστώσουν τον τρόπο επικοινωνίας του επιχειρησιακού πυρήνα των απαγωγέων κατά τη διάρκεια της επιχείρησης αρπαγής, στο εσωτερικό των δύο καμένων οχημάτων βρήκαν χάλκινες πλακέτες που παραπέμπουν σε ασύρματα μέσα επικοινωνίας.

γράφουμε αυτά που θέλουμε να εμφανίζονται μετά το "Διαβάστε περισσότερα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου