Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024

Το τριφασικό του Καραμανλή λειτούργησε και στην Γαλλία.

 

Όπως φαίνεται και από το βίντεο νίκησε το Κομμουνιστικό Κόμμα της Γαλλίας, οι πολιτικές προεκτάσεις του (συμπεριλαμβανομένου και του Μακρόν) οι Αραβόφωνοι πληθυσμοί/λαθρομετανάστες, οι Μουσουλμάνοι και οι υποστηρικτές της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς η οποία αποτελεί την ψηφισμένη κυβέρνηση των εδαφών της Γάζας. Η γαλλική σημαία δεν διακρίνεται στους πανηγυρισμούς. Η Γαλλια η 2η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, 7η στον κόσμο, και πυρηνική δύναμη (!!!), κινδυνεύει να γίνει ισλαμικό χαλιφάτο.

 Και για να μην μπερδευόμαστε, Το 26,3% των ψήφων λαμβάνει 188 έδρες Το 24,7% των ψήφων λαμβάνει 161 έδρες Το 37,1% των ψήφων λαμβάνει 142 έδρες.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται.

Οι Ελληνικές εκλογές της 19ης Φεβρουαρίου του 1956 είναι ιστορικής σημασίας λόγω του νόθου αποτελέσματος.  Απέναντι στον Καραμανλή, τέθηκε ένας ετερόκλητος πολιτικός συνασπισμός που περιελάμβανε όλο το Κέντρο και ακουμπούσε μέχρι την ΕΔΑ. Βενιζέλος, Τσαλδάρης, Παπαπολίτης, Παπανδρέου, Μπαλτατζής, Καρτάλης, Σβώλος, συνασπίστηκαν ως «Δημοκρατική Ένωσις» για να αντιμετωπίσουν μέτωπο, ένα από τα πιο περίεργα εκλογικά συστήματα στη σύγχρονη πολιτική ιστορία. 

Το λεγόμενο «τριφασικό» σύστημα Καραμανλή.

 Ήταν πλειοψηφικό με περιορισμένη εκπροσώπηση της μειοψηφίας και τρεις διαφορετικές μεθόδους εκλογής των βουλευτών με υψηλότατα όρια για είσοδο στη Βουλή. Οι Περιφέρειες και οι έδρες υπολογίστηκαν βάσει της απογραφής του 1940, δόθηκαν ιδιαίτερες διευκολύνσεις σε στρατιωτικούς και δημοσίους υπαλλήλους και ίσχυσε διαφορετικό σύστημα ανά Περιφέρεια. Πλειοψηφικό στις Περιφέρειες που εξέλεγαν έως τρεις έδρες, πλειοψηφικό αλλά με περιορισμένη κλιμακούμενη εκπροσώπηση στις Περιφέρειες έως δέκα έδρες, αναλογικό στις μεγάλες Περιφέρειες με πριμοδότηση των δυο πρώτων κομμάτων. Για να αναχαιτιστεί η ΕΔΑ και ενδεχόμενοι συνασπισμοί που θα εμπόδιζαν την εκλογή της ΕΡΕ, ετέθησαν σκόπιμα κατώτατα όρια στα ποσοστά ανά περιφέρεια: 15% για τα κόμματα και 25% για τους συνασπισμούς κομμάτων.

Αναμφίβολα, πρόκειται για μια από τις πλέον αμφιλεγόμενες εκλογικές αναμετρήσεις στην πολιτική ιστορία του τόπου.

Η ιδιαιτερότητά τους έγινε σαφής και στα αποτελέσματα:

Ψήφισαν 3.379.445 εγγεγραμμένοι, με 3.364.361 έγκυρα ψηφοδέλτια, σύμφωνα με τα οποία, ο συνασπισμός της Δημοκρατικής Ενώσεως έλαβε ποσοστό 48,15% και η ΕΡΕ 47,38%. Βάσει του περίπλοκου «τριφασικού» εκλογικού συστήματος, η Δημοκρατική Ένωση έλαβε 132 έδρες και η ΕΡΕ 165, συνεπώς διέθετε την πλειοψηφία και την εντολή να σχηματίσει Κυβέρνηση.

 

Η προφητική δήλωση των Ρώσων λίγο πριν την εκλογική «έκπληξη» στη Γαλλία,

 

Η μοίρα της Γαλλίας στα χέρια αριστερών! Ποιά η επόμενη μέρα

 

Γιατί η M.Λεπέν βρέθηκε από την πρώτη στην τρίτη θέση: Πώς οι κομμουνιστές «εργάστηκαν» για να «επιβιώσει» ο Ε.Μακρόν

 

Εκλογές στη Γαλλία: Πώς η Εθνική Συσπείρωση της Λεπέν έλαβε3 εκατ. περισσότερες ψήφους από την Αριστερά, αλλά έχασε

 

H μεγάλη συνωμοσία – Τι συνέβη και η πρώτη Le Pen βρέθηκε… τρίτη; – Η μιαρή συμφωνία και απόσυρση 224 υποψήφιων

 

Το ρεπουμπλικανικό μέτωπο, που οικοδομήθηκε μεταξύ των δύο γύρων των κρίσιμων βουλευτικών εκλογών για να περιορίσει τη δυναμική της Εθνικής Συσπείρωσης, του κόμματος της Μαρίν Λεπέν, η οποία αναμενόταν να επικρατήσει, φαίνεται πως κέρδισε το στοίχημα, μετά και τις αποχωρήσεις 224 υποψηφίων του προεδρικού συνασπισμού ή της Αριστεράς, από τριγωνικές αναμετρήσεις που δεν είχαν σημαντικές πιθανότητες να εκλεγούν.

 

Η αλαζονική απόφαση του Emmanuel Macron να προκηρύξει εκλογές οδήγησε τη Γαλλία στην αβεβαιότητα και την ακυβερνησία


Κομμουνιστές και λοιποί ακροαριστεροί στην εξουσία στην Γαλλία και ο Θεός να βοηθήσει τους γνήσιους Γάλλους!

4 σχόλια:

  1. Είναι υποκλοπή της πρόθεσης των εκλογέων. Οι εκλογείς σε επίπεδο αριθμητικό έκαναν μια επιλογή στον πρώτο γύρο. Στον δεύτερο με το κόλπο της αποχής, όπου οι ψήφοι αυτών που απέχουν πάνε στους ψήφους κάποιου άλλου κόμματος για να μην βγει η Λεπέν, προέκυψε αυτό το αποτέλεσμα. Αδιανόητο να είναι δεύτερος ο Μακρόν.
    Ο Μακρόν τα έχει σχεδιάσει όλα από πριν και του βγήκαν, κανόνισε την συμφωνία με την Αριστερά για να εμποδίσουν την Μαρίν Λεπέν. Μέσω τις συμφωνίας με την Αριστερά πέτυχε δύο πράγματα:
    -Διατήρησε ζωντανούς τους Ρεπουμπλικάνους,
    -Κατέδειξε πρόθεση να σπάσει το μέτωπο της Αριστεράς
    -Έχει μέλλον το Λαϊκό Μέτωπο ή θα διαλυθεί με την πρώτη ευκαιρία ;
    Θα διαλυθεί, μοιραίο είναι, όσο ο Μακρόν παραμένει δυνατός. Στόχος του Μακρόν είναι η παγκοσμιοποίηση, να μην επιστρέψουμε σε εθνικές πολιτικές. Όπως πχ το μεταναστευτικό, να καταργηθεί η έννοια των συνόρων κλπ. Όλοι οι μετανάστες στήριξαν την Αριστερά. Έχουμε ένα πρόβλημα ανάμεσα στους γηγενείς και σε αυτούς που δεν είναι γηγενείς. Η παγκοσμιοποίηση θέλει παγκόσμιους γηγενείς, και μάλλον τα κατάφερε.
    Τι θα γίνει θα το δούμε… Τουλάχιστον για ένα χρόνο θα έχουμε την ίδια πολιτική, δηλαδή την πολιτική Μακρόν, αλλά η κοινωνία αυτόν μισεί. Για να γλιτώσει μετέφερε μέρος της εξουσίας στην Αριστερά, δεν τον ενδιαφέρει η ριζοσπαστική δεξιά.

    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν διαβασα πουθενα καποια δηλωση του Κουτσουμπα Rolex, της Κανελη, εστω καποια ανακοινωση του Κονομιστικου Κομιστρου Εκλαβωμεν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η κοινοβουλευτική δύναμη για τα κόμματα του Τουρλού-τουρλού Μετώπου που συγκέντρωσε 182 έδρες είναι ως ακολούθως:

    Ανυπότακτη Γαλλία 74 έδρες
    Σοσιαλιστές 59 έδρες
    Οικολόγοι 28 έδρες
    Κομμουνιστές 9 έδρες
    Η Ανυπότακτη Γαλλία

    Γιατί θυμίζει πάρα πολύ συνιστώσες ΣΥΡΙΖΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λες να εχουμε και εκει δημοψηφισματα και μνημονια;

      Διαγραφή