Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 24 Ιουλίου 2008

ΖΗΤΕΙΤΑΙ έστω ένα ΣΥΓΝΩΜΗ ΛΑΘΟΣ

Παρασκευή 4 Ιούλη 2008
Σελίδα 14 ριζοσπάστης

17ο ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ
Ξεκινούν σήμερα για τις Πρέσπες
Στις εκδηλώσεις, αύριο, θα παραβρεθεί η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα. Θα μιλήσει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Γιάννης Πρωτούλης


Από το στήσιμο της κατασκήνωσης κατά το περσινό Διήμερο στην Ανάβυσσο
Για τις μαγευτικές Πρέσπες αναχωρούν σήμερα οι Οργανώσεις της ΚΝΕ από όλη τη χώρα, για να συναντηθούν στο 17ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της Οργάνωσης που γίνεται εκεί αυτό το Σαββατοκύριακο και διατρανώνει το σύνθημα: «Με τους λαούς ενάντια στον ιμπεριαλισμό για το σοσιαλισμό».
Δεκαέξι χρόνια μετά το πρώτο αντιιμπεριαλιστικό διήμερο της ΚΝΕ που είχε γίνει επίσης στις Πρέσπες, η Οργάνωση επιστρέφει εκεί από όπου ξεκίνησε ο θεσμός. Ενώ τα προβλήματα που γέννησαν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στα Βαλκάνια αποκαλύπτονται και διογκώνονται συνεχώς, επιβεβαιώνονται παράλληλα και οι θέσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, που σε δύσκολες εποχές το 1992 είχαν τολμήσει να πάνε κόντρα στο ρεύμα, να καταγγείλουν τον εθνικισμό και να κηρύξουν τη φιλία των λαών.
Σταθερά στο δρόμο του αντιιμπεριαλιστικού αγώνα, η ΚΝΕ θα συναντηθεί στο φετινό Διήμερο με εκπροσώπους των Οργανώσεων: ΚΝ Αλβανίας, ΚΝ Μακεδονίας, ΕΔΟΝ Κύπρου και της νεολαίας του ΚΚ Τουρκίας για να στήσει μια αλυσίδα ειρήνης και φιλίας με τους λαούς των Βαλκανίων στα σύνορα της χώρας μας.
Οι νέοι που θα συμμετέχουν στο Διήμερο θα χαρούν τον ήλιο, τα παιχνίδια και τις ψυχαγωγικές δραστηριότητες στην κατασκήνωση, ενώ θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την πρόσφατη Ιστορία της ΚΝΕ μέσα από μια αναδρομή στα Αντιιμπεριαλιστικά της Διήμερα, αλλά και ένα κομμάτι της τιμημένης Ιστορίας του ΚΚΕ, της δράσης του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, που μεγαλούργησε στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...