Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009
Γιωργάκη πιάστηκες να κάνεις …ΦΑΟΥΛ.
Η στενή συνεργάτης του Γιωργάκη ήταν μέλος της ομάδας νομικών του ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΥ.
Όπως αποκαλύπτει σήμερα το «ΘΕΜΑ», σύμφωνα με τη δικογραφία της «Siemens», η στενή συνεργάτιδα του πρωθυπουργού κ.Γιώργου Παπανδρέου, και καθηγήτρια της Νομικής Αθηνών, συμμετείχε το 2007 στη νομική ομάδα που επιστράτευσε ο πρώην ισχυρός άντρας της «Siemens Hellas», για να κωλυσιεργήσει την έρευνα που διεξήγαγε η κορυφαία νομική εταιρεία των ΗΠΑ «Debevoise & Plimpton», με στόχο να κερδίσει πολύτιμο χρόνο ώστε να ρυθμίσει όλες τις εκκρεμότητες που τον «έκαιγαν». Η εμπλοκή της κυρίας Σιούτη στην πολύκροτη υπόθεση της «Siemens» αποδεικνύεται από έγγραφο-ντοκουμέντο που φέρνει στο φως το «ΘΕΜΑ».
Tο έγγραφο αυτό περιλαμβάνεται στη δικογραφία Ζαγοριανού της γερμανικής πολυεθνικής και αφορά τις ενέργειες στις οποίες προέβη η αμερικανική νομική εταιρεία και σε όλο το παρασκήνιο από τις 4 Απριλίου έως και τις 29 Ιουνίου του 2007 με σκοπό την αναζήτηση της αλήθειας, κόντρα στους νομικούς σκοπέλους που έβαζε η πλευρά Χριστοφοράκου. Η «Debevoise & Plimpton» διεξήγαγε ήδη τον εσωτερικό έλεγχο του γερμανικού κολοσσού σε κεντρικό επίπεδο κατόπιν εντολής της Επιτροπής Ελέγχου του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, έχοντας «εξασφαλίσει» ήδη από τον Νοέμβριο του 2006 τις απολογίες-καταπέλτη των …..
Ράινχαρντ Σίκατσεκ και Μίχαελ Κουτσενρόιτερ για τη διακίνηση μαύρου πολιτικού χρήματος στην Ελλάδα. Επικεφαλής του νομικού κλιμακίου που επιφορτίστηκε με το ξετύλιγμα του κουβαριού των μιζών της «Siemens» στην Ελλάδα ήταν ο Κάρολος Ζίγκερ από το γραφείο του Λονδίνου.
ΕΝΩ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ «SIEMENS ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ», ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ «DEBEVOISE & PLIMPTON» ΕΚΔΗΛΩΣΑΝ ΤΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΝΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, Ο ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΣ ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΕΝΟΣ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΣΕ ΜΕΣΩ ΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ. ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΟΧΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 2472/1997 ΠΕΡΙ «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ» ΣΤΗΡΙΧΤΗΚΕ ΣΤΟ ΟΤΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΕΝΕΡΓΟΥΣΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ, ΣΥΝΕΠΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΕΞΑΓΩΓΗ» ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΧΩΡΑ ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΕΙΔΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ (ΑΠΠΔ).
Βέβαια, στο σημείο αυτό πρέπει να αναφερθεί ότι η «Debevoise & Plimpton» διαθέτει τρία γραφεία σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Λονδίνο, Παρίσι, Φρανκφούρτη), στα οποία ενδεχομένως θα μπορούσε να γίνει η επεξεργασία των υπό έρευνα στοιχείων χωρίς να απαιτείται καμία σχετική άδεια.
Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΣΙΟΥΤΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΚΡΟΤΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΑ ΜΕ ΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΝΤΡΙΜΠΛΑ ΝΑ ΜΗ ΔΟΘΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΗΝ «DEBEVOISE & PLIMPTON» ΜΕ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ!
Επειτα από τηλεφωνική συνδιάσκεψη της «Debevoise & Plimpton» με το νομικό επιτελείο της «Siemens Hellas» στις 30 Απριλίου 2007 «συμφωνήθηκε να γίνει κοινή προσέγγιση της ΑΠΠΔ για να συζητηθεί η διαδικασία. Συμφωνήθηκε να ετοιμαστεί για τους καθηγητές Σιούτη και Φλογαΐτη ένα ενημερωτικό σημείωμα», όπως επίσης συμφωνήθηκε «να υποβληθεί η αίτηση στην ΑΠΠΔ με μία επιστολή που ζητά μία συνάντηση πριν ληφθεί η απόφαση για να εξηγηθεί το περιεχόμενο και ο σκοπός της έρευνας». Στις 9 Μαΐου του 2007 το στέλεχος της μητρικής εταιρείας Κρίστιαν Μπλάιβαϊς αναφέρει ότι δύο μεγάλα δικηγορικά γραφεία των ΗΠΑ, με παγκόσμια εμβέλεια, τα «Davis Polk & Wardwell» και «Baker & Mckenzie», κάνουν λόγο για εξαιρέσεις του νόμου ώστε να προχωρήσει η διαδικασία της έρευνας.
Το νομικό πλαίσιο που είχε επικαλεστεί ο κ. Χριστοφοράκος «έδεσε» τα χέρια των Γερμανών. Χαρακτηριστική είναι η απάντηση την αμέσως επόμενη ημέρα ενός άλλου μεγαλοστελέχους της γερμανικής πολυεθνικής στις αιτιάσεις του Κρίστιαν Μπλάιβαϊς ότι μεγάλα δικηγορικά γραφεία των ΗΠΑ γνωματεύουν πως υπάρχει τρόπος να παρακαμφθούν τα εμπόδια και να συνεχιστεί άμεσα η έρευνα. «Έχουμε συμφωνήσει με την "Debevoise" ότι θα κάνουμε αιτήσεις και θα μείνουμε σε αυτό και θα έπρεπε "Davis Polk" και"Baker Mckenzie" να αποφεύγουν την επαναφορά σε συζήτηση των ίδιων θεμάτων»!
Τέσσερις μέρες αργότερα η «Siemens Γερμανίας» ενημερώνει τη θυγατρική της στη χώρα μας ότι θα την επισκεφτεί η αμερικανική νομική εταιρεία, αναφέροντας ότι «η διευκρίνιση για το νομικό πλαίσιο είναι σε εκκρεμότητα», ενώ η νομική σύμβουλος της «Siemens Hellas», κυρία Μαγδαληνή Ταζεδάκη, απάντησε ότι «οι αιτήσεις προς την ΑΠΠΔ θα είναι έτοιμες προς το τέλος του μήνα». Οι εκπρόσωποι της «Debevoise & Plimpton» που ήρθαν στην Αθήνα συναντήθηκαν με τον δικηγόρο του Χριστοφοράκου, καθηγητή κ. Γιάννη Γιαννίδη, και την κυρία Ταζεδάκη, οι οποίοι τους παρουσίασαν «το νομικό πλαίσιο, τις διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος και τις συνέπειες σε περίπτωση παράβασής του». Στις 15/06/2007 υπήρξε τηλεφωνική συνδιάσκεψη των δικηγόρων του αμερικανικού γραφείου ερευνών με τους «Γιαννίδη, Φλογαΐτη και Ταζεδάκη», στην οποία, μεταξύ 7 θεμάτων, συμφωνήθηκε να «συναντηθούν Γιαννίδης, Σιούτη, Μήτρου και Ταζεδάκη για να συμφωνήσουν επί του νομικού πλαισίου της έρευνας»! Από τη συγκεκριμένη νομική ομάδα συντάχτηκε η αίτηση προς την ΑΠΠΔ για την παροχή γνωμοδότησης επί της διαδικασίας, φτάνοντας στις 28/06/2007 όταν και πραγματοποιήθηκε «συνάντηση των Γιαννίδη, Σιούτη και Ταζεδάκη, στην οποία συμφωνήθηκε ότι καλώς υπεβλήθησαν οι αιτήσεις. Υπήρξε διαφωνία ως προς το αν χρειάζεται η συναίνεση του υποκειμένου για τη γνωστοποίηση και επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων»!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου