Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017

Eμείς γιατί δεν είχαμε τέτοιες δασκάλες;




Στο πηγάδι κατουρήσαμε;
Ψηλοτάκουνες γόβες, στενό βραδινό φόρεμα με χρυσή λεπτομέρεια και αεράτο περπάτημα που καθηλώνει το βλέμμα λες και βρήκε από το πλατώ του Σειρινάκη.
Όλο σκέρτσο και νάζι, μοιράζοντας διάπλατα χαμόγελα η δασκάλα του 4ου Δημοτικού σχολείου στο Ναύπλιο, Ιφιγένεια Γουγουτσά, κατάφερε με την εμφάνιση και την παρουσία της στην μαθητική παρέλαση για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου να γίνει η βασίλισσα του διαδικτύου  μέσα σε ελάχιστες ώρες. Κάποιοι την χλεύασαν θεωρώντας ότι η συγκεκριμένη ενδυματολογική επιλογή ξεπερνούσε τα όρια του κιτς. Υπήρχαν δε και κάποιοι που την χαρακτήρισαν προσβλητική. Και υπήρχαν και άλλοι που αποθέωναν με τα σχόλια τους την εκπαιδευτικό θεωρώντας ότι η εμφάνιση της όχι μόνο δεν προσβάλει την εθνική μας επέτειο αλλά προσφέρει και έναν ξεχωριστό τόνο σε μια καθιερωμένη και μονότονη εκδήλωση. Η αλήθεια είναι ότι στα κοινωνικά δίκτυα οι φωτογραφίες με την Ξανθιά εντυπωσιακή δασκάλα να παρελαύνει πάνω στις δωδεκάποντες της γόβες  φορώντας αυτό το μαύρο στενό μίνι φόρεμα έγιναν το επίκεντρο του σχολιασμού.
Είναι κι αυτή η αβάσταχτη γοητεία της Θεσσαλονικιάς, καθότι η εν λόγω εκπαιδευτικός κατάγεται από την συμπρωτεύουσα.  Λένε λοιπόν για τις γυναίκες της Θεσσαλονίκης ότι ντύνονται καθημερινά στην… πένα, είτε πρόκειται να πάνε στη δουλειά τους, είτε τους έχουν καλέσει σε γάμους ή  βαφτίσια.
Η Ιφιγένεια Γουγουτσά, είναι απόφοιτη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και νυν δασκάλα σε σχολείο του Ναυπλίου.
«Πραγματικά δεν καταλαβαίνω τον λόγο που έγινε τόσος ντόρος σχετικά με την εμφάνιση μου στην παρέλαση» λέει η ίδια η εκπαιδευτικός.
Η κυρία Γουγουτσά μας εξηγεί ότι εξεπλάγη από την διάσταση που έλαβε στα Μέσα Ενημέρωσης η παρουσία της στην παρέλαση.
«Ούτε καν το φανταζόμουν ότι ο κόσμος θα ασχολείτο με τι φόρεμα έχω επιλέξει να βάλω στην παρέλαση. Είναι αδιανόητο» λέει χαρακτηριστικά.
Η εκπαιδευτικός επισημαίνει ότι το να είναι κάποιος δάσκαλος είναι ένα κοινωνικό λειτούργημα. «Διαμορφώνει προσωπικότητες και σφυρηλατεί ανθρώπους» προσθέτει. Και καταλήγει η Ιφιγένεια Γουγουτσά:  «Η συμμετοχή λοιπόν σε μια εθνική παρέλαση όπως αυτή της 28ης Οκτωβρίου γεμίζει με υπερηφάνεια τους μαθητές που παρελαύνουν αλλά και τους δασκάλους που τους συνοδεύουν. Ζούμε σε μια εποχή που το φαίνεσθαι επικρατεί έναντι του είναι.
Σε μια κοινωνία που τα μέλη της είναι πιο εύκολο να κρίνουν βάσει της εικόνας παρά του χαρακτήρα. Άλλωστε σε όλους μας είναι γνωστή η λαϊκή ρήση που λέει ότι «τα ράσα δεν κάνουν τον παπά»»
Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά, αλλά εάν φορούσε και αυτός δωδεκάποντες  γόβες στην εκκλησία θα ήταν …κομπάρσος του Σειρινάκη.  

Περισσότερες «εκπαιδευτικές» φωτο εδώ

3 σχόλια:

  1. Ειχαμε ειχαμε, οχι στο δημοτικο αλλα στο Γυμνασιο Λυκειο και στα Αν. ιδρυματα. τηε τανας γινοταν, στα φροντιστηρια ξενων γλωσσων μονο ξενες γλωσσες δεν μαθαιναμε, μην ειμαστε αχαριστοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καυλική φινετσάτη παρουσία .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΑΒΟΥΡΕΣ ΕΙΧΑΜΕ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΝΤΟΥΣΑΝ ΗΤΑΝ ΟΛΟ ΠΑΡΑΞΕΝΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΜΗΣΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή