Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

Πώς το Μαξίμου παραποιεί το εθνόσημο





Στο βίντεο της… «Λόλας» τρίτωσε το κακό.  Η παραποίηση του εθνοσήμου είναι ένα από τα κοινά στοιχεία που εμφανίζονται στα, μέχρι στιγμής, τρία βίντεο διαφήμισης του κυβερνητικού έργου, με τελευταίο από αυτά το «Λόλα, να ένα γεύμα!».
Καθένα από αυτά κλείνει με το ίδιο γραφικό: Κάτω από τον εθνικό θυρεό, αντί των λέξεων «Ελληνική Δημοκρατία» αναγράφεται το «Ελληνική Κυβέρνηση». Η αισχρότητα αυτή δεν είναι προϊόν λάθους ή άγνοιας, ούτε γίνεται τυχαία. Αντιθέτως, όπως φαίνεται από την τριπλή επανάληψη, συνιστά μέρος μιας συγκεκριμένης στρατηγικής εκ μέρους των υπευθύνων επικοινωνίας του Μεγάρου Μαξίμου. Η στρατηγική αυτή προφανώς στοχεύει στην παράλλαξη του καθιερωμένου, αρχέτυπου εθνικού συμβόλου ώστε το επίκεντρο της προσοχής να μετατοπιστεί στην Κυβέρνηση. Ακόμη και εις βάρος της Δημοκρατίας.
Το επικίνδυνο αυτό παιχνίδι με το εθνόσημο, εκτός του ότι είναι νομικά και ποινικά επιλήψιμο, καταχωρίζεται στις αποδείξεις για το μέγεθος του σεβασμού που τρέφει η νυν κυβέρνηση προς τους θεσμούς και τη σημειολογία τους. Και, πιθανότατα, η προσπάθεια συμβολικής απαξίωσης της Δημοκρατίας θα συνεχιστεί με κλιμακούμενη ένταση με βίντεο αλα «Λόλα» που λειτουργούν σαν προετοιμασία  κατάργησης της δημοκρατίας.

1 σχόλιο:

  1. Φιλε εχουμε παρει μπρος το τελευταιο μηνα και φτιαχνουμε Κρητικα εδεσματα. Χθες φτιαξαμε για πρωτη φορα Μαγγιρι, περισσοτερο απο περιεργεια, πως διατρεφονταν οι προγονοι μας εν καιρω πολεμου που δεν υπηρχαν ουτε καν τα απαραιτητα.
    Παθαμε πλακα με την απλοτητα και την γευση αυτου του φαγητου μα κυριως με την απλοικη εμπνευση αυτης της σουπας.
    Με λιγα υλικα το πιατο απογειωνεται και γινεται το καλυτερο εδεσμα για τη βαρυχειμωνια.
    Η βασικη συνταγη περιεχει αλευρι ελαχιστο λαδι και λιγο αλατι, ανοιγεις φυλλο και φτιαχνεις ας πουμε χυλοπιτακια τα οποια μισα τα βραζεις και τα αλλα μισα τα τσιγαριζεις και επειτα τα αναμιγνυεις ολα μαζι στη σουπα.
    Εμεις φτιαξαμε το ζυμαρι με αγελαδινο γαλα και λαδι, προσθεσαμε δυο σκελιδες σκορδο στη σουπα, ελαιολαδο, ελαχιστο κυμινο μια ντοματα ψιλοκομμενη και στο τελος προσθεσαμε λιγο καυτερο μπουκοβο. Δεν θελαμε να ξεφυγουμε πολυ απο τη βασικη συνταγη.
    Δεν εμεινε ουτε για δειγμα.
    Η επομενη που θα φτιαχτει το ζυμαρι θα γινει με κατσικισιο γαλα και λαδακι, και γιδα βραστη χρησιμοποιωντας τα ιδια υλικα με την προηγουμενη. Καταλαβαινεις τι εχει να γινει.
    Εδω το βιντεακι με την παραδοσιακη Κρητικη συνταγη
    https://www.youtube.com/watch?v=RZeXvwHBrcM
    Και εδω ο θησαυρος των Κρητικων γευσεων και οχι μονο.
    https://www.youtube.com/playlist?list=PLHvDyf-jf6NBQkJfss3uSVLl1UDxW_xJk

    ΑπάντησηΔιαγραφή