Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022

«Ομάδα διαχείρισης στο ΥΠΕΞ»

Απίστευτο και όμως αληθινό! Η Κομισιόν, όπως υποστήριξε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών, επέβαλε μεγάλη ιδιωτική εταιρεία συμβούλων (σύμφωνα με πληροφορίες, την Price Waterhouse) στο -νευραλγικής σημασίας για τα εθνικά συμφέροντα και με αρκετά απόρρητα στοιχεία- ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Στην Κομισιόν επέρριψε την ευθύνη για την ανάθεση του «σχεδίου μεταρρύθμισης» του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών σε ξένη, μεγάλη εταιρεία συμβούλων, ο εκπρόσωπός του, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής τακτικής ενημέρωσης των εκπροσώπων των Μέσων Ενημέρωσης, σε ερώτηση που του υπεβλήθη εάν έχει ανατεθεί σε ξένη, μεγάλη εταιρεία συμβούλων, και ειδικότερα στην Price Waterhouse, το «σχέδιο μεταρρύθμισης» ή μέρος αυτού, του υπουργείου Εξωτερικών, ο ίδιος, αν και δεν το αρνήθηκε, παρέπεμψε στην... Κομισιόν!

Ωστόσο, δείχνοντας ενοχλημένος, μετέθεσε την ευθύνη για τη λήψη αυτής της απόφασης στην Κομισιόν, η οποία, όπως είπε, όταν πρόκειται για προγράμματα του ευρωπαϊκού Ταμείου, θέλει να αναθέτει σε τέτοιες εταιρείες συμβούλων σχετικά έργα.

Αναλυτικότερα, απάντησε: «Κοιτάξτε να δείτε για να είμαστε ξεκάθαροι. Το υπουργείο Εξωτερικών έχει ζητήσει στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης Τεχνική Βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη μεταρρύθμιση του υπουργείου. Στο πλαίσιο αυτό η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπορεί μόνη της να επιλέξει ποιός θα αναλάβει αυτή τη βοήθεια. Από εκεί και πέρα, οποιοδήποτε ερώτημα έχετε για το ποιός θα κάνει, τι θα κάνει, αυτά μπορείτε να τα απευθύνετε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δεν είμαι αρμόδιος εγώ να απαντήσω».

Εύλογα, όμως, γεννάται το ερώτημα: Κάνει ό,τι θέλει η Κομισιόν στο ελληνικό Δημόσιο και μάλιστα σε ένα νευραλγικής σημασίας για τα εθνικά συμφέροντα και με πάμπολλα «απόρρητα» υπουργείο, όπως το Εξωτερικών; Πολύ περισσότερο. Πως είναι δυνατόν η κυβέρνηση να το δέχεται, μετατρέποντας έτσι σε «μπανανία» κρίσιμους τομείς του ελληνικού κράτους; Με αυτό το σκεπτικό, την επόμενη φορά να τοποθετηθεί κάποια εταιρεία ξένων συμβούλων για να καταρτίσει το «σχέδιο εκσυγχρονισμού» του υπουργείου Άμυνας και των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Η ελληνική κυβέρνηση, δεχόμενη την «επιτροπεία» και τα «μνημόνια» της Κομισιόν σε τομείς πρώτης γραμμής του κράτους, βάζει τη χώρα σε επικίνδυνες ατραπούς. Όπως και να' χει, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών και το μέγαρο Μαξίμου καλούνται να δώσουν πειστικές εξηγήσεις άμεσα. Είναι υποχρεωμένη η Ελλάδα να δέχεται σε τέτοιου είδους θέματα τις «ντιρεκτίβες» της Κομισιόν; Μπορούσε να αρνηθεί, αλλά δεν το έκανε;

«Μνημόνιο» Κομισιόν: Βάζουν«καπέλο» ξένη ιδιωτική εταιρεία στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών

 

 

ΕΛΙΑΜΕΠ σε Άγκυρα: «Πρέπει να αναγνωρίσουμε τα νόμιμα δικαιώματα σας στο Αιγαίο – Ο Κ.Μητσοτάκης το θέλει»

 

 Ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αλέξης Ηρακλείδης και μέλος του ΕΛΙΑΜΕΠ, Αλέξης Ηρακλείδης, υποστηρίζει ότι η Τουρκία έχει «νόμιμα» δικαιώματα στο Αιγαίο Πέλαγος και ότι η Ελλάδα θα πρέπει να είναι πρόθυμη να τα αναγνωρίσει! 

 

Ερντογάν: «Στρατιώτες προχωρήστε μέχρι να παρθεί το Εθνικό Συμβόλαιο» – Περιλαμβάνει Θεσ/νίκη-Θράκη

Για μεγάλα «τουρκικά» κοιτάσματα στην ανατολική Μεσόγειο μιλά ο Ν.Μπαχτσελί 


 

Ο χάρτης των εδαφών που περιέχονται στο «Εθνικό Συμβόλαιο», το οποίο έχει ψηφιστεί από το τουρκικό κοινοβούλιο. Σε αυτόν περιέχονται εκτός της σημερινής Τουρκίας, όλη η Κύπρος, η Θράκη, η μισή Βουλγαρία, η Θεσσαλονίκη και το βόρειο Ιράκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου