Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

Όλος ο πλανήτης αναρωτιέται, γιατί δεν αντιδρούμε.



Η απάντηση είναι απλή. Φταίνε τα…τετρακόσια χρόνια.

Και τότε πολύ λίγοι αντέδρασαν το ίδιο συμβαίνει και τώρα.


Ο Σαμαράς είπε και δεν έχει άδικο….Οι πολίτες θα κυνηγάνε τον Αλέξη και τους υπουργούς του ως την Κόκκινη Μηλιά…,

Ήταν ο Τσίπρας που έλεγε και τι μας νοιάζει εμάς, οι ψηφοφόροι μας δεν έχουν καταθέσεις στις τράπεζες. Και να που τώρα δεν υπάρχει οδός διαφυγής και απόδρασης. Οι Ευρωπαίοι συμφώνησαν πριν από λίγες εβδομάδες με το ΔΝΤ να διεξαχθούν stress tests για τις συστημικές τράπεζες που αντιπροσωπεύουν το 98% του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος.
«Αυτό αντικατοπτρίζει δύο πράγματα: Είτε οι πιστωτές αμφισβήτησαν την ικανότητα των τραπεζών να σταθούν τελικά στα πόδια τους και να χρηματοδοτήσουν την πολυ-αναμενόμενη ισχυρή οικονομική ανάκαμψη ή είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν να πιέζουν την κυβέρνηση για περισσότερες μεταρρυθμίσεις αμφισβητώντας την κεφαλαιοποίηση και την ποιότητα κεφαλαίου του χρηματοπιστωτικού τομέα.
Ή και τα δύο» τονίζεται στην ίδια ανάλυση.
Σε οποιαδήποτε περίπτωση, ωστόσο, ένα είναι βέβαιο.
Οι ελληνικές τράπεζες δεν μπορούν επί του παρόντος να χρηματοδοτήσουν την εγχώρια ανάκαμψη, που, παρεμπιπτόντως, παραμένει ανεπαρκής και αναιμική.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το ΔΝΤ προέβλεψε το World Economic Outlook την κακή μακροπρόθεσμη προοπτική ανάπτυξης για την Ελλάδα.
Όσον αφορά το 2018, το ΔΝΤ ξεκαθάρισε ότι εάν η Ελλάδα πετύχει τον στόχο του 2,2% για το πρωτογενές πλεόνασμα και υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί, τότε δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα λιτότητας.
Όμως αν υποθέσουμε ότι Τσίπρας και Καμμένος θα τηρήσουν τη συμφωνία με τους δανειστές (πλεόνασμα 3,5% ΑΕΠ για φέτος και το 2018) και δεδομένου ότι το υπάρχον πλεόνασμα φτάνει μέχρι στιγμής το πολύ 2% του ΑΕΠ, λόγω κόφτη θα πρέπει να υπάρξουν φορολογικά και άλλα μέτρα επιβάρυνσης ύψους 1,5% του ΑΕΠ, δηλαδή περίπου 2,5 δις ευρώ. Θα πρέπει να ξηλωθείτε. Τα κόκκινα δάνεια των τραπεζών θα μετακυλίσουν στο κρατικό χρέος, που θα αυξήσει το υπάρχον οδηγώντας σε νέα μετρά πιο αυστηρά. Για να μη γίνει bail-in στις τράπεζες προωθείται φάγωμα της εκκλησιαστικής περιουσίας. Σε λίγο και οι ιερείς θα έχουν μειώσεις μισθών αν ήδη δεν έχουν.




Κάνετε πολύ μεγάλο λάθος. Μπορεί να ολοκληρώθηκαν ( και εκεί υπάρχει ερωτηματικό) τα οικονομικά ,αλλά εκκρεμούν τα εθνικά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου