Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

Ένας Πάκης δεν φέρνει την άνοιξη.





Όταν αφήνεις έναν διεθνή δολοφόνο να κάνει το παιχνίδι του μέσα στο προεδρικό αυτά παθαίνεις.

Δείχνοντας σαν να έχει βγει εκτός εαυτού, ευρισκόμενος μέσα στο Προεδρικό Μέγαρο και σε live σύνδεση με τα ελληνικά κανάλια ο τρομοκράτης Ερντογάν ζήτησε επιτακτικά να αναθεωρηθεί η Συνθήκη της Λωζάνης, επιχειρηματολογώντας γιατί η μειονότητα στη Δυτική Θράκη πρέπει να λέγεται τουρκική και όχι μουσουλμανική, ενώ έθεσε και θέμα Αιγαίου!
Ο Ερντογάν διευκρινίζοντας ότι θα μιλήσει ξεκάθαρα όπως το έπραξε και ο  Παυλόπουλος δήλωσε ότι:
– Η συνθήκη της Λωζάνης πρέπει να αλλάξει
– Χαρακτήρισε τουρκική την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης
– Ζήτησε αμοιβαιότητα στο θέμα της εκλογής μουφτή, υποστηρίζοντας ότι η Άγκυρα επιτρέπει την εκλογή Οικουμενικού Πατριάρχη από την Ιερά Σύνοδο και αυτοδιαφημίστηκε ότι παραχώρησε την τουρκική ιθαγένεια σε Ιεράρχες
– Κατήγγειλε την Ελλάδα για διακρίσεις σε βάρος των μουσουλμάνων της Θράκης
– Απαίτησε να αυτοχαρακτηρίζεται σαν τουρκική η μειονότητα της Θράκης. «Στη δυτική Θράκη δεν μπορούν ούτε να χωνέψουν τη λέξη τουρκική σε μια πινακίδα ενός σχολείου» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ερντογάν
– Ζήτησε να βρεθεί βιώσιμη λύση και στα θέματα του Αιγαίου.
Μετά το φιάσκο από την πρωτοφανή δημόσια αντιπαράθεση, ο Πάκης  παρενέβη μετά το τέλος της δήλωσης του κ. Ερντογάν για να πει τα εξής: «Σας θυμίζω ότι δεν είμαι εκτελεστικός πρόεδρος όπως εσείς, έχω απάντηση για όσα είπατε, αλλά θα τα πείτε με την κυβέρνηση. Εκείνο που πρέπει να κάνουμε είναι να στηρίξουμε μία ειλικρινή φιλία. Έχω μία μόνο παρατήρηση για την επικαιροποίηση της Συνθήκης της Λωζάνης που αναφέρατε. Οι συνθήκες δεν χρειάζονται αναθεώρηση, οι μέθοδοι ερμηνείας του δικαίου είναι εκείνες που προσαρμόζουν τη Συνθήκη στα εκάστοτε δεδομένα. Αυτό λέγεται ερμηνεία. Ας αποφεύγαμε ορισμένους όρους που δεν ταιριάζουν νομικά, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Συγχωρέστε μου την παρέμβαση».
Παρά την εμφανή προσπάθεια του Πακη να αναδιπλωθεί σχεδόν απολογούμενος που νωρίτερα είχε πει στον Τούρκο πρόεδρο ότι η συνθήκη της Λωζάνης δεν χρειάζεται επικαιροποίηση ή αναθεώρηση ο Ταγίπ Ερντογάν δεν σταμάτησε την επέλασή του… Κλείνοντας την πρώτη τοποθέτησή του ο Τούρκος πρόεδρος επανήλθε στο θέμα της Συνθήκης της Λωζάνης λέγοντας «ότι υπάρχουν διάφορα θέματα, δεν είναι εύκολο έχουν περάσει 94 χρόνια, έχουν αλλάξει πάρα πολλά στο διάστημα αυτό. Αν εξετάσουμε όλα τα θέματα αυτό πιστεύω ότι και οι δύο πλευρές θα δεχθούν ότι πρέπει να αλλάξουμε ορισμένα πράγματα».
Χαρακτήρισε, για μία ακόμη φορά «το θέμα της προστασίας των ομοεθνών μας στη δυτική Θράκη ως ύψιστης προτεραιότητας για εμάς». Αναφερόμενος στην επίσκεψή του στη Θράκη είπε ότι «επιθύμησα να πραγματοποιήσω μια επίσκεψη στη Δυτική Θράκη δυστυχώς όμως κάποιοι ενοχλούνται και προκαλούν προβοκάτσια για την επίσκεψη αυτή. Αναρτήθηκαν διάφορες αφίσες, γράφτηκαν συνθήματα, βέβαια σε κάθε κοινωνία υπάρχουν και τα συν και τα πλην, αλλά πρέπει να μην ξεχάσουμε ότι ένας Πρόεδρος της Δημοκρατίας επέδειξε το θάρρος να κάνει αυτή την επίσκεψη μετά από 65 χρόνια και αυτά τα στοιχεία πρέπει να τεθούν υπό έλεγχο». «Η δική μου επιθυμία ήταν η επίσκεψη αυτή να έχει θετικά αποτελέσματα.

Γερμανικός Τύπος: Ο Παυλόπουλος καθόταν στην άκρη του καναπέ -Αλλά …μάλωσε με τον Ερντογάν


 


Τούρκος βουλευτής: Αναθεώρηση Συνθήκης Λωζάνης σημαίνει κατάργηση της Τουρκίας


 


«Εκοψαν» τον Καμμένο και από το επίσημο δείπνο με τον Ερντογάν στην Προεδρία

Θα τον αντικαταστήσει ο κλητήρας του ΥΠΕΘΑ.

«Φωτιά» στα κόκκινα η Μπέττυ Μπαζιάνα –


 Όταν την έχεις την…π…..νιά  την δείχνεις.

 

Συνθήκη Λωζάννης… Τέλος!  Μένει ο τίτλος «εκσυγχρονίζεται» το περιεχόμενο - Τι αλλάζει


Με τρεις λέξεις τελείωσαν σήμερα την Συνθήκη της Λωζάννης, Ελλάδα και Τουρκία σε ένα πρωτοφανές «ναυάγιο» της ελληνικής εξωτερικής πολικής. Ο τούρκος πρόεδρος μίλησε για ανάγκη «επικαιροποίησης» της συνθήκες, ο Έλληνας ΠτΔ για ανάγκη «ερμηνείας σύμφωνα με τα σύγχρονα δεδομένα» και τέλος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για «εκσυγχρονισμό». Ποιος είναι ο «εκσυγχρονισμός» κατά των Α.Τίπρα, αλλά και τι επιδιώκει η Τουρκία;
Καταρχάς αφορά το καθεστώς των μουφτήδων στην Δυτική Θράκη (οι οποίοι διορίζονται από το ελληνικό κράτος όπως προβλέπεται) και φυσικά το φλέγον θέμα του εθνοτικού και όχι θρησκευτικού προσδιορισμού (όπως ήταν μέχρι σήμερα) της μουσουλμανικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης. Τα ανταλλάγματα, που υποτίθεται θα πάρει η Ελλάδα ήσσονος σημασίας: Κάποια ρύθμιση για την Θεολογική Σχολή της Χάλκης σε συνδυασμό με θέματα απόδοσης περιουσιών σε Έλληνες της Κων/πολης που εκδιώχθηκαν από το πογκρόμ του 1955.
Μάλιστα ο Ερντογάν έφερε το συγκεκριμένο θέμα σε δηλώσεις του στο Μέγαρο Μαξίμου μιλώντας «για σφάλματα του παρελθόντος που ανάγκασαν Έλληνες να «αποχωρήσουν»(!) από την Πόλη.
Να σημειωθεί πως ο Τούρκος πρόεδρος επιστρατεύοντας τη γνωστή τουρκική πονηριά, προσπάθησε να εξισώσει το θέμα των μουφτήδων με αυτό του Πατριάρχη.
Δεν ξέρει όμως (ή μάλλον γνωρίζει πολύ καλά αλλά δεν λέει) ότι το θέμα του Πατριάρχη (η εκλογή του δηλαδή)  έχει λυθεί με σουλτανικό φιρμάνι και δεν περιέχεται στην Συνθήκη της Λωζάννης όπως το θέμα του διορισμού  μουφτή απ το ελληνικό κράτος και όχι η εκλογή του από την μειονότητα.
Ο Τούρκος πρόεδρος πάτησε σε καταδικαστική απόφαση του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με την οποία η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να αναγνωρίσει ως «τουρκική» την μουσουλμανική ένωση Ξάνθης.
Οι αλλαγές που έρθουν για την Ελλάδα από την προδιαγεγραμμένη αυτή ήττα θα είναι τεκτονικές.
Αυτό γιατί μια «επικαιροποίηση» της Συνθήκης όπου η μουσουλμανική μειονότητα, αίφνης θα βρεθεί να αναφέρεται ως «τουρκική», πολύ απλά σημαίνει ότι η Τουρκία θα έχει δικαίωμα να παρεμβαίνει στο εφεξής σε οτιδήποτε συμβαίνει στην Δυτική Θράκη!
Και επίσημα πλέον. Για οποιοδήποτε θέμα που θα εγείρουν οι «Τούρκοι» της δυτικής Θράκης αμέσως το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών, θα επικαλείται θέμα εθνικής μειονότητας και θα αποκτήσει λόγο στην περιοχή.
Ουσιαστικά θα μετατρέψει έτσι τη δυτική Θράκη σε προτεκτοράτο της Τουρκίας. Και αυτό με την σύμφωνη γνώμη της Ελλάδας!

Με αυτές τις τρεις λέξεις ουσιαστικά έβαλαν την ταφόπλακα σε μια συνθήκη η οποία ρύθμισε -υποτίθεται- μια και δια παντός όλα τα εκκρεμή θέματα που προέκυψαν μετά την Μικρασιατική Καταστροφή.
 Από τη στιγμή που θα αλλάξουν τα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία και το Ιράκ, η Συνθήκη της Λοζάνης παύει να ισχύει και για την Ελλάδα. Σε αυτό αναμένεται διάψευση από τα κανάλια της διαπλοκής και των μυστικών υπηρεσιών που δρουν στην Ελλάδα αλλά ισχύει.  Η Ελλάδα φαίνεται ότι το επιζητεί αυτό, βάζοντας σε άμεσο κίνδυνο και την αλλαγή των δικών της συνόρων. Το πως έκαναν χειρότερες τις προϋποθέσεις για αυτό Τσίπρας, Κοτζιάς και Καμμένος υπο την ανοχή του Κούλη Μαριονετάκη του NOOR-1 Αυτά τα θέματα οι πληρωμένοι κοντυλοφόροι στα ΜΜΕ τα αποκρύπτουν με ανακρίβειες, γενικότητες, συκοφαντίες στο διαδίκτυο και παραπληροφόρηση.

Στη Βουλή ψηφίζονται οι τροπολογίες ως έχουν
και όχι οι αιτιολογικές εκθέσεις και οι αναφορές για "Εθνική Ακεραιότητα" όπως κάποιοι της ΝΔ ισχυρίζονται για να δικαιολογήσουν το αδικαιολόγητο. Όλα πρέπει να είναι σαφή σε μια τροπολογία και το κυριότερο, η αναφορά στη Συνθήκη της Λοζάνης δεν υπήρχε στην τροπολογία που κατετέθη. Τέλος με αυτό.
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου