Το κόστος της στέψης του Βασιλιά Καρόλου Γ΄ ανέρχεται σε 100 εκατ. λίρες. Στο ίδιο επίπεδο και οι ετήσιες απολαβές της βασιλικής οικογένειας. Κάπως έτσι η βρετανική μοναρχία κατατάσσεται στις πιο κρατικά ακριβοπληρωμένες βασιλικές οικογένειες.
Χαρακτηριστικό ότι η βασιλική οικογένεια της Ολλανδίας, αν και δεύτερη στην κατάταξη, λαμβάνει σχεδόν τα μισά λεφτά, 44 εκατομμύρια λίρες.
Τρίτη, βρίσκεται η βασιλική οικογένεια της Νορβηγίας με κάτι περισσότερο από 32 εκατομμύρια λίρες.
Oι πουτ@νες κι οι τρελές έχουν τις τύχες τις καλές." ~ Παλιό γνωμικό του ανατολικού Σάσσεξ~
Τα θεάρεστα έργα της μαμάς του ΑΛΟΓΟΜΟΎΡΗ στην Κύπρο μας υπενθυμίζει το κυπριακό sigmalive.
Η ιστορία του Ευαγόρα Παλληκαρίδη, σχετίζεται με τη στέψη καθαυτή της Ελισάβετ τον Ιούνιο του 1953. Στην Κύπρο, τότε, όπως και σε πολλές άλλες αποικίες, είχαν φροντίσει να στολίσουν όλες τις πόλεις για το μεγάλο γεγονός.
Ο 15χρονος Ευαγόρας Παλληκαρίδης, ήταν μαθητής στο Γυμνάσιο Πάφου και διαφώνησε, όταν είδε ότι στο σχολείο του μπήκαν οι βρετανικές σημαίες. Ήταν η εποχή που το αίτημα για Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα ξεσήκωνε τα πλήθη στην Κύπρο.
Οι μαθητές, αρνήθηκαν να μπουν στο Γυμνάσιο, ζήτησαν να υποσταλούν οι σημαίες, ενώ ο Παλληκαρίδης κατευθύνθηκε προς την Πλατεία της 28ης Οκτωβρίου. Ανέβηκε στον ιστό και κατέβασε τη βρετανική σημαία υπό τα χειροκροτήματα του πλήθους.
Η κίνηση του νεαρού μαθητή πυροδότησε αντιδράσεις σε όλη την Πάφο, όπου οι μαθητές άρχισαν να ξηλώνουν οτιδήποτε βρετανικό είχε στηθεί, με αφορμή της στέψη της Ελισάβετ.
Ύστερα από έρευνες οι Βρετανοί αποικιοκράτες συνέλαβαν μαθητές, μεταξύ των οποίων και ο Παλληκαρίδης. Οι ποινές που τους επιβλήθηκαν δεν ήταν μεγάλες.
Στα 17 του χρόνια ο Ευαγόρας Παλληκαρίδης εγκατέλειψε το σχολείο και εντάχθηκε στην ΕΟΚΑ, ενώ τον Ιανουάριο του 1957 συνελήφθη, χωρίς ένταλμα και έπειτα από μια δίκη – παρωδία, κατά την οποία κανείς δεν έδωσε σημασία στα φρικτά κι απάνθρωπα βασανιστήρια που κατήγγειλε, του αποσπάστηκε ομολογία και καταδικάστηκε σε θάνατο.
Ο 18χρονος πλέον Ευαγόρας Παλληκαρίδης κατηγορήθηκε ότι έφερε οπλισμό. Παρά τις εκκλήσεις των δικηγόρων του, ο Παλληκαρίδης παραδέχθηκε ότι ήταν μέλος του ΕΟΚΑ, ότι ήθελε την ελευθερία της πατρίδας του και ότι έκανε αυτό που ήταν το καθήκον του.
Οι δικηγόροι του έστειλαν τηλεγράφημα στην Ελισάβετ που θα μπορούσε να δώσει χάρη με μία της λέξη. Η βασίλισσα, όμως, δεν απάντησε καν στο τηλεγράφημα.
Ο Ευαγόρας Παλληκαρίδης απαγχονίστηκε στις 14 Μαρτίου 1957, σε ηλικία μόλις 18 ετών.
Η εκτέλεση των Καραολή – Δημητρίου
Επίσης, στις 28 Αυγούστου 1955, ο Μιχαλάκης Καραολής μαζί με τον συναγωνιστή του Ανδρέα Παναγιώτου σκότωσαν τον αστυνομικό Ηρόδοτο Πουλλή, την ώρα που παρακολουθούσε μια συγκέντρωση του ΑΚΕΛ.
Ο Παναγιώτου κατάφερε να διαφύγει, ενώ ο Καραολής συνελήφθη σε ενέδρα από τις αγγλικές δυνάμεις και φυλακίστηκε στις Κεντρικές Φυλακές Λευκωσίας. Στις 28 Οκτωβρίου καταδικάσθηκε σε θάνατο, παρότι η σφαίρα που σκότωσε τον ελληνοκύπριο αστυνομικό προέρχοταν από το όπλο του Παναγιώτου. Οι Αγγλοι δεν του συγχώρησαν ότι κατά τη διάρκεια της ανάκρισης δεν είχε αποκαλύψει τους συναγωνιστές του.
Ο Ανδρέας Δημητρίου, νεαρός αγωνιστής της ΕΟΚΑ, πρωτοστάτησε στην αρπαγή οπλισμού από τις βρετανικές κατοχικές αρχές της Αμμοχώστου. Τα όπλα προωθήθηκαν σε διάφορες αντάρτικες ομάδες, οι οποίες μέχρι τότε ήταν εφοδιασμένες σχεδόν μόνο με κυνηγετικά όπλα.
Ο 21 ετών Δημητρίου, συνελήφθη από τις δυνάμεις κατοχής στις 22 Νοεμβρίου 1955, κατηγορήθηκε ότι πυροβόλησε και τραυμάτισε στην Αμμόχωστο τον πράκτορα της «Ιντέλιτζενς Σέρβις», Σίντνεϊ Τέιλορ και καταδικάσθηκε σε θάνατο.
Στις 10 Μαΐου 1956, ο Μιχαλάκης Καραολής και ο Ανδρέας Δημητρίου απαγχονίστηκαν στις Κεντρικές Φυλακές της Λευκωσίας. Η γενναία στάση τους μπροστά στους δημίους τους και το γεγονός της θανάτωσής τους προκάλεσαν παγκόσμια αντίδραση και κατακραυγή, ενώ η Ελισάβετ θα αρνηθεί να απονείμει χάρη στους νεαρούς Κυπρίους.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣκοτώσανε την νταιανα σε δήθεν δυστύχημα, παντρεύτηκε την γκομενα του που έλεγε στον λαό του πως δεν έχει σχέση μαζί της και τώρα την κάνανε βασίλισσα. Πιο ξεφτίλα δεν υπάρχει.
Το 2018 σε επίσκεψη του στη χώρα μας ο Βασιλιάς Κάρολος έπλεξε το εγκώμιο της Ελλάδας: «Είμαστε όλοι Έλληνες. Οι νόμοι μας, η λογοτεχνία μας, η θρησκεία μας, οι τέχνες μας έχουν τη ρίζα τους στην Ελλάδα».
ΑπάντησηΔιαγραφήΛέγεσαι Αμερική αλλά δεν λέγεσαι Αμερική, καθότι ο Αμέρικο Βεσπούτσι ήταν βαφτισμένος Όμηρος.
Τον φώναζαν Ομέρικο και παραποιήθηκε σε Αμέρικο.
Η συμπαθέστατη Γερμανία. Οι ίδιο την αποκαλούν Deutschland.
Το πρώτο συνθετικό είναι το Deus δηλαδή Δίας, και το δεύτερο είναι land από την λέξη λας= πέτρα από όπου και το λατομείο.
Τουτέστιν η Γερμανία είναι η χώρα του Δία.
Η φιλτάτη Αγγλία, εκείνο το British που προέρχεται από την αρχαία λέξη Βρυτός δηλαδή παρθένος, ήταν η Αγγλία η χώρα με τις πολλές παρθένες. Από αυτού βγαίνει και το Αγγλικό virgin από όπου και η πολιτεία της Αμερικής Virginia προς τιμήν της Βασίλισσας που ήταν παρθένος.
Ιταλία, είναι ‘’εις άλω’’, εις την θάλασσαν, πιστεύω πως έχετε δεί πως μπαίνει η Ιταλία ορμητικά μέσα στην Μεσόγειο.
Ισπανία. Οι ίδιοι αποκαλούν την πατρίδα τους Espana και σωστά την αποκαλούν έτσι, αφού η χώρα λόγω των πολλών βροχών έχει πολλά δάση και ήταν αφιερωμένη στον Έλληνα θεό των δασών Πάνα. Εις τον Πάνα λοιπόν.
Αίγυπτος, είναι χαρακτηρισμένη έτσι επειδή βρίσκεται υπτίως του Αιγαίου. Εκεί θα βάλουμε
έναν τοποτηρητή μιάς και θα ελέγχουμε και την διώρυγα του Διός.
Οι Άραβες διαβάζουν από δεξιά προς αριστερά και το SUEZ διαβάζεται ως ΖΕΥΣ.
Η Ινδία. Ο Δίας είχε έναν μονάκριβο αναγνωρισμένον γυιό που τον έλεγαν Ιν. «Ο Ιν του Δία»
Λίγο πιο κεί είναι μία μεγάλη Κινεζική περιοχή που λέγεται Yunnan, δηλαδή Ιωνία.
Για πάμε και στην Ιαπωνία που εύκολα διαβάζεται ‘’η Άπω Ιωνία’’.
Ολόκληρη η Ήπειρος Ασία πήρε το όνομά της από τον αδελφό της Εκάβης Άσιο που σκότωσε στην Τροία ο Αίας ο Τελαμώνιος .
Και η Ευρώπη πήρε το όνομά της από την μεγαλομάτα Ευρώπη, κόρη του Αγήνορα και της Τηλεφάεσσας, εγγονής του Ποσειδώνα.
Ευρώπη ηταν η κόρη του Αγηνόρα, βασιλιά της Φοινίκης, Το όνομα της ίσως σημαίνει «ανοιχτομάτα» (ευρύς +ωψ) ή προέρχεται από την ακκαδική λέξη erebu (δύω).
Φιλιππίνες, Πολυνησία, Ιρλανδία ( εκ τής Ίριδος), Δανία (εκ τών Δαναών, Ποσει- Δα-ών), Γαλλία εκ τού Γαλάτη γυιού τού Ηρακλέους καί πολλά άλλα...
Ακόμη καί η κατάληξις στάν εις όλα τά κράτη τής Ανατολής είν' εκ τού Ίστημι καί παραπέμπει εις αυτό πού στέκεται ως Κράτος.
Ελληνικά Όλα ! κι ουχί ελληνοποιημένα εξ ελληνολάγνων.
Η λέξη πλαζ είναι γαλλική. Ωστόσο, η ρίζα της είναι ελληνική κι έχει επιστρέψει στη γλώσσα μας ως αντιδάνειο.
Συγκεκριμένα, η ρίζα της είναι το αρχαίο ελληνικό επίθετο πλάγιος – πλαγία – πλάγιον. Οι Λατίνοι πήραν την πλαγία κι έφτιαξαν τη λέξη plagia, την οποία την πήραν οι Γάλλοι ως plage.
Τό παρεδέχθησαν άπαντες εκ τής υφηλίου.
Totum grecorum est - " Τ' άπαντα είναι τών Ελλήνων".
-Κικέρων
" Ο κόσμος είναι η διαστελλομένη Ελλάς . Η Ελλάς είναι ο συστελλόμενος κόσμος".
- Βίκτωρ Ουγκώ
Η Ελλάδα και η Grande Grecia είναι μία γεωγραφική και ιστορική Παγκοσμιότητα.
Εμείς λοιπόν οι Έλληνες ως Μεγαλοέλληνες, έχουμε την υποχρέωση να το γνωρίζουμε.
Φρέσκα κουλούρια. Μην ξεγελιομαστε με το παρελθόν. Τώρα έχουμε αρχηγό τον Κούλη Χρυσο και είμαστε μια ξεφτιλισμενη τριτοκοσμική χώρα.
Διαγραφή🤣
ΑπάντησηΔιαγραφήΤΟΝ ΧΆΡΟ ! ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΊΔΑΤΕ ΞΟΠΙΣΩ ?
Go to mummy...⚰️
ΕΊΝΑΙ ΌΛΟΙ...ΝΤΕΝΤ.