Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

«Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας»





«Αμφότερες εγείρουν αξιώσεις για βραχονησίδες στο Αιγαίο».

Ο γερμανικός Τύπος αναφέρεται στη νέα ένταση μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας με αφορμή το περιστατικό με την ελληνική σημαία στη βραχονησίδα Μικρός Ανθρωποφάγος στην περιοχή των Φούρνων.
Σε ανταπόκριση που δημοσιεύεται σε πολλές γερμανικές εφημερίδες (μεταξύ άλλων στις Hannoversche Neue Presse, Kieler Nachrichten και Dresdner Neueste Nachrichten) επισημαίνεται ότι «η Ελλάδα και η Τουρκία ερίζουν για νησιά του Αιγαίου». Οι δύο χώρες «βρίσκονται σε τροχιά αντιπαράθεσης. Αμφότερες εγείρουν αξιώσεις για βραχονησίδες στο Αιγαίο. Αυτές θέλουν εν ανάγκη να τις επιβάλουν στρατιωτικά. Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ένας από τους δύο νατοϊκούς εταίρους θα μπορούσε να υποχωρήσει», γράφει το δημοσίευμα, σχολιάζοντας ότι «ο ψυχρός πόλεμος στην περιοχή των Φούρνων θα μπορούσε να κλιμακωθεί σε θερμή διένεξη».
Ο γερμανός ανταποκριτής παίρνει αφορμή από την παρούσα κατάσταση στο Αιγαίο για να υπενθυμίσει την κρίση των Ιμίων το 1996, η οποία, όπως αναφέρει, «είχε ξεκινήσει με μια παρόμοια αντιπαράθεση για σημαίες».



Και ο αλωνίζων την επικράτεια ξεπερνώντας ακόμη και τον Φούχτελο, είπε την κοτσάνα του, αλλά πήρε την δέουσα απάντηση …….



 

Τουρκία και Ελληνική ΑΟΖ. Πως δίνουν έδαφος οι Καμμένοι ή πως γκριζάρουν την Ελληνική ΑΟΖ οι Τούρκοι. ΠΩΣ ΑΛΛΑΖΕΙ και η υφαλοκρηπίδα!


 

Γιατί δεν έχουν βάλει τάνκς να καλύπτουν Ανθρωποφάδες και Ίμια τόσα χρόνια οι προδότες; Μέγιστη απόσταση ρίψης οβίδας απο τάνκ είναι τα 4 km τουλάχιστον!!!


ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ: ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΕΣ ΑΛΛΙΩΣ ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ

 

1 σχόλιο:

  1. Δεν μπορώ να κατανοήσω της σύγχυση που προέκυψε με το περιστατικό της ύψωσης ελληνικής σημαίας στο σύμπλεγμα των νησίδων στους Φούρνους. Μια σύγχυση η οποία μάλιστα εντείνεται από τον τρόπο αντίδρασης της κυβέρνησης, της αντιπολίτευσης αλλά και του Τύπου ο οποίος έσπευσε να καταδικάσει την ενέργεια των πολιτών να υψώσουν την σημαία και να τους χαρακτηρίσει ανεύθυνους εθνικιστές προβοκάτορες ή ηλίθιους.
    Ωστόσο, πέρα και ανεξάρτητα από τα κίνητρα των πολιτών, υπάρχουν μερικά ερωτήματα που κανείς (δεν επιθυμεί να ακούσει) δεν τολμά να απαντήσει:
    Αποτελούν οι εν λόγω νησίδες τμήμα της ελληνικής επικράτειας; Έχουν δικαίωμα πρόσβασης Έλληνες πολίτες σε Δημόσια γη;
    Η αδυναμία της κυβέρνησης να απαντήσει καταφατικά και στις δύο αυτές ερωτήσεις περιγράφει τα αποτελέσματα της συντριπτικής διπλωματικής ήττας που υπέστη η χώρα λόγω της κρίσης των Ιμίων τον Γενάρη του 1996, με την κατάπτυστη «Συμφωνία της Μαδρίτης» του προδότη Σημίτη.
    Συνέπεια αυτής της ήττας είναι ότι εκτός των Ιμίων υπάρχουν δεκάδες νησίδες και βραχονησίδες που η Τουρκία χαρακτηρίζει «γκρίζες περιοχές» απαγορεύοντας στην Ελλάδα κάθε είδους δραστηριότητα πάνω και γύρω τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή