Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018

Πάμε να φύγουμε ρε από αυτό το απάνθρωπο μπουρδέλο.



Σύμφωνα με την έρευνα οικονομικού κλίματος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) εκτεθειμένο σε ακραίες συνθήκες φτώχειας και υπερχρέωσης το 20% των Ελλήνων.

Πάνω από 70% των νέων θέλουν να αναζητήσουν εργασία στο εξωτερικό, το 51% των νοικοκυριών στηρίζεται σε συντάξεις παρά τις επιμέρους περικοπές και 3 στους 4 ανέργους βρίσκονται σε κατάσταση μακροχρόνιας ανεργίας.

Ένα στα πέντε νοικοκυριά εκφράζει φόβο για απώλεια της κατοικίας του και 1 στα 4 νοικοκυριά δηλώνει αδυναμία κάλυψης των υποχρεώσεων του.
Οι κατασχέσεις στους τραπεζικούς λογαριασμούς των οφειλετών τρέχουν με τα χίλια και φέρνουν ζεστό χρήμα στα κρατικά ταμεία. Πάνω από 5 δισ. ευρώ εισπράχθηκαν το 2017 από τις κατασχέσεις καταθέσεων αλλά και τις ρυθμίσεις που «τρέχουν» την ώρα που τα ληξιπρόθεσμα χρέη εκτοξεύτηκαν στα 101,2 δισ. ευρώ στο τέλος Δεκεμβρίου.

Μόνο τον τελευταίο μήνα του 2017 οι φόροι που δεν πλήρωσαν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις ανήλθαν σε 1,3 δισ. ευρώ ενώ τα νέα χρέη που προστέθηκαν πέρυσι στην τεράστια δεξαμενή των ληξιπρόθεσμων οφειλών έφθασαν τα 12,931 δις. ευρώ.  
1.744.115 οφειλέτες βρίσκονται στον προθάλαμο κατασχέσεων. Στα 30,5 δις ευρώ έχουν εκτοξευθεί τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία και το ΚΕΑΟ βάζει ως στόχο για το 2018 την είσπραξη 100.000.000€ τον μήνα από ρυθμίσεις ή κατασχέσεις. Από τα 1,187 εκατ. των οφειλετών που είναι ενταγμένοι στο ΚΕΑΟ λόγω χρεών στα ταμεία, μόλις οι 62.911 εξοφλούν τμηματικά τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς τα ταμεία μέσω κάποιας ρύθμισης.

Με άλλα λόγια, μόλις λίγο πάνω από το 5% όσων χρωστούν στα ταμεία, είναι σε θέση να εξοφλήσει τα χρέη του.

Εάν συνυπολογίσουμε ότι όποιος έχει ένα σπίτι και θέλει να το πουλήσει δεν μπορεί εάν χρωστά έστω ένα ευρώ στο δημόσιο και περιμένει απλώς να του το πάρουν , όποιος θέλει να κληρονομήσει δεν μπορεί εάν χρωστά ,και όποιος θέλει να ανοίξει επιχείρηση δεν μπορεί εάν χρωστά. Αυτό που απομένει είναι να μην τον θάβουν εάν χρωστά.  

Κατά τα λοιπά o Κοστέλο λέει ότι ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας βρίσκεται σε ικανοποιητικό σημείο και ότι υπάρχει σε εξέλιξη προσπάθεια για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων τα οποία στο τέλος του 2019 θα πρέπει να μειωθούν σε 60 δις ευρώ από  120 δις ευρώ.   Αντέχετε άλλα δέκα χρόνια;

 

8 χρόνια μνημόνια δεν οδήγησαν πουθενά. Ο λαός υποφέρει χωρίς λόγο.

 

Χωρίς ελπίδα είσπραξης 30 δισ. ευρώ από τα 102 δισ. ευρώ των ληξιπρόθεσμων χρεών του Δημοσίου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου