Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020

Το «κεραμίδι» ειναι ακριβούτσικο.

Σύμβαση ύψους 120 εκατ. ευρώ για την κατασκευή και συντήρηση των δομών φιλοξενίας λαθρομεταναστών στα νησιά Σάμο, Κω και Λέρο υπέγραψε η Μυτιληναίος. Στον διαγωνισμό του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, που έγινε με την κλειστή διαδικασία, είχαν προσκληθεί και οι ΑΚΤΩΡ και ΤΕΡΝΑ.

Όπως προβλέπεται στο τεύχος δημοπράτησης, η Mυτιληναίος θα κατασκευάσει τις δομές φιλοξενίας λαθρομεταναστών στα νησιά Σάμο, Κω και Λέρο, αλλά θα παρέχει και υπηρεσίες συντήρησης εγκαταστάσεων για χρονικό διάστημα 12 μηνών από την παραλαβή τους. Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του κατασκευαστικού έργου ορίζεται από τη σύμβαση σε μόλις επτά μήνες από την υπογραφή της, δηλαδή μέχρι τις 15 Μαΐου 2021.

Στη Σάμο, η δομή θα αναπτυχθεί στη θέση «Ζερβού», του Δήμου Ανατολικής Σάμου, σε έκταση περίπου 200 στρεμμάτων. Στο νησί υφίσταται έκταση επιπλέον 45 στρεμμάτων, όπου κατασκευάζεται άλλη δομή. Στην Κω, η εγκατάσταση θα αναπτυχθεί στην περιοχή «Μεσοβούνι», σε έκταση περίπου 67 στρεμμάτων. Η διαμόρφωση της δομής θα αναπτυχθεί και σε όμορη έκταση εντός του «Στρατοπέδου Καπετάν Λαζαρή» (96 στρέμματα), όπου υφίσταται ήδη κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης. Στη Λέρο, η δομή θα αναπτυχθεί στη θέση «Όρμος Λακκί», σε έκταση περίπου 63 στρεμμάτων.

1 σχόλιο:

  1. ΔΕΞΙΑ ΧΟΛΕΡΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΝΟΥΚΛΑ ΚΑΒΑΤΖΩΜΕΝΕΣ ΣΤΟ ΣΒΕΡΚΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΟΣΣΑΝΤ , ΑΦΑΝΙΖΟΥΝ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΡΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.
    ΕΙΠΑΜΕ ΔΕΞΙΑ ΧΟΛΕΡΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΝΟΥΚΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή