Δευτέρα 4 Μαΐου 2020

Βαίνωμεν προς το Σουηδικό μοντέλο.



Τήρηση των μέτρων, επιφυλακτικότητα και αγωνία συνθέτουν την εικόνα της πρώτης ημέρας μετά την χαλάρωση των μέτρων σε πολλές πόλεις της Ελλάδας. Ο κόσμος δεν μένει πλέον σπίτι, αλλά προσπαθεί να μείνει ασφαλής, επιστρέφοντας σταδιακά σε μια πρωτόγνωρη «κανονικότητα».
Οι πρώτες επιχειρήσεις άνοιξαν, ωστόσο η τήρηση των μέτρων φαίνεται να καθορίζει τον νέο τρόπο κοινωνικής συμπεριφοράς της πλειονότητας των πολιτών στην περιφέρεια.
Την ώρα που οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες μοιράζουν μάσκες στους πολίτες και βάζουν πλαφόν στις τιμές στην Ελλάδα ο Κούλης  ανεβάζει βίντεο με χειροτεχνίες. 

Αφού έτρεξαν να την κάνουν υποχρεωτική, την «επικίνδυνη» - όπως την χαρακτήριζαν - μάσκα, βάζοντας μας μάλιστα και πρόστιμο 150 ευρώ. Αφού στη συνέχεια «έμπλεξαν τα μπούτια τους» για το που είναι υποχρεωτική και για το που όχι, αποφάσισαν να συνεχίσουν την στρατηγική Άδωνι Γεωργιάδη και να κάνουν τους ανήξερους. 
 Την ίδια ώρα η Ισπανία, την οποία τα ελληνικά ΜΜΕ θεωρούν ως παράδειγμα προς αποφυγήν μοιράζει έξι εκατομμύρια μάσκες σε σιδηροδρομικούς σταθμούς, 7 εκατομμύρια σε περιφέρειες και 1,5 εκατομμύριο μάσκες σε οργανισμούς κοινωνικής πρόνοιας.
Ταυτόχρονα βάζει πλαφόν τιμής στα 0,90 ευρώ και στην Ιταλία το πλαφόν είναι στα 50 λεπτά. 

Όλα αυτά είναι φυσικά... λαϊκισμοί και κρατικές παρεμβάσεις στην «ελεύθερη αυτορυθμιζόμενη αγορά», των ημετέρων... μασκοφόρων.







Ποιο χαρακτηριστικό δείγμα για την "αυτορύθμιση της αγοράς"  βασει τον Μπουμπούκο δεν μπορεί να υπάρξει απ' το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας ¨ΝΕΑ". Προφανώς κάποιοι μασκαράδες που παράγουν και εμπορεύονται μάσκες δεν τα βρήκαν στην μοιρασιά, και διοχέτευσαν την πληροφορία στην φυλλάδα .

"Διαφορές μέχρι και 6.000% έχουν οι μάσκες κατά του κοροναϊού που προμηθεύονται νοσοκομεία αλλά και άλλοι φορείς!" είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος στο ρεπορτάζ του οποίου αναφέρεται:  "Υπάρχουν τεράστιες διαφορές στο κόστος αγοράς από κρατικές υπηρεσίες - κυρίως από την περιφέρεια -, γεγονός που προκαλεί υπόνοιες για παράνομες συναλλαγές και συνεννοήσεις ή σε τρικ με τεχνητές ελλείψεις κ.λπ. για να αυξάνεται το κόστος".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου