Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023

Η ανικανότητά τους βύθισε ξανά τον κάμπο.

Κάτω από το νερό βρίσκονται 730.000 στρέμματα σε όλη τη Θεσσαλία εκ των οποίων τα 500-550.000 ήταν σπαρμένα με βαμβάκι. Αρκετά στρέμματα με καλαμπόκι και βιομηχανική ντομάτα έχουν επίσης κατακλυστεί. Αμύγδαλα, μήλα, ρίγανη, ακτινίδια αλλά και κηπευτικά στον κάμπο της Θεσσαλίας, τη διάσημη για την αγροτική της παραγωγή περιοχή, έχουν σκεπαστεί από τόνους νερό και λάσπη.

Όταν τα νερά τραβηχτούν θα αποκαλυφθεί το μέγεθος της καταστροφής πλήρως ενώ θα φανεί και πόσα παραγωγικά ζώα από τα εκατοντάδες χιλιάδες που εκτρέφονταν στην περιοχή κατάφεραν να επιβιώσουν.

Ολόκληρη η Θεσσαλία έχει 960.000 πρόβατα και 370.000 γίδια. Ωστόσο στους δήμους Μουζακίου, Καρδίτσας, Σοφάδων, Παλαμά, Φαρκαδώνας, Φαρσάλων και Αλμυρού οι οποίοι και πλημμύρισαν εκτρέφονταν 400.000 πρόβατα. Με βάση τις πρώτες μαρτυρίες κτηνοτρόφων της περιοχής χάθηκε περίπου το 1/3 των ζώων, ωστόσο απαιτείται χρόνος για να γίνει λεπτομερής καταγραφή. 

Βαρύ το πλήγμα για αγρότες και κτηνοτρόφους.

 

Στα 10 μέτρα η στάθμη του Πηνειού, μήνυμα του 112 στον Ιπποκράτη Λάρισας - «Απομακρυνθείτε προς το κέντρο»

 

ΛΑΡΙΣΑ -“ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100 ΣΟΡΟΙ ΠΝΙΓΜΕΝΩΝ – ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ”

 

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στον Πηνειό: Σπάνε το ανάχωμα στο Φράγμα της Γυρτώνης για να σωθεί η Λάρισα

 

 «Ο δήμος Παλαμά πλημμύρισε γιατί οι αρμόδιοι έσπασαν το φράγμα του ποταμού Καράμπαλη στην Καρδίτσα από τη δεξιά μεριά, για να διοχετεύσουν τα νερά στον κάμπο και στο Δήμο Παλαμά και να σώσουν την πόλη της Καρδίτσας. Το στοίχημά τους ήταν να σώσουν την πόλη της Καρδίτσας και πλημμύρισαν τον Παλαμά χωρίς να ειδοποιήσουν. Στην κυριολεξία δηλαδή τους έπνιξαν!!!


 



3 σχόλια:

  1. Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΗΚΩΝΕΙ ΤΣΙΓΑΡΟ

    ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΕΝΑΡΞΗ ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΕΓΙΝΕ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΤΟΥ 2020; ΑΙΝΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΣΕ ΤΙ ΦΑΣΗ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΤΩΡΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΕΣ 'Ή ΚΛΕΙΣΤΕΣ.

    Η κακοκαιρία Ιανός έχει κάνει την επέλασή της στην Ελλάδα από το βράδυ της Πέμπτης, 17 Σεπτεμβρίου 2020

    Ο Ιανός είναι ένας από τους παλαιότερους θεούς των Ρωμαίων.

    Απεικονίζονταν συνήθως σε σημεία διαβάσεων, όπως είναι οι θύρες, οι πύλες και οι γέφυρες. Κατά τη διάρκεια των θυσιών το πρώτο μέρος της προσφοράς αφιερωνόταν πάντα στον Ιανό και κατονομαζόταν πρώτος σε κάθε κατάλογο θεοτήτων

    Ήταν ο θεός όλων των ενάρξεων και των μεταβάσεων.Απεικονίζονταν συνήθως σε σημεία διαβάσεων, όπως είναι οι θύρες, οι πύλες και οι γέφυρες. Κατά τη διάρκεια των θυσιών το πρώτο μέρος της προσφοράς αφιερωνόταν πάντα στον Ιανό και κατονομαζόταν πρώτος σε κάθε κατάλογο θεοτήτων. Επίσης, η πρώτη ημέρα του έτους, η έναρξη της νέας χρονιάς και ο Ιανουάριος ήταν αφιερωμένος σε αυτή τη θεότητα, υποδεικνύοντας παράλληλα και τη σημασία της για τον ημερολογιακό λατρευτικό κύκλο των Ρωμαίων.

    Στον ρόλο του ως Φύλακα των Εισόδων και των Εξόδων, κρύβεται ίσως το θεμέλιο της πεποίθησης ότι ο συγκεκριμένος θεός αντιπροσώπευε τις ενάρξεις. Διαβαίνει κανείς μια πύλη, μια πόρτα ή μια γέφυρα, προκειμένου να βρεθεί σε ένα νέο τόπο, οριοθετημένο τεχνητά ή φυσικά.

    Η προέλευση αυτού του θεού διαφέρει, ανάλογα με την πηγή στην οποία απευθύνεται κανείς. Ο ένας μύθος αναφέρει ότι ο Ιανός ήταν θνητός που έφθασε στο Latium από τη μαγική γη της Θεσσαλίας και ότι τον υποδέχθηκε η Καμέση.

    Οι ναοί του Ιανού στη Ρώμη ήταν πολυάριθμοι και ο σημαντικότερος ανάμεσά τους ήταν ο Ianus Geminus, ένα διαμπερές οικοδόμημα με δύο αντικριστές πύλες, εκ των οποίων η μία έβλεπε προς την Ανατολή και η άλλη στη Δύση. Βρισκόταν στο Forum Romanum μέσω του οποίου βάδιζε ο ρωμαϊκός στρατός για τη μάχη. Αυτός ο ιδιαίτερος ναός είχε μια συμβολική λειτουργία. Όταν τις πύλες του έκλειναν, αυτό σήμαινε ότι υπήρχε ειρήνη στη ρωμαϊκή αυτοκρατορία. Όταν οι πύλες του άνοιγαν, όλοι γνώριζαν πως οι Ρωμαίοι ήταν σε πόλεμο. Ανάμεσα στις βασιλείες του Νουμά και του Αυγούστου, οι πύλες έκλεισαν μόνο μια φορά. Ο Ιανός είχε επίσης ένα ναό στο Forum Olitorium και ένα άλλο ναό που κτίσθηκε προς τιμήν του στο Forum του Nerva. Αυτός ο ιδιαίτερος ναός διέθετε τέσσερις πύλες και ήταν γνωστός ως Ianus Quadrifons, δηλαδή τετραπρόσωπος Ιανός.

    Τούτη η θεότητα, που αντιμετωπιζόταν με τον δέοντα σεβασμό από τους Ρωμαίους, σφράγιζε με την παρουσία της τις περισσότερες πύλες της πόλης και εικονογραφικά διακόσμησε αρκετά νομίσματα της δημοκρατικής και της αυτοκρατορικής περιόδου. Δεδομένου του ρόλου του ως φύλακα των Πυλών και της θέσης του ως θεού των Ενάρξεων, είναι φανερό ότι ο Ιανός έπαιζε ένα σημαντικό ρόλο τόσο στον ρωμαϊκό μύθο, όσο και στη ρωμαϊκή θρησκεία, αν και δεν ανήκει στο κύριο πάνθεο

    Υ.Γ.:There's a storm coming!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τελικα ποιος φταιει ρε συ στορμ, ο Ιανος ή ο Πουτιν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟΥ ΤΟ ΗΠΑΝ...
    €ΝΗΜ€ΡΩ$ΑΝ
    ΟΙ ΑΦΥΠΝΟΡΟΧΑΛΙΣΤΕΣ

    Η ΚΑΤΑΙ... ΓΊΔΑ!
    ΕΊΝΑΙ ΜΈΣΑ ΣΤΑ
    ΚΕΦΆΛΙΑ

    ΤΟ ΜΥΑΛΌ ΕΊΝΑΙ Ο ΣΤΌΧΟΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή