Το είπε και το έκανε ο «μικρομέτοχος» Κούλης και μετέτρεψε την Ελλάδα σε «μπαταρία της Ευρώπης». Τουλάχιστον χθες, εγκαινίασε ένα μικρό κομμάτι από αυτόν τον στόχο που έχει θέσει, όπως ανέφερε και στην ομιλία του από τη Λάρισα. Ο πρωθυπουργός εγκαινίασε την αυτόνομη μονάδας αποθήκευσης ενέργειας της Metlen Energy & Metals και του Ομίλου Καράτζη. Εγκαινίασε δηλαδή ένα έργο παρέα με τα «φιλαράκια» του ιδίου και της οικογένειας… Και όλα θα έβαιναν δίχως παρασκήνιο, εάν δεν υπήρχε δίπλα του, ένα γνωστό όνομα: Καράτζης. Ο φίλος της φαμίλιας που διαθέτει και…αεροπορική εταιρεία! την Panellenic Airlines για ιδιωτικές πτήσεις
Μάλιστα
όπως είπε και στην ομιλία του απευθυνόμενος στον Μυτιληναίο, «Μακάρι, Βαγγέλη,
να βρισκόμαστε συχνά σε εγκαίνια σημαντικών επενδύσεων όπως αυτές που έχει
υλοποιήσει ο Όμιλος Metlen». Καλά να είσαστε πρωθυπουργέ να τους δίνετε
δουλίτσες.
Όμως για να μάθετε το παιχνίδι της διαπλοκής που παίζεται στον σκοτεινό κόσμο της ενέργειας και της κυβέρνησης θα διαβάσετε τα παρακάτω. Έχουμε και λέμε: Το έργο που εγκαινιάστηκε σήμερα είναι κοινοπραξία της Metlen και του ομίλου Καράτζη. Ως εδώ καλά, επιχειρηματίες οι άνθρωποι όλα λογικά. Ως γνωστόν, ο Μυτιληναίος είναι από τους «αγαπημένους» επενδυτές της κυβέρνησης Μητσοτάκη, καθώς έχει αρκετά δημόσια έργα στο «βιογραφικό» του. «Χορηγός» από τους λίγους.
Σε ότι αφορά στον συνέταιρο Αντώνη Καράτζη; Γνωστός… επιχειρηματίας στην Κρήτη με… ξενοδοχειακές μονάδες στο Ηράκλειο τα NANA HOTELS, με παραγωγή πλαστικών διχτυών και συσκευασία με εργοστάσια και στο εξωτερικό. Τώρα, σε συνεργασία με τη Metlen Energy & Metals, υλοποίησε τη μεγαλύτερη αυτόνομη μονάδα αποθήκευσης ενέργειας, ενώ έχει στα σκαριά την κατασκευή νέου Data Center ισχύος 39,1 MW στο Κρυονέρι Αττικής.
Το πιο μεγάλο του προσόν όμως, δεν είναι η επιχειρηματικότητα του, αλλά οι γνωριμίες του και οι «διευκολύνσεις». Μέχρι και στην δημοκρατική συμμαχία της Ντόρας είχε συμμετοχή και ασφαλώς και χρηματοδότηση. Ο Αντώνης Καράτζης είναι πολύ καλός φίλος με τον ανηψιό του πρωθυπουργού. Όποτε κατεβαίνει στο νησί ο κ. Δημητριάδης μαζί του και ο Καράτζης. Ακόμα και σε αγώνες μπάσκετ… Τελικά αυτή φαμίλια έχει απ΄όλα. Καραθανάση, Γεωργιάδη Άδωνη, Καράτζη και άλλα καλόπαιδα.Οσο για τον Μυτιληναίο; πήρε δώρο αντι αντίδωρου όλα τα βουνά της Κρήτης για «καθρέπτες και ανεμιστήρες».Τύφλα να΄χει η Καμόρα.
Παιδιά να μας πείτε απλώς που θα κάτσει η μπίλια. Στα 800 εκατ. πάλι ή σε άλλο ποσό; Και σίγουρα θα χρειαστείτε και κανέναν καπάτσο λογιστή στη Συγγρού.
Και επειδή
εμείς δεν ξεχνάμε δείτε .....Η κ. Μπακογιάννη ανακοίνωσε από το Ηράκλειο τα
ονόματα των μελών της Συντονιστικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Συμμαχίας.
Συμμετέχουν οι βουλευτές Χρήστος Μαρκογιαννάκης και Λευτέρης Αυγενάκης, τα μέλη
της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής, Δημήτρης Γιαννουλάκης και Μιλτιάδης Καράτζης από το συνδυασμό Μάχη για τη Κρήτη,
οι Ζαχαρίας Κεφαλογιάννης, Παναγιώτης Σπαθαράκης και Απόστολος Σφακιανάκης και
τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, Γιώργος Αυγενάκης, Γιάννης
Μεστροπιάν, Νεκτάριος Σερμάκης και Βαγγέλης Τσιλιγκίρης.
Περιοδεία Μπακογιάννη στην Κρήτη για την προετοιμασία του συνεδρίου της ΔΗΣΥ
Η METLEN μέσω της ΜΕΤΚΑ συμμετέχει στη κατασκευή του ΒΟΑΚ



Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου