Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019

Στήνει παιχνίδι με τη Λιβύη η Άγκυρα και βάζει χέρι σε Κρήτη και Κύπρο σε συνενόηση με την.... «Ελλάδα».


Ετοιμάζεται να τρυπήσει στο οικόπεδο 7, αμφισβητεί την αδειοδότηση της Ελλάδας στην Κρήτη και προσδοκά σε Βάση στη Λιβύη.
Ποια είναι η σχέση του Διεθνούς Δικαίου με τα κυριαρχικά δικαιώματα ενός κράτους στη θάλασσα; Η Ισχύς! Ο πρώτος τρόπος καθορισμού από πλευράς κρατών σε ό,τι αφορά τα κυριαρχικά τους δικαιώματα στη θάλασσα ήταν όπως έχει μείνει και καταγράφεται στο Διεθνές Δίκαιο, ο εξής: “Cannon Shot Rule”. Σε ελεύθερη μετάφραση: Κανόνας της Βολής του Κανονιού. Όσο, δηλαδή, μεγαλύτερη είναι η στρατιωτική ισχύς ενός κράτους, τόσο μεγαλύτερη είναι η κυριαρχία του εντός της θάλασσας. Και επί του εδάφους του βεβαίως.

Η κυριαρχία του είναι ανάλογη της ισχύος του. Βεβαίως, μετά από χρόνια ήρθε το Διεθνές Δίκαιο να απονείμει δικαιοσύνη. Και να καθορίσει ότι η κυριαρχία των κρατών, ανεξαρτήτως της ισχύος της, φτάνει τα 12 ναυτικά μίλια, ενώ ώς τα 200 εκτείνονται τα ειδικά κυριαρχικά του δικαιώματα, στο πλαίσιο της ΑΟΖ του.
Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στο πρακτορείο ειδήσεων «Ανατολή», στις 24/10/2018, παρουσίασε χάρτη με την τουρκική εκδοχή της Υφαλοκρηπίδας/ΑΟΖ, με τον οποίο φαίνεται η επέκταση των μέχρι σήμερα έκνομων επιδιώξεων της Άγκυρας και νότια της Κρήτης. Η Τουρκία βεβαίως δεν σταματά στην Κρήτη, αλλά τρυπά στο οικόπεδο 7 εντός της Κυπριακής ΑΟΖ έχοντας φόντο τη Γαλάζια Πατρίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου