Η Λιάνα Κανέλλη παρέδωσε στον πρόεδρο της επιτροπής θεσμών και διαφάνειας της Βουλής κ. Αναστάσιο Καραμάριο μια λίστα 1.200 ατόμων, οι οποίοι έχουν κερδίσει υπέρογκα ποσά στο "ΣΤΟΙΧΗΜΑ»... Στον κατάλογο, σύμφωνα πάντα με τη Λιάνα Κανέλλη, φέρονται να βρίσκονται πολλοί άνθρωποι του ποδοσφαίρου και μάλιστα, η γνωστή δημοσιογράφος έκανε ειδική αναφορά στον επικεφαλής της Θύρας 7. Ο επικεφαλής της Θύρας 7 φέρεται ότι έχει κερδίσει 5,7 εκ. ευρώ, ενώ επίσης στη λίστα περιλαμβάνονται παράγοντες του ποδοσφαίρου, διαιτητές, προπονητές, ποδοσφαιριστές, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι και άνθρωποι της νύχτας. Στον κατάλογο, μάλιστα, δεν εμφανίζονται μόνο τα συγκεκριμένα πρόσωπα, αλλά και τα μέλη των οικογενειών τους. Τα 1.200 αυτά άτομα κέρδισαν συνολικά 186 δισεκατομμύρια δραχμές στο διάστημα αυτών των ετών, ενώ όπως έκανε γνωστό η κ.Κανέλλη, υπήρξε παίκτης που αποκόμισε οικονομικά οφέλη της τάξης των 900 εκατομμυρίων δραχμών, μέσα σε έναν μόλις χρόνο. Όλα τα άτομα που περιλαμβάνονται στην λίστα, φαίνεται να έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με το ποδόσφαιρο. Η λίστα των 1.200 ονομάτων περιλαμβάνεται σε πόρισμα της Υπηρεσίας Ειδικών Ερευνών, η οποία κατόπιν εισαγγελικής παρέμβασης κατέγραψε όλους τους τυχερούς, που έχουν κερδίσει περισσότερα από 100.000 ευρώ, όπως και εκείνους που κέρδιζαν μικρότερα ποσά αλλά για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Ο κατάλογος είχε καταρτιστεί με ευθύνη της επικεφαλής της υπηρεσίας εισαγγελέως Πρωτοδικών κ. Μαλούχου. Αυτό δεν σημαίνει ότι και τα 1.200 άτομα έχουν ποινική ευθύνη ή αναμειγνύονται σε παράνομες ενέργειες. Όσον αφορά την έρευνα για την υπόθεση, αυτή έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι του 2004 και σε ό,τι αφορά ποδοσφαιριστές, διαιτητές και παράγοντες του ποδοσφαίρου, οι αρχές κοιτούν και την περίπτωση των στημένων αγώνων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, οι εισαγγελείς που έχουν αναλάβει την υπόθεση, έχουν ζητήσει το πόθεν έσχες των εμπλεκόμενων προσώπων, καθώς και την άρση του τραπεζικού απορρήτου.
Θέμα των ημερών, ο Κατάλογος νικητών του «Πάμε Στοίχημα» που παρέδωσε στη Βουλή η Βουλευτής Λιάνα Κανέλλη. Σύμφωνα με όσα υποστήριξε η Βουλευτής, οι άνθρωποι αυτοί κέρδισαν από το 2002 έως το 2005 το ιλιγγιώδες ποσό των 186 δισεκατομμυρίων δραχμών από το «Πάμε Στοίχημα», χάρη σε παρεμβάσεις στο λογισμικό του ΟΠΑΠ, το οποίο ανήκει στην Ιντραλότ του Σ. Κόκκαλη, μετά τη διεξαγωγή των αγώνων (σσ: Αλλά και το ψηφιακό πεδίο στο οποίο στηρίζει την τεχνολογία του ο ΟΤΕ, αγοράστηκε και εγκαταστάθηκε από εταιρείες συμφερόντων του ιδίου ατόμου. Ενδεχομένως να εκκρεμούν ακόμη καταγγελίες που αφορούσαν σκανδαλώδεις «απ' ευθείας» αναθέσεις των εργασιών αυτών από τις τότε διοικήσεις του ΟΤΕ προς την Ιντρακόμ. Θα το ερευνήσουμε και θα επανέλθουμε). ... (σσ: Να ληφθεί υπ' όψιν ότι και οι μηχανές των πρακτορείων έχουν -συμπτωματικά - αγοραστεί από εταιρεία συμφερόντων του ιδίου ατόμου.. Μάλιστα, λίγο καιρό μετά την προμήθεια των χιλιάδων αυτών μηχανών, ο ΟΠΑΠ αποφάσισε να τις αντικαταστήσει λόγω ... ακαταλληλότητας.
Τις ξανά-αγόρασε από τον ίδιο επιχειρηματία. Οι παλαιές σαπίζουν σε αποθήκες κάπου στην Παλλήνη. Οι αποθήκες αυτές ενοικιάζονται από τον ΟΠΑΠ έναντι αδρής αμοιβής. Πληροφορίες που θέλουν τις αποθήκες αυτές να ανήκουν στον Σ. Κόκκαλη δεν έχουν διασταυρωθεί και κρίνονται μη ασφαλείς) Όλα τα άτομα που περιλαμβάνονται στην λίστα, φαίνεται να έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με το ποδόσφαιρο. Σε ό,τι αφορά την κ. Σταματίνα Μαρμαρά, σύζυγο του στενού συνεργάτη του Σωκράτη Κόκκαλη, Γιώργου Σαλονίκη, που βρέθηκε στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ για ξέπλυμα χρήματος, προκύπτει ότι τον Οκτώβριο έλαβε από τον ΟΠΑΠ δυο νέες βεβαιώσεις για κέρδη 700.000 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι η κ.Μαρμαρά μέσα σε μία διετία εξασφάλισε κέρδη 11 εκατομμυρίων ευρώ, χωρίς να ελεγχθεί το πόθεν έσχες, αλλά και η σύνδεση του συζύγου της με την Ιντραλότ και τα αθλητικά δρώμενα. .... Ιστορικό λάθος!(SportDay/ Αντώνης Πανούτσος)..Εδώ και πέντε μέρες η συζήτηση στα δημοσιογραφικά γραφεία ήταν «Υπάρχει ένα Φίτσος, ένας ήρωας να δημοσιεύσει πρώτος τη λίστα της Κανέλλη για να ξεκινήσει η συζήτηση στα σοβαρά;». Η λίστα ή αποσπάσματά της ήταν από καιρό γνωστά. Από τον περασμένο Νοέμβριο, όταν η Αριστέα Μπουγάτσου είχε αποκαλύψει στο Σκάι ότι η Σταματίνα Σαμαρά, σύζυγος του Γιώργου Σαλονίκη, εμφανιζόταν να έχει κερδίσει 4,7 εκατ. ευρώ. Οσο για τον «Ηλία Σπάθα», που στη λίστα έχει κερδίσει 141 χιλ. ευρώ, δεν είναι ο πρώην θρυλικός πρόεδρος των διαιτητών Πειραιά Γιάννης Σπάθας. Ο Γιάννης όμως έχει έναν γιο που είναι διαιτητής και ονομάζεται Ηλίας. Μπορεί λοιπόν να μην είναι το «Γουρούνι», αλλά το «Γουρουνάκι». Αλλά εδώ είναι εύκολο να βγει άκρη. Έχουν τα δελτία λεκέδες από σάλτσα ψητού; Αν ναι, ο Γιάννης είναι ένοχος. ....
Από το www.seleo.gr
Γιατί δεν την δίνουν σε εμάς την λίστα των τρωκτικών που δεν καταλαβαίνουμε τίποτα, να την σηκώσουμε και να μάθει ο κοσμάκης ποια είναι τα λαμόγια; To πάνε λάου-λάου από το 2004 το θέμα για θάψιμο ,και για τους γνωρίζουν…. μεταξύ τους.
Καλή σας ημέρα κύριοι αναγνώστες. Σεβόμενος της ψυχολογικής υποστήριξης που έλαβαν εχθές βράδυ οι Ιπτάμενοι Αξιωματικοί της Πολεμ.Αεροπορίας, μέσω της εκπομπής του κυρίου Χαρδαβέλλα.....θα ήθελα να υπενθυμίσω, να τονίσω, να ΦΩΝΑΞΩ, ότι οι Ενοπλες Δυνάμεις δεν αποτελούνται μόνο από το εκλεκτό σώμα των χειριστών των μαχητικών και μεταγωγικών αεροσκαφών αλλά και από Αξιωματικούς του Στρατού Ξηράς, Πολεμικού Ναυτικού και οι οποίοι νοιώθουν έντονότατα στο πορτοφόλι τους την φορολογική επιδρομή. ΔΕΝ θα πρέπει όμως κανείς να ξεχνά την μόνιμα ταλαιπωρημένη τάξη Υπαξιωματικών, η οποία με τη σωρεία υπηρεσιών που μηνιαίως έχει, με τις διαταγές που κάθε λεπτό καλείται να εκτελέσει, ΔΥΣΤΥΧΩΣ κανείς δεν αναφέρεται σε αυτήν την τάξη. Θα ήθελα να ρωτήσετε κάθε έναν από τους Ιπταμένους της Πολεμικής Αεροπορίας......Αν δεν υπάρχει ο τεχνικός Υπαξιωματικός να επιθεωρήσει το αεροπλάνο, πώς είναι δυνατόν να πετάξει για να αναχαιτίσει??? Αν δεν υπάρχει ο τεχνικός Υπαξιωματικός, να βάλει την υπογραφή του, ότι το αεροσκάφος είναι έτοιμο για απογείωση, ποιός από τους εκλεκτούς αγωνιστές των αιθέρων μας, θα ανέβει στο πιλοτήριο, χωρίς αυτήν την υπογραφή του ταπεινού Υπαξιωματικού??? Για αυτούς τους λόγους λοιπόν καλό είναι όταν γίνεται η όποια αναφορά στο λεπτό θέμα των Ενόπλων Δυνάμεων, να δίδεται ιδιαίτερη προσοχή στο οργανόγραμμα του κάθε σώματος και να μην γίνεται επιλεκτική αντιμετώπιση. Άλλωστε από τις 3000-4000 ευρώ που παίρνουν μηνιαίως οι Ιπτάμενοι, από τα 22 χρόνια της ζωής τους, καλό είναι και αυτοί να προσφέρουν κάτι από τον οβολό τους στο κράτος, ΟΠΩΣ αδιαμαρτύρητα προσφέρουν οι Υπαξιωματικοί των 1300 ευρω στα 35 χρόνια της ζωής τους καρτερώντας και ανυπομονώντας να βρεθεί κάποιος να μιλήσει κάποτε και για αυτούς.
ΑπάντησηΔιαγραφή