Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 16 Ιουνίου 2008

ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ;;;;;;

Από το GREEECE SALONIKA Φιλόδοξα σχέδια για την αξιοποίηση κοιτασμάτων πετρελαίου στη Μαύρη Θάλασσα, σε συνεργασία με ξένους ομίλους, καταστρώνει η Τουρκία, που σχεδιάζει τη μετέπειτα επέκτασή τους και στην περιοχή του Αιγαίου.
Τα σχέδια της Τουρκίας γνωστοποιήθηκαν σε πρόσφατο ενεργειακό συνέδριο στο Ντουμπάι.
Σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες, τα πιθανά κοιτάσματα του μαύρου χρυσού βρίσκονται στην Ανατολική Μαύρη Θάλασσα και σε βάθος περίπου 2.200 μέτρων.
Στο συνέδριο μίλησε και ο αντιπρόεδρος για θέματα ενέργειας του ομίλου Dogan, Μετέ Γκιουρέλ, ο οποίος σημείωσε ότι «η Τουρκία σχεδιάζει να γίνει σημαντική πετρελαιοπαραγωγός χώρα στο προσεχές μέλλον»,προσθέτοντας πάντως ότι «αυτό δεν θα είναι εύκολο».
Αν και τα σημαντικότερα ερευνητικά προγράμματα γίνονται στη Μαύρη Θάλασσα, η Τουρκία σχεδιάζει έρευνες και στο Αιγαίο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας του Ντουμπάι (ΗΑΕ) National που φιλοξενεί και δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Ενέργειας Χιλμί Γκιουλέρ.
Ο τελευταίος είχε δηλώσει τον περασμένο Φεβρουάριο ότι η Turkish Petroleum «έχει αρχίσει γεωτρήσεις στον Κόλπο του Σάρου»(σ.σ. η τουρκική ονομασία για τον Κόλπο Ξηρού), που η Τουρκία μοιράζεται με την Ελλάδα. Το δημοσίευμα σημειώνει μάλιστα ότι η βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών έπαιξε σημαντικό ρόλο στην αναθέρμανση
του τουρκικού ενδιαφέροντος για το Αιγαίο και πως "αυτή τη φορά οι Ελληνες αρμόδιοι έδωσαν εγγυήσεις ότι δεν θα εγείρουν αντιρρήσεις"..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...