Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018

Πάλι καλά που δεν τους έδωσαν αυτά της φώτο.



Οι στρατιωτικοί σχολιάζουν την ανακοίνωση του ΓΕΣ . Τι γνώμη έχουν για τα άρβυλα που διανεμήθηκαν στον Έβρο και τα νησιά.
Πίσω από τα χαμόγελα που είδαμε στις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα το ΓΕΣ ως συνοδευτικό υλικό για την είδηση της διανομής 20.000 νέων άρβυλων, υπάρχει μάλλον αυστηρή κριτική η οποία φυσικά δεν βγαίνει ανακοίνωση.
Το Armyvoice.gr κάλεσε από το πρωί τους στρατιωτικούς να πουν τη γνώμη τους για το θέμα.
Από τις απαντήσεις, βλέπουμε ότι ενώ το υλικό που χρησιμοποιείται είναι καλό, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στην χρήση του, καθώς η κατασκευή είναι βαριά με αποτέλεσμα να προκαλεί περισσότερα προβλήματα από όσα θα έλυνε.
Επιπλέον όπως φαίνεται δεν πήραν όλα τα στελέχη νέου τύπου άρβυλα, καθώς αυτά υπάρχουν σε μεγάλα μεγέθη, Δεν υπάρχουν σε γυναικεία.
Τέλος πολλοί μας εξηγούν γιατί προτιμούν τα άρβυλα του εμπορίου και προτείνουν λύσεις.
Δείτε τα σχόλια:
«Θέλοντας να απαντήσω σε ένα δημοσίευμα που είδα ότι ενώ χορηγήθηκαν αρβύλα νέου τύπου σε στελέχη, πολλά στελέχη αγοράζουν από έξω αρβύλα, θα ήθελα να πω ότι μου χορηγήθηκαν αρβύλα παλιού τύπου και όχι νέου.
Και όταν αναρωτήθηκα γιατί, με ενημέρωσαν ότι τα νέου τύπου αρβύλα διατίθενται μόνο σε μεγάλα μεγέθη,οπότε το μεγαλύτερο μέρος των γυναικών στελεχών δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί.
Οπότε το πρόβλημα παραμένει καθώς τα παλιού τύπου δεν είναι το ίδιο άνετα, σε σχέση με τα νέου τύπου. Ευχαριστώ πολύ».
«Έχουν πολύ καλό δέρμα, καλή κατασκευή και χαλάνε δύσκολα, αλλά είναι βαριά και με πολύ σκληρή σόλα σαν ξύλο.
Όταν φορέσεις αρβυλο εμπορίου δεν έχει καμία σχέση, σαν να φοράς αθλητικά παπούτσια στη δουλειά».
«Σαν αρβυλο είναι πολύ καλό. Ο λόγος που τα στελέχη αγοράζουν από έξω είναι καθαρά και μόνο η ανατομία.
Όταν φοράς τόσες ώρες ένα παπούτσι που είναι με ξερή σόλα τα πόδια σου μουδιάζουν. Άρα το συμπέρασμα είναι ότι αυτό το αρβυλο με διαφορετική σόλα (vibram) νομίζω θα ήταν καλό.
Σκεφτείτε ότι τα πιο παλαιού τύπου άρβυλα τα πηγαίναμε σε τσαγκάρη και αλλάζαμε την σόλα».
«Όταν προσπαθείς να αναβαθμίσεις τον στρατό το ξεκινάς πρώτα από τα πιο απλά την ένδυση και την υπόδηση.
Αν κάποιοι νομίζουν ότι δίνοντας αυτά τα άρβυλα λύνουν το πρόβλημα της υπόδησης είναι βαθιά νυχτωμενοι. αυτά τα άρβυλα ούτε οι ήρωες του 40 που πολέμησαν σε αντίξοες συνθήκες θα τα φορούσαν.Ζήτω η μέριμνα για το προσωπικό του στρατού».
«Καλησπέρα σας είμαι στέλεχος του ΕΣ. Θα σας μιλήσω για τα πολύ διαφημισμένα ” καινούργια” αρβύλα .
Καταρχήν είναι γελοίο το ότι διαφημίζεται η χορήγηση τους ενώ έχουν να χορηγηθούν όλα τα στελέχη εδώ και 5 χρόνια τα στοιχειώδη ( αρβύλα , στολές κλπ) .
Τα άρβυλα αυτά τα χρησιμοποίησα μία και μόνο φορά και δεν πρόκειται να τα ξανά χρησιμοποιήσω.
Αυτό διότι δεν υπάρχει η στοιχειώδης ανατομικότητα στον πάτο είναι φλατ εντελώς ίσια είναι εντελώς ακατάλληλα για όλες τις δραστηριότητες μας λόγω της καταπόνησης στα πόδια.
Το μόνο καλό σε αυτό το αρβυλο είναι το δέρμα του και ΤΙΠΟΤΕ μα ΤΙΠΟΤΕ άλλο.
Το καλοκαίρι το πόδι βράζει όταν εκτίθεται το αρβυλο στον ήλιο. Κάτι που δεν ισχύει με τα αξιόλογα άρβυλα του εμπορίου διότι διαθέτουν τεχνολογία αντανάκλασης του ήλιου ενώ του ΕΣ δεν διαθέτουν ούτε κατά διάνοια τέτοια τεχνολογία.
Οι ειδικές δυνάμεις μας τι άρβυλα φοράνε σας ερωτώ Πάντως όχι αυτά τα άρβυλα. Όσα στελέχη δεν διαθέτουν την οικονομική άνεση να αγοράσουν άρβυλα απλά αλλάζουν τους πάτους με 45€ περίπου.
Αν δεν μπορούν να κατασκευάσουν αξιόλογα άρβυλα ας κάνουν σύμβαση με μια σοβαρή εταιρία όπως έχουν όλοι οι υπόλοιποι στρατοί στο ΝΑΤΟ. Καλή χρονιά εύχομαι».
«Το 90% σε κάθε μονάδα φοράει άρβυλα εμπορίου. Τα άρβυλα χορήγησης είναι βαριά, δεν είναι αδιάβροχα.
Το ιδανικό για πολλούς είναι να κατασκευαστούν άρβυλα πιο ελαφριά, αδιάβροχα με μεμβράνες goretex και χρώματος ερήμου η Brown που είναι πιο συμβατά με τα χρώματα της ελληνικής γης, δεν θα χρειάζονται καθημερινό βάψιμο.
Εξοικονομείται έτσι αρκετό χρήμα από την μη καθημερινή βαφή τους.
Τα μαύρα άρβυλα μπορούν να χρησιμοποιούνται μόνο σε παρελάσεις παρατάξεις επιθεωρήσεις κλπ. Αυτό βλέπω ότι επιθυμεί η συντριπτική πλειοψηφία των στρατιωτικών».

1 σχόλιο:

  1. Εχω αλλαξει αρβυλες και αρβυλες, μποτες κυνηγιου μποτες πεζοποριας, μοτοσυκλετας, σαν τα αρβυλα του στρατου τα 700 ΣΕ δεν εμπιστευομαι κανενα για σκληροτραχηλα εδαφη και πεζοπορια. Το θεμα ειναι να ξερεις πως θα τα στρωσεις πανω στο ποδι σου και τι συντηρηση θα τους κανεις!
    Το πρωτο πραγμα που θα τους κανεις ειναι να τα τσακισεις δυνατα δεξιοστροφα και αριστεροστροφα κρατωντας τη φτερνα της μποτας με το ενα χερι και με το αλλο χερι κρατας τη μυτη της μποτας.
    Αυτο θα το κανεις 3-4 φορες.
    Μετα τη σπας κλεινοντας τη προς τα πανω, κρατωντας φτερνα και μυτη.
    Το επομενο ειναι τα κορδωνια να ειναι σε δεσιμο χιαστη.
    Εκει που ειναι η κλειδωση του κουτουπιε δεν περνας στις 2 αντικρυστες τρυπες τα κορδωνια αλλα αφηνεις κενο για να μη σε κοβει τη στιγμη που λυγιζει το πελμα. Μετα απο καποιες μερες (αρκετες) που θα εχει καλουπιασει, μπορεις να περασεις κανονικα τα κορδωνια απο ολες τις τρυπες.
    Βγαζεις απο μεσα το πλαστικο διχτυωτο πατο και βαζεις αντιμυκητιακους πατους ή θερμαινομενους πατους για καταστασεις που ριχνει χιονια.
    Και τελος ζεσταινεις λιπος και το περνας καθε μερα με τη βουρτσα να ποτιζει το δεμα. Αν δεν εχεις λιπος αναβεις φωτια με τον αναπτηρα στη παστα καμελ και οπως ειναι παιρνεις με τη βουρτσα και το μπλαστρωνεις.
    Μπαινεις σε χιονια και ποταμι μεχρι τον αστραγαλο και δεν καταλαβαινει Χριστο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή